Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

Naiset, monikulttuurivelvollisuus!

Tulipa puheeksi tyttöjen kanssa kahvipöydässä  -  ei kuitenkaan työpaikan.

Nimittäin se, että onko veljelle velvollisuus antaa.

60-luvulla feministit haastoivat silloisen maailmankuvan kertomalla, että naisen ei ole pakko antaa, jos ei halua. Nykyäänkään ei ole pakko antaa - mutta suvaita pitää.

2010-luvulla minä, uuden feminismin tiennäyttäjä, kerron siskoille, ettei tarvitse suvaita -  eikä antaa, jos ei halua, ei niin kenellekään -  mutta ei eritoten vääräuskoisille ja väärän värisille nimittäin. Väärän uskon ja väärän värin jokainen sisko saa määritellä itse. Minulle oikea väri antaa on yhä valkoinen ja oikea usko mielellään maltillista. Mutta tämäpä ei kaikille siskoille sovikaan! Vain kauhea rasisti väittää syrjivänsä miehiä sänkyynotossa! Tai sormuksen annossa. Olen siis rasisti, kun en anna mustille ja tummille miehille edes silmäystä, saati muuta, ja kehtaan vielä ääneen tuon sanoa. No mihin katosi naisen itsemääräämisoikeus, eli se että ei olekaan pakko antaa, jos ei halua?

Vakavasti otettava yhteiskunnallinen keskustelu tästä tulee, kun ujutetaan mukaan nyt pinnalla oleva seksin ostonkielto-keskustelu. Nimittäin siinähän jotkut pöntöt keskustalaiset ja persut luulevat että kaikilla on velvollisuus antaa kaikille, ja sen vuoksi ollaan kieltämässä tämän seksin lajin antamista (ostamista) kaikilta. Ei tajuta sitä, että jokaisella on syntymäoikeus määrätä kenelle ja missä olosuhteissa antaa seksiä (tai ostaa tai myy sitä).

Ennen 60-lukua oli siis nuorille naisille naimapakko - nyt on monikulttuurivelvollisuus. Ja kaikista hienointa nykyajan feministisiskot tästä tekee kun tähän lisätään vielä tämä uudenlainen antamisrajoite (ostamiskielto).

Siis täh? Eli että ei ole pakko antaa, sitten on suorastaan velvollisuus antaa, ja sitten kuitenkaan ei saisi antaa (niissä olosuhteissa mitä itse määrää).

Minä olen vaan tyhmä, kulttuurirajotteinen, valkoinen nainen. En siis voikaan ymmärtää tätä hienoa uutta sivilisaatiota.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Matti Jalagin

Onneksi teitäkin on vielä olemassa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Kaikkea kanssa. Että feminismin sisällä nyt myös rasistia. Itseppä annan sille kelle haluan väristä välittämättä (paitsi en nyt tietenkään parisuhteessa muille kuin kumppanilleni :D).

Vakavasti otettavaa yhteiskunnallista keskustelua tästä emme saa, seksin ostamisen kieltäminen ei johda siihen, että naisten pitää luopua seksuaalisesta itsemääräämisoikeudestaan eli oikeudesta päättää kelle antaa ja milloin. Itsekään en kyllä olisi välttämättä kieltämässä seksin myymistä kokonaisuudessaan. Ennemmin se pitäisi saada näkyväksi ja lailliseksi verotulojen lähteeksi ja niin valvotuksi, että huomataan mahdolliset ihmiskauppatapaukset prostituutiossa. Nimittäin joku aina haluaa ostaa seksiä ja joku sitä haluaa myydä vapaasta tahdostaan.

Minä en myöskään oikein ymmärrä mikä tämä "monikulttuurivelvollisuus" on? Edelleenkään kenenkään ei ole pakko harrastaa seksiä tai muuten seurustella kenenkään kanssa jos ei halua ja ihonväri tässä ei ole merkityksellinen tekijä.

Matti Jalagin

Ehdottomasti samaa mieltä ja minähän en anna kuin niille, joille haluan antaa.

Jukka Palo

Halonenkin sanoi, että "Suomi kuuluu kaikille." Eivätkös myös Matit, kuten ainakin Nykänen ja Vanhanen, miksikäs ei muutkin, kuulu aivan kaikille?

Anu Palosaari

Kylläpä se Huttusen Saarallakin nyt on lusikka tanakasti puurossa kiinni :D

Johan Lom Vastaus kommenttiin #21
Jorma Laine

Onks pakko antaa jossei taho?

Minullakin meni vähän ohi tuo mitä hittoa ihonväri liittyy sinällään itsemääräämisoikeuteen tai se oletettuun puutteeseen. Juuri itsemääräämisoikeus antaa sen mahdollisuuden että nai (tässä kontekstissa siis) kenen kanssa haluaa kontra ei nai niiden kanssa ketä ei halua. Jos itsemääräämisoikeus ja oma halu estää nussimisen tummempi-ihoisen kanssa, So be it. Se ei ole rasismia. Ei edes se, ettei tykkää tummista ole rasismia. Ne ovat nimeltään mieltymyksiä. Joko positiivisia tai negatiivisia.

Se, onko mieltymysten takana kenties rasistisia ajatusmalleja, on toinen asia. Nekään ei toki ole kiellettyjä vaikka rasitisia olisivatkin; Ajatusrikosta ei ole vielä rikoslaissamme.

Rasismi itsessäänkään ei ole rikos. Se muuttuu rikokseksi vasta jos ihonväri tms. seikka vaikuttaa jollain tavalla syrjinnän kohteen elämään. Silloinkin puhutaan erilaisista rikosnimikkeistä joissa syrjitä etnisyyden vuoksi voi olla koventava peruste. Ja sanotaan nyt vielä, ettei joku nettineropatti pääse sanomaan; Kyllä, olen tietoinen myös näistä rasistisia kirjoituksia koskevista pykälistä.

Itse olen varmaankin pitkälti monivärisyyden kannalla siksi, ettei minulla ole ainoatakaan syytä olla olematta. Yleistykset tai äärikristillisten vihalinkit juutuubissa ei ole minulle peruste muuhunkuin täyteen inhoon valehtelijoita ja yleistäjiä kohtaan. Ja sääliin tyhmiä ihmisiä kohtaan jotka nuo uskovat kritiikittömästi.
Uskon 28 eri maan ja karvan auki 15 vuoden ulkomailla asumisen kokemuksella tietäväni jotain ulkomaista, erilaisista kulttuureista ja ulkomaisista ihmisistä. Monessakaan noista en ole ollut turistina. Ja siltikään en tunnista tätä kummallsita olentoa jonka väitetään suomea kansoittavan. sitä..islamstimamaupeikkoa. Peikko on vain arvaus koska joku sellainen sen täytyy olla kun se niin monia pelottaa.

Tuo yllä kirjoitettu ei tietenkään tarkoita että lieveilmiöitä tarvitsisi suvaita, rikollinen on rikollinen oli hän sitten vaikka siniruudullinen, aivan sama. Ja rikollisena siten tuomittavakin. Mutta yksilönä, ei kansana tai muuna ryhmänä.

Ilkka Huotari

"vihalinkit juutuubissa"

Pakko kommentoida tähän pikaisesti blogin aiheen ohi, että kyllähän videot Youtubessa ovat pääsääntöisesti totta, elleivät ole lavastuksia (feikkejä) tai ehkäpä pidempiä valheellisia dokumentteja. Se on sitten eri asia mitä kukin päättelee niistä (jotka ovat totta). Ei voi ihmistä tuomita siitä että päättelee jotain mitä joku toinen ei päättelisi.

Mutta ei tästä nyt enempää. Se nyt on kaikille selvää että lyhyt 2 minuutin pätkä ei kerro koko totuutta tästä universumista.

Mika Samuel Kiekkijev

Kun on tarpeeksi saanut, ei enää jaksa säväyttää antaako nainen vai ei, mutta sellanen joka osaa ottaa, siinä on vielä jotain.

Alain Chiaroni

"Kun on tarpeeksi saanut, ei enää jaksa säväyttää antaako nainen vai ei, mutta sellanen joka osaa ottaa, siinä on vielä jotain."

Logiikka on ihmisen tärkein työkalu.
Ja logiikka sanoo, että nainen saa ja mies antaa...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Miesten näkökulmasta moniavioisuus olisi ratkaisu. Monta vaimoa yksi mies :)

Alain Chiaroni

"Miesten näkökulmasta moniavioisuus olisi ratkaisu. Monta vaimoa yksi mies :)

Se onnistuu helposti... Riittää kun ilmoitat olevasi muslimi.
Kaikki viherfeministitkin taputtavat monikulttuurisuuden hurmiossa
;-)

Alain Chiaroni

Voi kauheeta....
Anu, olet hirmuinen rasisti... Kohta vihreät naiset käyvät kimppuusi, koska et suostu osallistumaan monikulttuurisen yhteiskunnan rakentamiseen.
Miten afrikkalaiset yms. miehet pystyvät kotoutumaan, jos paikalliset naiset eivät suostu....
Ehdotan ongelman ratkaisemiseksi erityiskotouttamistoimenpideneuvottelukunnan perustamista, jonka tehtävänä on edistää tiettyjen vähemmistöryhmien positiivista syrjintää seksimarkkinoilla.
;-))

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Suomalaiset saavat ihan itse valita, kenen kanssa ovat tekemisissä romanttisesti ja intiimisti, mistä kulttuurista tai väriskaalasta tahansa, mistä suuntautumisesta tahansa. Eläköön vapaus ja rajoittuneisuuden poissaolo.

Miksi blogisti ajattelee kuin jokainen vastaantuleva mies olisi potentiaalinen seksikumppani jonka kohdalla täytyisi pohtia antaako vai ei. Suosittelen vapautumista moisesta ajattelusta.

Harri Rautiainen

"Miksi blogisti ajattelee kuin jokainen vastaantuleva mies olisi potentiaalinen seksikumppani jonka kohdalla täytyisi pohtia antaako vai ei."

Jospa jollekin naiselle näin on?

Simon Wahlroos

Johtunee siitä että me vapaat miehet usein arvioimme jokaista vastaantulevaa naista seksikumppanina ja tämä pätee eritoten köyhiin ulkomaalaisiin miehiin, jotka metsästävät itselleen sosiaalietuja naimalla paikallinen nainen, mikä taitaa olla valtion lakijohteista paritusta kansainvälisessä mittakaavassa.

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

Olen asunut ja naimisissa suomalaisen naisen kanssa jo kymmennen vuotta. Tapasin vaimoni kun olimme lukiossa. Eka kertaa kun kerroin sukulaisille siitä vaaleasta tytöstä, jonka ihastuin. Niin heidän ilmeensä olivat hämmentyneitä asiasta. Jopa jotku sukulaiset kokivat että hylkäsin oma perinteitäni ja järkyttynyt asiasta. He kysyivät miksi eivät aasialaisnaiset kelpäisivät mulle. Vastasin mitä vikaa suomalaisnaisissa on. Ei mitään vika vaan he ovat erilaisia kuin me, vaaleita, eri kulttuuri, eri kieliä ja uskovat eri uskontoja. Näin he totesivat ilman että kertaakaan tutustunut vaimoni (nykyään he ovat eri mieltä kuin ennen, kun kerran tutustunut). Vastasin silloin että ongelma ei ole teidän vaan minun ja minulla ei ole mitään hänen vaaleyttä vastaan.

Vaimoni perheeltä kysyivät häneltä että kohtelenko hänet hyvin. Sen jälkeen tulen aina hyvin toimeen vaimoni sukulaisten kanssa.

Anu, en tiedä millainen erottiikkaa yrittäjä olet ja enkä ota kantaa miten valitset asiaakkasi. Mutta olet oikessa, ei lain puutteissa voi tuomita kaikkea rasismeja. Enkä tuomita sukulaisiani asiasta, koska rasismi on asenteelliset kysymykset. Vain omalla asenteella on vastuussa siitä miten kohdataan toista ihmistä.

Ihminen on helpoa antaa moraalisia/eettisia tai kaikenlaista tuomioita muille, kunha he poikkeavat tuttua tapaa meistä. Ei tarvitse olla eri väriä tai eri uskontoja, myös riittä että on "väärässä" ammatissa kuten vapaaehtoinen prostituution. Niin joillekin ryhmillä se on liikkaa, sitä huolimatta he eivät tunne sitä henkilön.

Susanna Kinnunen

Se on vähän niin, että saa tykätã tummasta tai vaaleasta, ja sanoa sen ääneen, mutta on tabu sanoa ettei afrikkalainen tai lähi-itäläinen kelpaa.

On lupa olla tykkäämättä, mutta ei ole joidenkuiden mielestä oikeutta sanoa sitä kovin suoraan.

Minun mielestäni omien fyysisten preferenssien julistaminen on muutenkin vähän noloa. "Tykkään isosta p*****stä", sanoo joku ja lyön mentaalisesti otsaani ("juntti").

(huom. tähdet voi täyttää eri tavoin)

Johan Lom

Suhtautuminen tummapintaisiin ulkomaalaisiin on noudatellut suomalaisten naisten kohdalla kehityskaaressaan samanlaista linjaa kuin muisssakin Pohjoismaisssa. Suomi on vain tullut jälkijunassa.

Kun 70-luvulla Suomessa oli vähän tummia ulkomaalaisia miehiä, niin he olivat ehdotonta eliittiä tyttöjen keskuudessa. Ruotsissa sen sijaan heikäläisten kanssa eivät styylanneet kuin suomalaiset kesätöihin menneet tytöt.

Asenneilmasto on nyt Suomessa muuttunut lähelle tuota silloista Ruotsin tilannetta. Ainoastaan keski-ikäiset ja vanhemmat sinkkunaiset tiettävästi pääkaupunkiseudulla enemmän kuolaavat mustien perään.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Valitettava totuus on, että mitä enemmän lukee ja perehtyy käytännön elämässä muihin kulttuureihin, sitä avarammaksi ja suvaitsevammaksi sitä tulee. Fiksut ihmiset tajuavat, että harvat tai mitkään asiat eivät ole mustavalkoisia.

Susanna Kinnunen

Eh. Harvoin asiat ovat noin mustavalkoisia.

En viitsisi puhua omista yksityisasioistani, mutta voin taata olevani suvaitseva. En silti suvaitse viikon paritusuutista, esimerkiksi. Enkä Egyptin naisten tilannetta.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Mielestäni on jokseenkin asiatonta keskustella täällä minkä väristä panee ja minkä väristä ei. Ainakaan tämä ei ole politiikkaa.

Anu Palosaari

No miksi sitten keskustelet täällä?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Mikä kysymys toi nyt oli? Luulis demokratialiiton puheenjohtajalta tulevan parempaa argumentointia.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #30

Minä kirjoitin avauksen, ja sitten sinä tulet keskustelemaan siitä.
Sitten sinä tokaiset, että luulisi olevan parempiakin keskustelun aiheita.
Kysyn sitten että no miksi sitten keskustelet täällä.

Käyttäjän sunnasari1 kuva
Sunna Oksala

Minä olen vaan saanut rasistiksi haukkumista kun olen torjunut Afrikkalaismiehen..tämä oli vieläpä junassa kun väkisin tupattiin siihen flrittailemaan. Kun sitten sanoin vähän tomakammin että ei kiitos, ihan oikeasti ei kiinnosta, ettet vastaa lainkaan minun makuuni miestä niin sittehän tuli sitä säksätystä että olet rasisti. Minä sanoin vaan että no sittenpä ollaan rasisti vaan ei se mun mielipidettä asiaan nyt kuitenkaan muuta.

Jukka Palo

Jos olisit torjunut stadilaismiehen etkä afromiestä, et nyt olisi rasisti. Antaudu siis afrolle ja säilytä vapaamielinen hyvä maineesi!

Käyttäjän sunnasari1 kuva
Sunna Oksala

On sitä joutunut torjumaan ja on sitä tullut torjutuksikin mutta harvemmin siin on tullut esille tämmöisiä seikkoja kuin syrjiminen etnisyyden vuoksi.

Toimituksen poiminnat