Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

Kansalaisaloite: Demokratialiitto tukee vallan uusjakoa

Sain tänä aamuna yhteydenoton Heidi Kaakkolalta. Kaakkola on laittanut vireille oikeusministeriön virallisen kansalaisaloitteen eduskuntaa sitovista kansanäänestyksistä. Kaakkola pyysi minuakin levittämään tätä aloitetta eteenpäin.

Me elämme Suomessa demokratian illuusiossa. Venäjäkin on, kansainvälisessä Euroopan ihmisoikeustuomiossa saamiensa tuomioiden vähyyden mitalla, edistyneempi maa ihmisoikeuksien ja demokratian saralla kuin Suomi.

Tässä ajassa on jotain sellaista, mikä saa pienet puolueet ja puolueiksi aikovat lyömään hynttyyt yhteen. Pienten puolueiden ehkä toistaiseksi juuri ja juuri silmin havaittava yhteistuumailu kertoo isojen valtablokkien ja puoluekorporaatoiden vuosikausia jatkuneen mielivallan ja diktatuurin vastapainoksi ikään kuin luonnollisesti syntyneestä asetelmasta: me haluamme vallan uusjakoa. Suomi on tulossa tiensä päähän.

Tänä aamuna pankkiautomaatilla käydessäni aloin voida pahoin: näyttöruutu julistaa, eilisen keltaisen lehdistön otsikon tavoin, että Suomessa elää 17 000 lasta vaarallisissa olosuhteissa kotonaan. Tuo luku 17 000 saadaan, kun huomataan, että Suomessa elää sijoitettuna kodin ulkopuolelle 17 000 lasta ja nuorta, moni heistä perusteettomasti. Pankkiautomaatin näytöruudulla kerätään yksityistä rahaa, siis myös sinun rahojasi, lastenpakkohuostaanottoihin ja kauppaamiseen yksityisellä liiketoiminnalla pyöriviin sijaislaitoksiin. Nelosen uutisten Mikko Hirvonen kertoi tänään Radio Rockin haastattelussa, että 2/3 osaa kunnistamme on alimitoitettu sosiaalityön resursseissaan, ja että kuinka paljon enemmän tarvitsisimme sosiaalityöntekijöitä auttamaan apua tarvitsevia perheitä. Mikäli jotain pitäisi pankkiautomaatin näyttöruudulle lisätä, lisäisin rahankerjäysoperaation sosiaalityöntekijöiden palkkaukseen: rahanpuutteessaan kunnat palkkaavat epäpäteviä ihmisiä lastensuojelutyöntekijöiden virkaan. Tällä hetkellä keskimäärin 58 % lastensuojelutyöntekijöistä on valesosiaalityöntekijöitä. On irvokasta demokratian ja ihmisoikeuksien toteutumisen kannalta, että Suomessa kerätään kansalaisten yksityistä rahaa lasten huostaanottamiseen - ei perheiden auttamiseen verovaroin. Tämä on perustuslakimme vastaista toimintaa.

Suomen kampanja lastensuojelutyössään on ilmiselvä vastaisku Venäjän nootille lapsikiistoissa. Minusta itsestäni tuntuu kuin kävisin yhden naisen sotaa koko valtion propagandakoneistoa vastaan. Viikko sitten esiinnyin lastensuojeluasiassa venäläisellä Russia Today-tv-kanavalla, ja ohjelman näki noin 400 miljoonaa ihmistä. Ei ihme, että Suomen valtiolla on tullut kiire paikata demokratiakuvaansa. Se tekee sen valehtelemalla lisää.

Mikäli Kaakkosen vetämä kansalaisaloite toteutuisi, kuka tahansa voisi kerätä tarvittavan nimimäärän vaikkapa lakialoitteeksi valtion huostaanottoavun poistamisesta kunnille, jolloin huostaanottobisnes kuolisi kuin kanan lento.

Toinen epäkohta on mielestäni esimerkiksi tekijänoikeuslain tämän hetkinen tila. On epädemokraattista, että tekjänoikeuksista vastaava yhdistys kerää nyt huimaavia summia itselleen kansalaisten epähuomion ja vahinkojen kustannuksella. Tämä tapahtuu käsittääkseni vielä ilman oikeuden tuomioita.

Monta muutakin asiaa tehdään Suomessa ilman oikeuden tuomiota. Poliittiset päätökset tehdään takkia kääntämällä yksityisten pankkien, sijoittajien ja yhtiöiden nimiin - ei kansalaisten ja demokratian. Tämäkin on täysin perustuslakimme vastaista toimintaa.

Mutta me olemme tulleet tiemme päähän. Käy allekirjoittamassa aloite. Itsekin kävin.

Lisäksi otamme Demokratialiiton kojulle ensi talvena näitä kansalaisaloitteita allekirjoitettavaksi. Että sielläkin voi sitten käydä lakialoitteen allekirjoittamassa.

 

Allekirjoita aloite täällä https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Juha Kuittinen

Allekirjoitin ja jakelin tietoa eteenpäin...

Jaakko Paavilainen

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6

Jokainen itsenäisesti ajatteleva voi allekirjoittaa tuon kansalaisaloitteen puoluekannasta riippumatta!

Lisätietoja:

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/12617...

Ja pankaa sana kiertämään eteenpäin sosiaalisen median kautta!

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Venäjäkin on, kansainvälisessä Euroopan ihmisoikeustuomiossa saamiensa tuomioiden vähyyden mitalla, edistyneempi maa ihmisoikeuksien ja demokratian saralla kuin Suomi."

Onkohan tuo validi mittari millekään?

Tai johtuuko tulos siitä, että meillä on ystäväsi valpas dosentti, mutta Venäjällä ei ole?

Anu Palosaari

Kyl se on mielenkiintoinen kysymys, jos Suomella on noita tuomioita melkein kymmenen kertainen määrä verrattuna Venäjään, esmes.
Bäckman ei ole mun ystävä, mut jos toisin väität, voit samantien kutsua putinia mun ystäväksi :)

Jaakko Paavilainen

Mitäs vikaa Putinissa (isolla P:llä) olisi?

http://www.youtube.com/watch?v=AO43p2Wqc08

Ja lisää Putinia:

http://www.youtube.com/watch?v=gRXHFMPkcfk

Kommenttiosiosta ripsaistua:

"how dare they sing a song like this, putin is a great and besides theese douchebags and idiots are mixing politics with music and destroying a gret show instead of use their talent and make a good and nice song. thank god they were banned that year, i hope i never see georgia in esc again or that they come last every time"

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Lastensuojelu on poliittinen kysymys ja näin ollen rahahanojen vartijat päättävät ketä se hyödyttää. Ei mitään virkaa oikeudenmukaisuudella tai laillisuudella,oikeutta ei tässä gestapo-järjestelmässä ole ikinä ollutkaan(2008 poistettiin viimeisetkin ,lain päivitys). Johan nämä tuhannet lapset olisi lainkin mukaan ollut päästettävä koteihinsa,jo silläkin perusteella, että "päätöksiä" on tehty laittomasti(vallanhalu,epäpätevyys,vauhtisokeus),joilla lapset on "vangittu" ja perheet hajoitettu,nyt kun se on jo myönnettykin.Ei vankilaankaan voida sulkea syytöntä(ei kai?)Yksikin on liikaa,virhe.Kuolemaan tuomittuakaan et takaisin saa.
Näistä huostabisnekseen liittyvistä asioista ei saanut täälläkään kirjoittaa ennen vaaleja,mutta nyt..? 700 miljoonaa vuodessa huostabisnekseen ,veronmaksajat,onnea! SOS-lapsikylät(aivan järjetön mainoskampanja,rahaa palaa),hetkinen...Perhekodit,laitokset,sijaisvanhemmat,kohta pakkoadoptiot, armottoman hyvä bussines(ON TAJUTTU AIKOJA SITTEN, KANSAINVÄLISET FIRMAT OSINGOILLA). Homma on organisoitu niin "korkealta "taholta ja toinen toisistaan hyötyen, että tarvitaan todellakin , koko se vanhempien,sukulaisten,tuttavien jne.joukko ,että touhulle saadaan piste.Tuollainen sairas rahastaminen lasten ja heidän perheidensä kustannuksella ,on jo äärimmäinen osoitus alennustilasta ,johon pystyy ainoastaan mieleltään vakavasti sairas ryhmä ihmisiä.
Mikähän tekee tästäkin melkein valtionrikoksen jos joku "uskaltaa" ääneen siitä puhua? Tässä maassa on eniten sosiaalityöntekijöitä per.asukas,kuin milloinkaan,mutta miksi TARVITAAN KOKO IHMISELÄMÄN AJAKSI VALVONTAA,VALVONTAA JOKA ULOTTUU LASTENKAMMARISTA VANHEMPIEN MAKUUHUONEESEEN? SE on SE VAKAVAMPI kysymys, ja taitaa kertoa koko systeemistä kaiken tarpeellisen.
Sen verran vielä, että huostaamiseen rahat menevät(VALTION OSUUS), ei liene kunnilla halua muuhun "lastensuojelutyöhön" koska 20 vuotta se on kiihtyvällä vauhdilla kasvanut. Kunnille ja VERONMAKSAJILLE tulisi halvemmaksi ehkäisevä lastensuojelutyö(tutkitusti),vaan eipä sen kannattajia taida enää paljon löytyä,paitsi puheissa.Ja miksi tarvitaan kymmenen kyylää yhden perheen elämää sotkemaan ,jo alusta asti.Eiköhän nyt normaalijärkiset kansalaiset osaa itsekin apua hakea ja pyytää jos tarvitaan,ja omilla ehdoillaan, ilman painostusta ja pakkoa.Vaan siitähän on tehty mahdotonta...

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Me elämme Suomessa demokratian illuusiossa. Venäjäkin on, kansainvälisessä Euroopan ihmisoikeustuomiossa saamiensa tuomioiden vähyyden mitalla, edistyneempi maa ihmisoikeuksien ja demokratian saralla kuin Suomi."

Venäjän valtio ja hallitus murhaavat toisinajattelijoita, pahoinpitelevät mielenosoittajia, estävät mielenosoituksia, syyllistyvät suunnilleen kaikenlaiseen korruptioon mitä ihminen voi keksiä, vainoavat homoja ja joidenkin poliittisten suuntausten edustajia. Armeija myös syyllistyy toistuvasti erinäisiin sotarikoksiin ja ihmisoikeusrikkomuksiin. Toisin sanottuna, Venäjä ei ole sen parempi kuin mitkään muutkaan suurvallat. Mitä erityisesti ihmisoikeuksiin tulee, Suomi on monessa mielessä paratiisi Venäjään verrattuna ja nämä Suomen ongelmat ovat itänaapurin vastaaviin verrattuna useimmiten lähinnä hiusten halkomista. Eräs huvittava ilmiö on sekin, että Venäjää ihailevat suomalaiset tykkäävät ihailla Venäjää useimmiten lähinnä tietyltä etäisyydeltä.

Anu Palosaari

Olen ehdottomasti eri mieltä.

Toimituksen poiminnat