Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

Risteys

 

En ole koskaan ollut kiinnostunut politiikasta tai yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Olen kokenut politiikan teon vallanhimoisten heppujen isona hiekkalaatikkolaboratoriona, ja joskus sotakin, silloin kun diplomatia loppuu siihen, voi olla kansakunnille käyttövoimaisempaa polttoainetta kuin politiikassa kukkoilu.

 

Mutta syksyllä 2008 lähdin kuitenkin Vihreiden pyynnöstä mukaan tähän hiekkalaatikko-operaatioon. Päättelin, että minulla voi olla jotain sanottavaakin. Ehkä minulla olikin.

 

Sain kuntavaaleissa näkyvyyttä ja Vihreissä arvostusta. Pääsin mukaan vaikuttamaan asioihin heti. Mutta seinä tulikin yllättäen vastaan. Kun silloinen oikeusministeri Tuija Brax otti aselakilausuntoihini kantaa Demari-lehdessä, ja kertoi, että asenäkemykseni ovat täysin vastakkaisia Viheiden periaatteille, katsoin velvollisuudekseni ja vastuukseni erota Vihreiden turvallisuuspoliittisen työryhmän jäsenyydestä ja koko puolueesta. Tiesin, ettei myöskään minun kantani aselakiin tule muuttumaan - ainakaan Vihreiden suuntaan.

 

Liityin Vihreistä lähdettyäni Kokoomukseen, mutta sain huomata aika pian, ettei Kokoomuksessa ole enää jäljellä mitään siitä jääkärihengestä, jolle puolue aikoinaan rakennettiin. Tuli eduskuntavaalien 2011 aika. Kun Vapauspuolue pyysi minua ehdokkaakseen vaaleihin, en epäröinyt. Ajattelin, että eduskuntavaalikampanjointi voi opettaa jotain uutta, mitä ei kuntavaaleissa oppinut. Heti vaalien jälkeen minut valittiin puolueen puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi. Mutta sitten sisäiset selkkaukset, kahnaukset ja valtapeli alkoivat syödä puoluetta sisältäpäin. Olin ensimmäinen puolueen johtohenkilöstöstä, joka lähti puolueesta - siitäkin huolimatta, että puolueessa oli vankka tukijoukko minun valitsemiselleni puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi.  Näin ettei puolue nouse enää jaloilleen, niin kuin sitten kävikin.

 

Kokoomuksessa ollessani olin alkanut suunnitella uuden puolueen perustamista. Näin, että oli monia parannusta vaativia asioita, mistä ei yksikään olemassaoleva puolue osannut puhua.

 

Hanke kulki aluksi nimellä Valkoinen Liitto. Hioin puolueen periaateohjelmaa yli vuoden, tarkkaillen yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia ja tilanteita, sekä sitä miten poliitikot ja kansalaiset reagoivat niihin - eikä periateohjelma ole vieläkään ihan valmis. Myöhemmin vaihdoin puolueen nimen neutraalimmaksi Demokratialiitoksi. Keräsin ympärilleni muutaman luottohenkilön ja nyt yhdistys on ollut yhdistysrekisterissä puoli vuotta.

 

Puoluehanke pyörii täysin minun henkilöitymäni varassa. No jokaisella on varmaan oma varma mielipide henkilöstäni. Tiedän että olen joko rakastettu tai vihattu. Pidän tätä epämiellyttävänä ja tarkoituksettomana Demokratialiiton kannalta.

 

Kun katson taaksepäin, näen vahvan kansalaisvaikuttajan, joka on uhrannut paljon henkilökohtaista - ensin Vihreissä ja Vapauspuolueessa ihmisten valtuuttamana  -  ja sitten omassa hankkeessani ilman kenenkään valtuutusta.

 

Edessäpäin näen risteyksen: poliitikoksi minusta ei ole -  en ole tantta, en kukkahattu, en jakkupukuinen. Minulla ei ole tärkättyjä kauluksia, vahattua ilmettä ja matalakorkoisia kenkiä. En ole korrekti, vaan lauon suoraan. Minusta totuus on synonyymi kauneudelle -  ja kaikki ansaitsevat kauneutta. Olenpahan minä vaan.

 

En ole koskaan vaiennut kansallissosialistisesta luonteestani, natsisympatioistani, svastika-  tai SS-sotaupseeri-tatuoinneista ihollani  -  tai jumalakuvastani. Näkemykseni ovat sekoitus uudistusmielisyyttä, vanhoillisuutta ja demokratiaa. Tämä politiikan cocktail on palopommi, mikä heitettynä sammuu suutariksi ja jättää suurimman osan ihmisistä outoudessaan kylmäksi.

 

Tiedän rajani ja rajoitukseni. En pidä ryhmien ympärille keskittyvistä henkilökulteista. Ne eivät aja yhteisiä asioita. Niin ei pidä olla, se on väärin. Politiikassa olen kulkenut täyden ympyrän: minulla on sydän täynnä. Kiitän ja kumarran. Ihmisille minulla on tuskin enää annettavaa. Tiedän tämän sanoessani, että moni, niin moni huokaisee nyt helpotuksesta: olen valmis luopumaan Demokratialiiton puheenjohtajuudesta aivan lähitulevaisuudessa, mikäli tilanteet niin vaativat, neutraalimman henkilön hyväksi. Pieni, uusi puolue ansaitsee parasta. Ja isänmaamme ansaitsee monia pieniä, uusia puolueita demokratian tueksi hajottamaan vanhojen puolueiden valtakeskittymiä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Huh, siinä puoluekarttaa kerrakseen.
Luulenpa puoluepolitiikan senverran likaiseksi peliksi, että on hyvä että päätit siitä irtaantua.
Toivottavasti kuitenkin haluat vaikuttaa kertomalla ajatuksiasi täällä, koska hyviä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Tiedän että olen joko rakastettu tai vihattu."

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"En ole koskaan vaiennut kansallissosialistisesta luonteestani, natsisympatioistani, svastika- tai SS-sotaupseeri-tatuoinneista ihollani..."

Et vai? Miksi minä siis luen asiasta vasta ensimmäistä kertaa?

"Tiedän että olen joko rakastettu tai vihattu."

No voi hyvät hyttyset! Minä puolestani EN tiedä, pitäisikö hahmollesi itkeä vai nauraa. Vai voisiko vastaus sittenkin olla jossain keskimääräisyyden tuntumassa?

Anu Palosaari

Argumentoinnistasi päätellen voi olla helpottavaa, että tirautat oikein kunnolla. :)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Saanko tehdä sen olkaasi vasten?

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #21
Jarmo Makkonen

Kyllä maailmaan mielipiteitä mahtuu ja demokratian kannattaminen on hyvä juttu varsinkin kun on kadoksissa Suomesta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Anu, nyt kun voin kysyä, niin miksei sinun Vihreiden turvallisuuspoliittisessa työryhmässä olosta vuonna 2008 ole missään papereissa mitään merkintää, jos kerta olet ollut niin "merkittävässä asemassa"? Myöskään työryhmän raportissa ei mainita sanallakaan sinua.

Olisiko linkki Demari-lehden lausuntoon?

http://www.vihreat.fi/node/2382

Turvallisuuspoliittinen työryhmä 2008
Työryhmä toimii taustaryhmänä puolustuspoliittisen selonteon valmistelun aikana ja päivittää turvallisuuspoliittisen ohjelman.
pj. Johanna Sumuvuori, Helsinki
siht. Timo Riitamaa, Helsinki
Kuronen Matti
Laakso Tapio
Paanala Ari
Pulkkinen Marja
Sihvo Jukka
Sykkö Tuula
Virtala Timo
Yrjö-Koskinen Eero

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No juu. Mutta kun kaikki linkit menevät vain sinun omakirjoittamiisi blogeihin. Missään ei ole virallista tietoa siitä, että olet yleensä ollut Vihreiden jäsen. Luulisi, että noin korkeassa asemassa olleen nimi tai kuva näkyisi edes jossain Vihreiden julkilausumissa ym.

Miksi musta tuntuu, että olet vähän sellainen satutäti.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #16

Ethän ihan oikeasti ole noin tyhmä?
Avasitko tuota linkkiä edes??
:D

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #17

No ei mutta kaikkea hyvää jatkoa Tarulle.
Pidä itsestäsi huolta :)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #17

Avasin. Kaikissa uutisissa siteerataan vain sinun sanomaasi omissa blogeissasi...ei muuta.
Kun ei nimeä löydy niin ei löydy: http://www.vihreat.fi/node/2382

Aikaisemmalta ammatiltasihan olit vyöhyketerapeutti, mutta miksei nimeäsi löydy mistään koulutettujen, laillistettujen vyöhyketerapeuttien listalta?

http://suomenvyohyketerapeutit.fi/yhdistys/
http://www.vyohyketerapeutit.fi/etsi_vyohyketerape...

Olitko itseoppinut vyöhyketerapeutti kenties?

Russia Todayn linkissä ei mainittu muuten sinua sanallakaan.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #23

Eli aiot kyseenalaistaa mm. uuden Suomen toimittajan ammattitaidon
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/89490-”suomen-intti-tiensa-paassa

Meinaatko että usarin toimittaja kirjoittaisi asiasta tarkistamtta taustoja? :)

Pyysin itse vihreistä lähtiessäni poistamaan itseni kaikilta listoilta.
Jos sua kovin kiinnostaa, niin voithan kysyä asiaa vihreistä, mitä täällä ruikutat.
Ja voithan aina kysäistä asiaa pelkosen jonilta tai eekulta (aromaa), sumuvuorelta tai jopa Pekalta (Haavisto).

russia today oli katsottavissa yhden päivän, olisit katsonut sen silloin ja jättänyt jälkeenpäin huutelematta. moni muu katsoi.

Toi demarin juttu ei ollut nettiversiona alunperinkään.

Ja varmaan ajattelet myös että kalevan lehtikuvaaja on kuvannut olemattomia (siis vahingossa minut) vaalipaneelissa 2008 :)

Kysy asiaa oikeilta tahoilta. jos tietää haluat, älä ruikuta turhaan

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #24

Ja ihan oikeasti - suosittelen että otat jotakin tuohon vihamielisyteen ja vainoharhaan.

Jouko Piho

Meillä on Anun kanssa hiukan samanlainen kuvio. Minäkään en ollut pitkään kiinnostunut aktiivisesta politiikanteosta, mutta keväällä 2009 lähdin mukaan.

Sen jälkeen minun tieni on ollut seuraava: Kokoomus, Kristillisdemokraatit, Itsenäisyyspuolue ja toukokuusta 2012 lähtien oma puolue Suomen Laillisuuspuolue, joka odottaa päätöstä Patentti- ja rekisterihallituksesta, jonka jälkeen voisimme alkaa kerätä kannattajakortteja.

Anu, onko Demokratialiitto kerännyt kortteja eli onko tarkoitus tulla rekisteröidyksi puolueeksi?

Jouko Piho

Suomen Laillisuuspuolueen puheenjohtaja
http://www.suomen-laillisuuspuolue.fi

Anu Palosaari

Moi Jouko, meillä on kannattajakorttien keräys kesken.
Tosin en ole vielä kovin aktiivisesti organisoinut sitä, mm. lapsikiista-asiat tulivat taas eteen.
Katsotaan jäänkö puheenjohtajaksi, vaiko en, mutta kyllä kortit varmasti kerätään.

Jyri Terttu

Miksi kaikkien individualistien pitää perustaa oma puolue?

Anu Palosaari

Vastasit itse kysymyksessäsi kysymykseesi. :D

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Mielestäni pienen suomen ei pitäisi haaskata energiaansa turhanpäiväisiin puolueisiin. Se on tyhjäkäyntiä ja aaltoliikettä. Samassa veneessä tässä ollaan, puolueellinen ajattelu on vuonna 2013 tympeää ja vastenmielistä. Maan johtoon pitää saada puolueeton vastuuvelvollinen asiantuntijalauma hoitamaan asioita. Lisäavuksi pitää ottaa suoran demokratian malli sveitsistä. Kaikkea tätä ennen, suomalaisiin pitää tietenkin saada elämänhalu/ilo ja-rakkaus takaisin. Koska ketään ei enää kiinnosta, niin ollaan pettyneitä. Kas siinä homma ;D

Heikki Knookala

suomidemokraatit jyrää....nytkin juuri tehty tutkintopyyntö suomidemokraattiaktiivista, hitsi, mä oon ylpeä... www.suomidemokraatit.com. niille joita vielä leipäjonot ja vanhusten vaippojen punnitseminen hävettää. Paremman maahanmuuton puolesta SD.
vapaussoturit valkeat liitot ja muutkin, koti kutsuu ;) Paluu suomalaisuuteen. SD vaihtoehto kaikille puolueille.

Toimituksen poiminnat