Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

Väkivallan uhreista puolet miehiä

Ja taas on YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä.

Tiedättekö,  viime viikolla jouduin soittamaan erään 9-vuotiaan pojan puolesta Suomen Amnestyyn. Poika on pahoinpidelty kotonaan vanhempansa toimesta koko lapsuutensa ajan. Kunta ei suostu huostaanottamaan poikaa, pojan omasta pyynnöstäkään. Kysyin Amnestyltä, että mitä pojan hyväksi voisi tehdä. Amnesty kertoi, ettei ainakaan Amnesty voi tehdä mitään, koska pojan tapaus ei koske heidän toiminta-alueitaan tai mitään kampanjaa. Amnesty ei voi puuttua yksittäistapauksiin, kuulemma.

Tämä oli siis Amnestyn oma vastaus. Epäilemättä Amnestyllä kuitenkin on lapsiin kohdistuvan väkivallan kampanjoita Suomessakin.

YK tai Amnesty - samaa sakkia.

Ihmettelenkin, milloin YK tai Amnesty lanseeraa yhdeksi pääkampanjakseen myös miehiin ja poikalapsiin kohdstuvan lähisuhdeväkivallan vastaisen kampanjan.

Minun kokemukseni mukaan lähisuhdeväkivallan uhreista parisuhteesssa on miehiä 50 %, ja pahoinpideltyjä poikalapsia on lähisuhteessa 50 %.

Isot ihmisoikeusjärjestöt ovat ihmisoikeustyössä tavisten puolesta aika turhia, koska ne eivät puutu "yksittäistapauksiin". Yksittäistapauksista ihmisoikeusrikokset on kuitenkin tehty. Sellaisista. mitkä jäävät muilta näkemättä ja kuulematta, ellei niitä ole joku taho esiintuomassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Ilpo Nuorula

Oliko tuo mielestäsi uutinen ?

2009 poliisin tietoon tulleista törkeistö parisuhdeväkivallan teoista tekijänä mies 110, nainen 117.
Hannele Törrönen (tuolloin STAKES) on kirjoittanut aiheesta kirjan "Vaiettu Naiseus".
Lapsuudestani muistan, että äideiltä se lyöminen ja repiminen tuli. Tottakai, olivathan miehet niin nahjuksia, että tenavien kurittaminenkin jäi naisten töiksi. Todella, isät olivat tuolloin parhaan nuoruutensa tärisseet juoksuhaudoissa, eivätkä kajonneet lapsiin, hermonsa menettäneet kyllä.
Nainen on lähtökohtaisesti syytön. Ralf Sund kertoi heränneensä siihen, että vaimo hakkasi kaulimella päähän. Kerrottuaan asiasta perheen yhteiselle naistuttavalle, tämä oli sanonut: " mitä sä olit mennyt tekemään, että sen oli PAKKO tehdä noin? "

Anu Palosaari

No se ei ole uutinen, blogini ei ole mikään uutistoimisto.
Kirjoitan blogiani, monesti elävästä elämästä repäistyjen esimerkkien valossa siksi, että on paljon ihmisiä, jotka eivät tunne kolikon toista puolta. siis monessa asiassa.
Mielestäni myös YK:n ja Amnestyn olisi aloitettava kiinnittämään tähän asiaan huomiota.
Vielä tätä ei ole tapahtunut.

Anu Palosaari

Silti esim. Erikan tapaus oli kaikille uutinen, ei minulle.
(se, että Erika oli tyttö, ei ole merkitystä, seuraava Erika voi olla poika).
Miksi se oli uutinen?
No, lue blogini.

Kim Sjöström
Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Turvakodit pitäisi yksityistää, niin päästäisiin tästä väärästä asenteesta, että vain naiset ovat perheväkivallan uhreja. Yksityiset hova-alojen paikalliset ja kansainväliset yritykset voisivat alkaa huolehtia myös perheväkivallan uhreista kriisitilanteissa.

Näin päästäisiin tasapuolisempaan ja tehokkaampaan perheväkivallan ehkäisyyn ja kaikkien uhrien tasapuoliseen suojeluun.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

M.A.>....Näin päästäisiin tasapuolisempaan ja tehokkaampaan perheväkivallan ehkäisyyn ja kaikkien uhrien tasapuoliseen suojeluun....

ooooooooooooooo

Eikö parasta ehkäisyä olisi se kun ihmiset katsoisivat kenen kanssa menevät yhteen?

Martti Laines

Jokailta tulee jokin tv-ohjelma tai mainos, jossa nainen suutuspäissään yrittää lyödä tai lyö miestä.

Hannu Rainesto

Kaikki järjestöt, olivatpa sitten Amnestyja, Greenpaceja, Kepoja, Rikosuhripäivystyksiä tai Kirkon omistamia ovat kaikki käytännössä turhia, jopa haitaksi todelliselle muutokselle. Olen niihin nyt tutustunut ja tullut tähän perusteltuun johtopäätökseen.
Järjestöt ovat tärkeitä niille itselleen, mutta ei juurikaan niiden kohteille. Monille ulkopuolisille ne ovat jopa haitaksi.
Somaliassa on järjestetty satoja tuhansia kokouksia,isoja ja pieniä kenenkään muun niistä hyötymättä kuin hotellien ja matkatoimistojen omistajien.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Samansuuntaisesti minäkin olen ajatellut. Ainakin asioita pitäisi epäillä vahvasti terveellä tavalla.

Toimituksen poiminnat