Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

"Turvapaikan hakijalta pitää vaatia tiettyjä kriteerejä maahan tullessaan"

 

"Turvapaikanhakijalta pitää vaatia tiettyjä kriteerejä Suomeen tullessaan. Yksi näistä on vähintään välttävä suomen kielen taito. Kielen osaaminen osoittaa halua integroitua maan kulttuuriin ja tapoihin."

Näin lukee Demokratialiiton virallisessa, Demokratialiiton hallituksen hyväkymässä puolueen periaateohjelmassa. Ja se tarkoittaa sanasta sanaan sitä, hiuksia halkomatta.

Tämä blogimerkintä on samalla vastaus asiasta kiinnostuneille tahoille, sekä maahanmuuttobisneksen kannattajille.

Puretaan tuota lausumaa:

"Turvapaikanhakijalta pitää vaatia tiettyjä kriteerejä Suomeen tullessaan..."

Tiettyjen kriteerien vaatiminen ei ole väärin. Suomi on suomalaisten maa ja me sanelemme ehdot tänne vakituisesti tai tilapäisesti muuttaville. Tänne tulevat tulevat tänne kunnioittaen meidän lakejamme ja tapojamme. Sama toteutuu toisinpäin: kun suomalainen menee ulkomaille, toivon hänen kunnioittavan sikäläisiä lakeja ja tapoja ja sopeutuvan niihin.

"Yksi näistä on vähintään välttävä suomen kielen taito..."

"Vähintään välttävä" tarkoittaa maahantulijan kohdalla sitä, että ennen maahan tuloa on tutustuttu muutamaan perussanastoon, kuten vaikkapa "kiitos", "päivää", "näkemiin", "kuulemiin", "anteeksi", "nälkä", "jano", "nukkumaan", jne. Vähintään välttävää" kielitaitoa voi sitten harjaannuttaa eteenpäin vaikkapa turvapaikkasäilössä tai missä nyt sitten onkaan, mutta opiskelun on oltava pakollista kaikille. Alkeellinen omaehtoinen kieleen tutustuminen ennen maahantuloa ja sitä kautta ensimmäisen kosketuksen saaminen suomalaiseen kulttuuriin vie yleensä aina pidemmälle maahanmuuttajan omaehtoisessa kiinnostuksessa kielen ja kulttuurin opiskeluun. Tällöin pakollinenkaan opiskelu ei tunnu "pakkopullalta".

Siellä missä turvapaikanhakijat ja pakolaiset maahan tullessaan vastaanotetaan, voidaan järjestää välttävästä kieleen tutustumisesta suullinen kuuleminen.  Maahantuloon panostaneet voivat jäädä odottamaan jatkoa.

Ja sitten vielä ote periaateohjelmastamme, mikä on herättänyt vastakaikua:

"Maahanmuuttajille on opetettava, että Suomi ei ole islamin uskoinen maa, vaan valtionkirkkona meillä on kristillinen evankelis-luterilainen kirkko. Täten Suomessa ei eletä islamin oppien mukaan, vaan kristillisten arvojen mukaan."

Ja selvennystä tähän:

On päivänselvä asia, että Suomi ei ole islaminuskoinen maa. Ymmärrän islaminuskoisten vahvan uskontunteen. Kristillinen ihminen ei voi sitä ymmärtää. Islamin usko on enemmän kuin uskonto. Mutta siitä huolimatta maassa ollaan maan tavalla, eikö niin, tai joutuu pihalle maasta, niin sanoakseni. Suomessa on vuosituhantinen perinne kristinuskosta, eikä sitä voi muutama kymmenentuhatta maahantulijaa muuttaa. Meillä on kristilliset tavat, arvot ja historia. Koko politiikkamme ja yhteiskuntamme rakentuu kristillisyyteen. Islam on meille vieras, ja hyvä niin.

Muslimit saavat rukoilla ja jättää syömättä tai juomatta yksityisesti mitä huvittaa, mutta moskeijoita Suomeen ei rakenneta. Samoin työaikaa ei tuhlata rukoilemiseen, eikä ramadaneja pidetä työaikana (voi vaarantaa muiden turvallisuuden). Samoin halal-teurastus pitää Suomessa lopettaa. Se ei kuulu meidän kulttuuriin.

Islamin uskoon kuuluu kaiken elävän kunnioittaminen, eikö niin, siis myös lähimmäisten ja enemmistön, eli suomalaisten maan, elinpiirin, kulttuurin ja tapojen kunnioittaminen.

Maapallo kuuluu kaikille, näinhän henkisissä merkityksissä ja mm. islamissa sanotaan, mutta äiti maata pitää kohdella kunnioittavasti ja noudattaen paikallisia tapoja ja kunnioittaen paikallisia ihmisiä - aina, missä sitten liikkuukin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (152 kommenttia)

Johan Lom

Jos pakolainen saapuu aidosti sodan jaloista todellisena evakkona kotinsa yhtäkkiä ja varoittamatta menettäneenä, ei aina voida mielestäni edellyttää, että hän olisi pystynyt perehtymään suomen kielen sanastoon - edes niihin perussanoihin, jotka luettelit. Enkä usko, että niiden osaaminen juuri mitään osoittaa sopeutumiskyvystä.

Tietysti yksi perehdyttämisohjelman aiheista on informoiminen Suomen valtionkirkkojärjestelmästä, mutta ei ole syytä edellyttää, että tulija noudattaa kristillisiä tapoja. Eihän niitä noudata moni muukaan Suomessa. Moskeijoita on jo nyt rakennettu Suomeen ja onhan useimmissa islamilaisisssakin maissa kristittyjä ja kristillisiä kirkkoja.

Suomen lakien noudattaminen on ehdoton vaatimus, mutta omat elämäntapansa jokainen saa kyllä ylläpitää. Suomi on tässä mielessä vapaa maa ja sellaisena pysyköön.

Anu Palosaari

"Jos pakolainen saapuu aidosti sodan jaloista todellisena evakkona kotinsa yhtäkkiä ja varoittamatta menettäneenä, ei aina voida mielestäni edellyttää, että hän olisi pystynyt perehtymään suomen kielen sanastoon "
Kyllä voidaan. Mitä suurempi hätä, sen suurempi pakko päästä vanhasta pois.
Ja kun on hätä, tehdään se mitä voidaan oman elämän jatkamiseksi. Hädän keskeltä pois pääseminen ei ole helppoa, se on raskasta, mutta lopputulos on palkkio tehdystä työstä ja nähdystä vaivasta - uusi elämä siellä missä ei tarvitse kärsiä.

Johan Lom

Jos saapujalla ei ole ollut edes tietoa siitä, että Suomi vaatii joidenkin sanojen hallitsemista puhumattakaan siitä, että hänellä olisi ollut mahdollisuus saada opetusta kyseisestä asiasta omassa maalattiaisessa savimajassaan, niin eiköhän nyt kuitenkin voitane ajatella, että ensimajoituksen aikana hänelle kerrottaisiin sellaisesta vaatimuksesta ja järjestettäisiin mahdollisuus sen perussanaston opettelemiseen. Silloin se voitaisiin kertoa yhdeksi edellytykseksi turvapaikan saannille.

Mutta kuten jo edellä totesin, mielestäni niiden perussanojen opetteleminen ei indikoi kovin paljon hänen muusta sopeutumiskyvystään. Ennen kaikkea Suomen lakiin ja tapakulttuuriin perehdyttäminen olisi tärkeätä, sillä vaikka kaikkien suomalaisten tapoja ei tarvitsisi noudattaakaan, niin olisi reilua, että tulijalle annettaisiin mahdollisuus tietää asioista, jotka saattavat aiheuttaa hämmennystä arjessa puolin ja toisin.

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #4

Onko todellakin niin, että järki on karannut,

kati sinenmaa

Kun ihminen on nälissään, hän syö vaikka petäjäistä. Kun ihmisellä on hengen hätä, hän ei taatusti ala täällä vaatimaan oman kulttuurinsa noudattamista. Jos ihminen tänne tultuaan alkaa vaativaiseksi, niin hän ei ole koskaan ollutkaan hädissään.

Kuka tahansa taviskin muuttuu asenteeltaan täysin toiseksi koettuaan todellisen kuoleman vaaran. Jos maahanmuuttaja ei ole kokenut asenteen muutosta, niin silloin hän ei ole koskaan vielä kokenut todellista vaaraa.

Lauri Härkä

Pidettiskö nyt kuitenki pakolaiset ja maahanmuuttajat erillisinä ryhminä. Ja pakolaisina jos vaikka käsiteltäis YK:n pakolaisstatuksella maahansaapuvia ni ei viedä keskustelua heti alkuunsa väärille raiteille.

Alain Chiaroni

"Suomen lakien noudattaminen on ehdoton vaatimus, mutta omat elämäntapansa jokainen saa kyllä ylläpitää. Suomi on tässä mielessä vapaa maa ja sellaisena pysyköön."

Se ei riitä. Esim. kerrostalojen järjestyssääntöjä pitää ehdottomasti noudattaa, vaikka niitä ei ole kirjattu lakiin. Sama juttu uimahallien hygieniasääntöjen kohdalla. Olen monta kertaa huomannut uimahalleissa, että muslimimaahanmuuttajat eivät halua noudattaa sääntöjä.
Eli pelkästään lain noudattaminen ei riitä.

Anu Palosaari

Minusta turvapaikan hakijoiden ja muiden pakolaisten hyysääminen on rasismia.
Tällöinhän ajatellaan että henkilö ei ole kykenevä päättämään oman elämänsä suuntaa, tai kykenevä suorittamaan pakolliseen elämiseen tarvittavia asioita.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ainakin siltä pitää vaatia että elää täällä ihmisiksi ja jos se ei onnistu niin sitten lähtöpassi sinne mistä tulikin.

Johan Lom

Niin, ja sen "ihmisiksi" elämisen kriteerinä tulee olla lakien noudattaminen.

Käyttäjän HannuMkinen kuva
Hannu Mäkinen

Ei voida edellyttää että tänne tullessa joku afrikkalainen osaisi suomen kieltä. Edes muutamaa sanaa. Jos vaikka osaisi hiukan englantia niin sekin olisi jo paljon. Ja mitä huonommat lähtökohdat pakolaisella on sitä vähemmän kielitaitoa.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said

Miksi moskeijoita ei Suomeen saa rakentaa? Käsittääkseni se ei mitään lakia riko.

Käyttäjän HannuMkinen kuva
Hannu Mäkinen

No jos rakennuslupa on kunnossa niin kyllä niitä rakentaa saa.

kati sinenmaa

Tänne on turha tulla moskeijoita rakentamaan siksikin, että yksikään moskeijamaa ei ole saanut aikaan niin hienoa systeemiä kuin me suomalaiset; jos tämä maa olisi ollut muslimien maa, niin nyt varmaa on, ettei tänne tultaisi muualta pakoon, vaan tämä olisi pakolaistehdas

Johan Lom

Katoliselta Filippiineiltä menee paljon kotiapulaisia työhön islamilaiseen Malesiaan, josta he lähettävät rahaa "lihapatojen äärestä" köyhille sukulaisilleen.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #21

Samoin Filippiineiltä ollaan töissä mm Emiraateissa. Yksi fb-kaverini on koirakouluttaja ja tullimies Kuwaitissa. Yleensäkin näissä vauraissa arabimaissa on paljon vierastyövoimaa.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said

"Tänne on turha tulla moskeijoita rakentamaan siksikin, että yksikään moskeijamaa ei ole saanut aikaan niin hienoa systeemiä kuin me suomalaiset"

Suomessa on suomalaisia muslimeja sekä täällä syntyneitä muslimeja. Jos he eivät ansaitse moskeijaa mitä sinä ansaitset?

kati sinenmaa Vastaus kommenttiin #25

Jos jossakin tilaisuudessa kohdataan, niin aiotko ensin rukoilla ennen kuin kättelet vai ajatteletko, että olen saastainen, kuten jossakin kirjassa se sanotaan. Nää asiat ovat hyvä tietää, ettei tarvitse turhaan kättä ojentaa.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #27

"Jos jossakin tilaisuudessa kohdataan, niin aiotko ensin rukoilla ennen kuin kättelet vai ajatteletko, että olen saastainen, kuten jossakin kirjassa se sanotaan. Nää asiat ovat hyvä tietää, ettei tarvitse turhaan kättä ojentaa."

Vaihdoit aihetta. Miksi?

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #35

Et vastannut kysymykseen. Miksi?

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #95

"Et vastannut kysymykseen. Miksi?"

Et vastannut omaani.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #111

Mitähän sinä MINULTA kysyit?

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #117

"Mitähän sinä MINULTA kysyit?"

No alappa lukemaan.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #119

Älä viisastele. Luen heti ja vastaan kun kerrot kohdan missä kysyit.

Kai huomasit että se oli kati sinenmaa joka sinulta kysyi kättelystä en minä. Joten - mitä minulta kysyit?

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #27

Missä ihmeen ahtaassa ja pimeässä kopperossa olet elänyt?

Marko Kervinen Vastaus kommenttiin #25

Oikea Suomalainen ansaistee kaiken ja maahanmuuttaja ei. Yksinkertaista. edes kolmannen polven matu ei ansaitse koska ei elä Suomalaisten tavoin vaan jatkaa islamien oppien mukaan . jonka mukaan Suomi kuuluu sota-alueeseen jota voi käyttää miten haluaa.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #170

Entäs jos maahanmuuttaja on buddhalainen, shintolainen, mormooni tai vaikkapa skientologi?

Marko Kervinen Vastaus kommenttiin #191

Siinäpä se, muita ei ole mainittavati vain muslimeja. Somalit yliedustettuina.

Lauri Härkä

Kai niitä sais, siis jos suomalaiset haluis ja tarttis niitä johonkin..

Alain Chiaroni

"Miksi moskeijoita ei Suomeen saa rakentaa? Käsittääkseni se ei mitään lakia riko."

Siksi että muslimimaissa ei saa rakentaa kirkkoja. Muuta selitystä ei tarvita.

Johan Lom

Paitsi, että valtaosassa muslimimaita saa rakentaa kristillisiä kirkkoja ja niissä toimii aktiivinen kristillinen yhteisö.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #187

Noilla linkeillä juuri todistit itse, että kyseisissäkin maissa toimii kristillisiä kirkkoja. Algeriassa jotkut niistä näköjään ovat joutuneet vaikeuksiin, koska niillä ei viranomaisten tulkinnan mukaan ole ollut vaadittua toimilupaa ja jossain muualla ne ovat joutuneet terroristien hyökkäyksen kohteiksi.

Mutta on lukuisia islamilaisia maita, joissa kristityt eivät koe sanottavasti ongelmia. Esimerkiksi Bosniassa on paljon ortodoksikristittyjä eikä heitä vainoa kukaan. Samaten Jakartassa olen itsekin vieraillut kristillisessä kirkossa (en jumalanpalveluksen vuoksi, vaan muuuten vain nähtävyytenä). Marokossa on useita katolisia kirkkoja ja seurakuntia, j.n.e.

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #202

"Noilla linkeillä juuri todistit itse, että kyseisissäkin maissa toimii kristillisiä kirkkoja. "

Mutta uusia kirkkoja ei saa rakentaa ja kristittyjen vaino on viime vuosina vain lisääntynyt. Tämä ei näköjään sinua kiinnosta...

Petri Haapa

On ihan järjetöntä, että Suomen pitäisi ottaa tässä asiassa esimerkkiä jostain sivistymättömästä valtiosta.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #192

Haapa. Tarkoitatko - liittyen moskeijan rakentamiseen?

Tuula Saskia

Kuulehan, miksi emme saa rakentaa kirkkoa sinne, josta pakenit?

Tämä on juuri sitä, mitä pelkäsimme.

Te haluatte tuoda oman uskontonne meille.

Me emme sitä hyväksy.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said

"Kuulehan, miksi emme saa rakentaa kirkkoa sinne, josta pakenit?"

Kuka kielsi? Somalian lain mukaan voitte ihan vapaasti rakentaa kunhan ette muiden maille sitä rakenna.

Ostakaa maata ja rakentamaan sitten.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

On järjetön vaatimus vaatia että turvapaikanhakijat lukisivat suomea jossain sodan runtelemassa maassa hädästä kärsien. Kaikilla ei ole edes pääsyä internettiin. Kyllä sitä sitten niissä pakolaiskeskuksissa oppii. Kun tuo vaatimus on järjetön, niin eikö sitä puolueohjelmaan voisi vähintäänkin muokata niin, ettei se sanoisi, että kieltä pitäisi osata jo ennen Suomeen saapumista?

Itse kyllä kannatan täydellistä uskonnonvapautta Suomessa. Täällä saa olla ateisti, kuulua valtionkirkkoon tai kuulua mihin tahansa muuhun kirkkoon ja hyvä niin.

Anu Palosaari

Ne ketkä pääsevät reittikoneella tai muuten Suomeen, heillä on kyllä pääsy myös internettiin. Oletko koskaan miettinyt kuinka moni köyhä ihminen, nainen tai lapsi, sinne joutuu olosuhteiden pakosta jäämään?
Oletkohan ymmärtänyt, että siinä vaiheessa kun meillä on tarpeeksi muslimeja, sinun edustamallasi arvolla "uskonnonvapaus" ei tehdä enää mitään?
Tunnetko islamin totalitaarista luonnetta?
Minä tunnen. Sattuneesta syystä.

Anu Palosaari

Enkä ole pyytänyt ketään opiskelmaan "sodan jaloissa", vaan vasta Suomeen tullessaan. Lentokoneessakin on ikaa monta tuntia nähdä tämä vaiva.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #60

"Turvapaikanhakijalta pitää vaatia tiettyjä kriteerejä Suomeen tullessaan. Yksi näistä on vähintään välttävä suomen kielen taito."

Siis "välttävä suomen kielen taito Suomeen tullessaan". Ei tuo kuulosta aivan siltä, että muutama tunti lentokoneessa aapista tavaten sellainen oliisi mahdollista saavuttaa. Yleensä välttäväksi kielitaidoksi lasketaan taito, jolla pärjää arkisissa tilanteissa. Ehdottaisin, että puolueohjelmaasi muokattaisiin siten, että "tulijan tulee osoittaa halukkuutta opiskella vähintään välttävä suomen kielen taito heti maahan asettumisensa jälkeen" t.m.s.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #62

Suomeen tullessaan= meanwhile coming to Finland= Suomeen tulon aikana

Sanoin että tarkoitan sitä mitä kirjoitan.
En nyt ihan tajua miten tuon voisi muulla tavalla ymmärtää, paitsi tahallaan väärinymmärtäjien toimesta.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #71

"Suomeen tullessaan= meanwhile coming to Finland= Suomeen tulon aikana"

Toki. Parissa päivässä ehtii opiskella kiitettävästi suomea. Olet siis tosissasi tämän kanssa?

Kerro miten se toimisi. Teoreettisesti katsottuna siis.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #74

Minä ainakin pystyn omaksumaan kymmenessä minuutissa pari-kolme vieraskielistä sanaa, saati sitten parissa päivässä.
Oletan että se onnistuu myös aavikon pojilta.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #89

Toki kuka tahansa pystyy omaksumaan muutaman sanan hyvin lyhyessä ajassa, mutta ei sellainen ole tulkittavisssa "välttäväksi kielitaidoksi" eikä sellainen myöskään ole mitenkään osoitus siitä, että kyseinen henkilö olisi jotenkin sopeutuvaisempi uusiin olosuhteisiin. Siksi ehdotin, että olisit muokannut puolueohjelmaasi hiukan tältä osin.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #91

No lue toi blogi, hyvänen aika, ennen kuin tuut tänne kommentoimaan ,sieltä blogista se selviää hyvin vähänllä vaivalla, mitä tarkoitan

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #71

Tarkoittaako sitten tämä "Suomeen tullessaan" sitä että heidän pitää opiskella suomea lentomatkan aikana? Kannattaa opetella ilmaisemaan itseään selkeämmin jos kyseessä on niinkin tärkeä teksti kuin puolueohjelma.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #96

Väärin.
Puolueohjelma on runko asioista, mikä ulottuu ajallisesti pitkän ajan päähän.
demokratiassa on myös odotettavisa, että asioista päättää muitakin kuin yksi puolue, joten puolueohjelmankin on kyettävä yhteistyöhön muiden kanssa.

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #137

Pidä nyt Anu kiinni puolueohjelmasta.
Kompromisseja ehtii tehdä myöhemminkin.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said

"Tunnetko islamin totalitaarista luonnetta?
Minä tunnen. Sattuneesta syystä."

Aijaa. Kerro lisää.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #66

Älä ole ylimielinen.
Varmaan ymmärrät fiksuna miehenä kulttuuuritaustojemme eron, ja tiedät että lännessä on perinteisesti viimeiset viisikymmentä vuotta vaadittu uskonnonvapautta, islamissa taas ei.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #75

"Varmaan ymmärrät fiksuna miehenä kulttuuuritaustojemme eron, ja tiedät että lännessä on perinteisesti viimeiset viisikymmentä vuotta vaadittu uskonnonvapautta, islamissa taas ei."

Toki ymmärrän. Pyysin vain kertomaan lisää. Siis moskeijaa ei saa rakentaa koska Islamissa kukaan harjoittava muslimi ei kukaan vaadi itselleen uskonnonvapautta (?)

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #78

Tiedät kyllä että moskeijat ovat paljon muutakin varten kuin pelkkiä rukoushuoneita.

Meillä lännessä voi olla moraalittomuutta, selkärangattomuutta, ja kulttuurin rappiota, mutta se ei silti koske ihan koko väestöä.
me loput emme halua tänne sellaista kulttuuria, mikä tekee lopun jo ennestäänkin heikosta, rappeutuneesta kulttuuristamme.
Päinvastoin me haluamme rakentaa ja vahvistaa omaa kulttuuriamme sisältäpäin. siihen emme tarvitse euroopan ulkopuolelta keinotekoisesti ja vilpillisesti tuotua ei-eurooppalaista kulttuuria.
Mikäli te jo Suomessa oleskelevat muslimit haluatte rukoilla, tehkää se kodeissanne.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #79

"Tiedät kyllä että moskeijat ovat paljon muutakin varten kuin pelkkiä rukoushuoneita."

En todellakaan tiennyt. Tiedän, että niissä voidaan järjestää Koraanikouluja, uskonnonopetuksia, mutta en muuta tiedä.

Tiedätkö sinä jotain mitä minä en tiedä? Jaa tietosi.

"Päinvastoin me haluamme rakentaa ja vahvistaa omaa kulttuuriamme sisältäpäin. siihen emme tarvitse euroopan ulkopuolelta keinotekoisesti ja vilpillisesti tuotua ei-eurooppalaista kulttuuria."

Eli rajoittamalla tietyn väestön oikeuksia?

"Mikäli te jo Suomessa oleskelevat muslimit haluatte rukoilla, tehkää se kodeissanne."

Siis rajoitatte tietyn väestön oikeuksia. Sanot, että kristityillä on oikeus rakentaa kristillisiä kirkkoja, mutta muslimeilla ei ole oikeutta moskeijaa rakentaa? Kai tiedät, että on suomalaisiakin muslimeja sekä Suomessa syntyneitä muslimeja. Vaikuttaako tämä myös heihin?

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #81

Ahmed, emme me rajoita kenenkään oikeuksia, päinvastoin lisäämme omia oikeuksiamme omaan maahamme. Nyt ei ole kyse muslimeista, vaan suomalaisista.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #93

Palosaarelle vielä mahdollisimman selkeästi: Suomessa on sekä maahanmuuttaneita muslimeja, suomessa syntyneitä toisen polven maahanmuuttajamuslimeja ja täysin suomalaiset sukujuuret omaavia muslimeiksi kääntyneitä ihmisiä. Monesti siis suomalainen ja muslimi-termejä voidaan käyttää yhdestä ja samasta ihmisestä.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #93

Anu Palosaari kirjoitat:

"Ahmed, emme me rajoita kenenkään oikeuksia"

Ja kirjoitit aikaisemmin:

"Mikäli te jo Suomessa oleskelevat muslimit haluatte rukoilla, tehkää se kodeissanne."

Siis sinä vastustat moskeijan rakentamisen. Näen sen oikeuksieni rajoittamisena.

"päinvastoin lisäämme omia oikeuksiamme omaan maahamme."

Rajoittamalla meidän oikeuksiamme.

"Nyt ei ole kyse muslimeista, vaan suomalaisista"

Suomalaisiakin muslimeja löytyy. Saavatko he moskeijan rakentaa?

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #116

muslimit kernaasti itse tekevät pesäeron suomalaisiin ja suomalaisuuteen, muutenhan tällaisia blogejakaan ei tarvittaisi, eikä mitään ongelmaa olisi, jos kotoutuminen olisi ollut täydellistä.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #123

"muslimit kernaasti itse tekevät pesäeron suomalaisiin ja suomalaisuuteen, muutenhan tällaisia blogejakaan ei tarvittaisi, eikä mitään ongelmaa olisi, jos kotoutuminen olisi ollut täydellistä."

Eli tämän takia minun oikeuksiani tulisi rajoittaa?

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #126

Ei ole kyse "sinun oikeuksistasi", vaan kotoutumisesta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #123

Minäkin teen mieluusti pesäeroa sellaiseen suomalaisuuteen, johon kuuluu natsitatskan teettäminen kankkuun.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #206

Elkama. Samoin minä.

Mutta kerropa omin sanoin mitä natsitatskoilla on tekemistä tämän keskustelun kanssa?

Lauri Härkä Vastaus kommenttiin #116

Ahmed.
Mikä on nimeltään se tila johon muslimit vaeltavat rukoilemaan muutamia kertoja päivässä?

Onko se just moskeija?

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #171

"Onko se just moskeija?"

On. Jos tarkastelemme mikä on moskeija Islamin lakien mukaan niin se voi olla mikä tahansa tila - vessaa ja hautausmaata lukuunottamatta.

Kuitenkin nyt puhun "isosta moskeijasta" mitä löytyy esim. Lähi-idästä.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #93

Suomalainen on suomalainen olipa hän sitten kristitty, ateisti, kokoomuslainen, punkkari tai muslimi.

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #81

"En todellakaan tiennyt. Tiedän, että niissä voidaan järjestää Koraanikouluja, uskonnonopetuksia, mutta en muuta tiedä."

Vai että et tiedä...
http://mobile.bbc.co.uk/news/world-europe-20162431
Euroopan moskeijat ovat liian usein paikkoja, joissa monet wahabistiset imaamit saarnavat vihaa ja pyhää sotaa länsimaita ja naisia kohtaan.

Ne eivät ole vain rukouspaikkoja. Myös Turkin pääministeri on sanonut, että minareetit ovat islamin miekan symboleja.
Muita artikkeleita ja videoita löytyy runsaasti.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #184

"Vai että et tiedä...
http://mobile.bbc.co.uk/news/world-europe-20162431
Euroopan moskeijat ovat liian usein paikkoja, joissa monet wahabistiset imaamit saarnavat vihaa ja pyhää sotaa länsimaita ja naisia kohtaan."

Sama linkki pyörii kokoajan. Montako kertaa tuonkin olet esittänyt?
Kerro minulle miten Ranska vaikuttaa Suomeen?

Puhumme Suomesta. Jos Suomeen ei saa rakentaa moskeijaa koska joku toinen sekopää imaami puhuu jotain toisella puolella Eurooppaa niin kyllä on jotain Alainin moraalintajussa.

"Ne eivät ole vain rukouspaikkoja. Myös Turkin pääministeri on sanonut, että minareetit ovat islamin miekan symboleja."

Aha. Mineraatilla on vain yksi tarkoitus: Rukouskutsu.
Jos rukouskutsu on jotain jihadisti höpinää kerro kernaasti perustellen.

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #213

"Puhumme Suomesta. Jos Suomeen ei saa rakentaa moskeijaa koska joku toinen sekopää imaami puhuu jotain toisella puolella Eurooppaa niin kyllä on jotain Alainin moraalintajussa."

Näitä imaameja löytyy monesta Euroopan maasta, erityisesti Englannista.
Kyseisen linkki oli esillä nyt eka kertaa joten ei kannata valehdella.
Mitä moskeijoiden rakentamiseen tulee, niitä ei saa rakentaa, koska muslimimaissa ei saa rakentaa kirkkoja. Ja et voi osoittaa muuta.

"Aha. Mineraatilla on vain yksi tarkoitus: Rukouskutsu.
Jos rukouskutsu on jotain jihadisti höpinää kerro kernaasti perustellen."

Eli mielestäsi myös Turkin muslimipääministeri on sekopää..,
Hyvä tietää..,

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #215

"Näitä imaameja löytyy monesta Euroopan maasta, erityisesti Englannista.
Kyseisen linkki oli esillä nyt eka kertaa joten ei kannata valehdella."

Puhumme edelleenkin Suomesta. Miten muuten antamasi uutiskuva kertoi moskeijan "viha" saarnasta?

"Mitä moskeijoiden rakentamiseen tulee, niitä ei saa rakentaa, koska muslimimaissa ei saa rakentaa kirkkoja. Ja et voi osoittaa muuta."

Älä valehtele... Dubaissa on kirkkoja, Syyriassa on kirkkoja, Egyptissä on kirkkoja jopa Somaliassa Ogadenin alueilla on kirkkoja, Bosniassa, Albaniassa, Turkissa.

http://www.rosarychurchqatar.com/index.php
http://www.examiner.com/article/are-christian-chur...

Saudi-Arabiassa ei ole kirkkoja koska ajattelevat sinun tavallasi. "Kristinisaatio uhkaa". Pöty puheita. Ksenofobia on yhtäkuin Saudi-Arabia - Joidenkin suomalaisten linja on samantyyppinen kuin Saudilainen linja.

"Eli mielestäsi myös Turkin muslimipääministeri on sekopää..,"

Mielestäni hän ei ole ihan paras henkilö puhumaan mineraateista.

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #217

"Älä valehtele... Dubaissa on kirkkoja, Syyriassa on kirkkoja, Egyptissä on kirkkoja jopa Somaliassa Ogadenin alueilla on kirkkoja, Bosniassa, Albaniassa, Turkissa."

Älä sinä valehtele... Niissä maissa on vanhoja kirkkoja. Egyptissä, Syyriassa ja Turkissa jopa muinaisia kirkkoja.
Kaikissa niissä maissa on tehty pommi-iskuja kirkkoja vastaan ihan viime vuosina.
Katso kommentti 187, siinä on linkkejä, minä en puhu palturia.
Oleellinen kysymys on se, että maissa, jotka mainitsit, ei saa NYKYISIN rakentaa kirkkoja.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #218

"Älä sinä valehtele... Niissä maissa on vanhoja kirkkoja. Egyptissä, Syyriassa ja Turkissa jopa muinaisia kirkkoja."

Shaiss... Minä asuin Syyriassa lähellä paikkaa johon rakennettiin kolme uutta kirkkoa Kristittyjen pyynnöstä. Yhden nimikin oli Bait Al-Masiih - Kristuksen koti.

"Kaikissa niissä maissa on tehty pommi-iskuja kirkkoja vastaan ihan viime vuosina.
Katso kommentti 187, siinä on linkkejä, minä en puhu palturia."

Niin on muslimi moskeijoitakin vastaan tehty. Eli tämän takia minulle ei sallita moskeijaa?

"Oleellinen kysymys on se, että maissa, jotka mainitsit, ei saa NYKYISIN rakentaa kirkkoja."

Roskaa. Jos argumentti perustuu kirkkojen vähäisyyteen - kristittyjä on muutenkin niin vähän esim. Syyriassa.

Kari Kuuva Vastaus kommenttiin #219

Ahmed on muuten turha selitellä on tässä muutkin asuneet Arabimaissa ja kun kerran tiedät niin kerroppa miksi Non Muslimeille on rakennetu oma kiertotie Mekan ympärille ja jokaisella sisääntulo väylällä tarkastetaan papererit jolla estettään kristittyjen pääsy kaupunkiin. " Muuten Medinassakin on alue jonne kristityillä on ehdottomasti pääsy kielletty" eli väitä vastaan jo kykenet.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #252

"Ahmed on muuten turha selitellä on tässä muutkin asuneet Arabimaissa ja kun kerran tiedät niin kerroppa miksi Non Muslimeille on rakennetu oma kiertotie Mekan ympärille ja jokaisella sisääntulo väylällä tarkastetaan papererit jolla estettään kristittyjen pääsy kaupunkiin. " Muuten Medinassakin on alue jonne kristityillä on ehdottomasti pääsy kielletty" eli väitä vastaan jo kykenet."

Mekka ja Medina on kielletty kristityiltä. Sekä muslimeilta elleivät he sinne mene sukulaistensa luokse TAI liikematkojen takia tai sitten Hajjin/´Umran aikana.

Ne ovat meille kaksi pyhää kaupunkia - Kutem vatikaani joillekin kristityille. Siitäkin on erimielisyyksiä todellisuuden kanssa, että tarkoitetaanko kiellolla vain Mekan Haramin moskeijaa ja sitä ympäroivaa tilaa vai koko Mekkaa. Saudit kielsivät koko Mekan kristityiltä, juutalaisilta jne. Jopa niiltä muslimeilta jotka eivät siellä asu paitsi tietyissä tapauksissa.

Ja sinne on musliminkin todella vaikea päästä. Minäkin jouduin kuumottelemaan viisumin eteen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #218

Oleellisempaa uskonharjoittamisen kannalta lienee sen sallittavuus ylipäätään eikä uusien pyhättöjen rakentamisen mahdollisuus.
http://www.thedubaicitychurch.org/our-ministries/t...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #218

Niin, tuossa naapuripitäjässäkin eli Hollolassa on peräti keskiaikainen kivikirkko, elikkä aika vanha.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #215

Alain, ranskalaisena ja päättelyni mukaan oikeistolaisena islamin vastustajana, sinä ehkä tiedät tarkemmin tapauksesta missä rakenteilla olevan moskeijan päälle leviteltiin äskettäin sontaa Ranskassa?

http://www.huffingtonpost.com/news/french-mosque-a...

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #220

"Alain, ranskalaisena ja päättelyni mukaan oikeistolaisena islamin vastustajana, sinä ehkä tiedät tarkemmin tapauksesta missä rakenteilla olevan moskeijan päälle leviteltiin äskettäin sontaa Ranskassa?"

Tässä suomalaisten suvakkien typeryyden malliesimerkki:
- sonnan levittäminen moskeijaan = kauhea juttu
- pommi-iskut kirkkoihin ja kristittyjen teurastaminen = pää pensaaseen

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #221

"- pommi-iskut kirkkoihin ja kristittyjen teurastaminen = pää pensaaseen"

No mitä tämä sitten on?

http://www.heraldscotland.com/news/home-news/ex-so...

Saako muslimeja teurastaa vain sen takia, että pieni osa heistä teurastaa kristittyjä?

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #223

"No mitä tämä sitten on?
http://www.heraldscotland.com/news/home-news/ex-so...

Saako muslimeja teurastaa vain sen takia, että pieni osa heistä teurastaa kristittyjä?"

Tämä oli täydellinen pohjanoteeraus, myös sinulta. Luuletko, että en osaa englantia?
Minä puhuin todellisista pommi-iskuista kirkkoihin. Sinä näytät artikkelin, jossa entinen sotilas uhkaili moskeijaa pommi-iskulla. Eli sinusta uhkailu moskeijaa vastaan on vakava mutta muslimien tekemät kymmenet pommi-iskut eivät ole mainitsemisen arvoisia.
Euroopassa se joka tappaa muslimin tai jopa uhkailee joutuu vastuuseen. Mutta muslimi joka tappaa kristittyjä muslimimaissa ei joudu vastuuseen. Hänelle luvataan jopa paikka paratiisissa ja 73 neitsyyttä.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #232

"Tämä oli täydellinen pohjanoteeraus, myös sinulta. Luuletko, että en osaa englantia?
Minä puhuin todellisista pommi-iskuista kirkkoihin."

Tarkoituksesi on sanoa, että kristitty ei ole ikinä muslimia moskeijassaan tappanut? Voin tuoda satoja esimekrki tapauksia Somalian historiasta jolloin katoliset tappoivat muslimi somaleja omissa moskeijoissaan.

" Eli sinusta uhkailu moskeijaa vastaan on vakava mutta muslimien tekemät kymmenet pommi-iskut eivät ole mainitsemisen arvoisia."

Älä edelleenkään pane sanoja suuhuni. Uhkailu on vakavaa sekä pommi iskut oli uhri kuka tahansa, rodusta, uskonnosta tai väristään riippumatta. Tämä ei kuitenkaan ilmeisesti ole sinun mielestäsi näin - Sillä mikäli muslimia uhkailee tai mikäli muslimi naista raiskataan Irakissa on se vain muslimi. "Who cares" meininkiä?

Olet tyypillinen propagandan tuote. Pelko joka muuttuu järjettömäksi vihaksi joka taas saa vastustamaan tiettyä ryhmää. Henkilö joka oikeuttaa Niqabin repimisen ja sitä kautta naisen alistamisen vaikka puhuu naisten valistamisesta ei mielestäni ole mikään "valaistunut islamisaation" tai ylipäätään minkään oikeuden puolustaja. Miksi edes sinunlaisia kutsutaan "oikeistolaisiksi" parempi nimitys olisi "vääränlaiset":

Jos tosissasi kannatat minun (sekä 50.000 muun oikeuksien vähentämisen) kannattaa sitten katsoa peiliin: Tasa-arvon puolestako maahanmuuttokriittiset taistelevat vai sitä vastaan? Kritisoit muslimimaita sellaisesta asiasta mitä itse haluaisit Suomeen. Tekopyhää meininkiä.

Onko tämä mamukriitikkojen yleinen mielipide, että moskeijaan ei saa rakentaa Suomeen ja tällöin muslimien (kansallisuudesta, rodusta, väristä riippumatta) oikeuksia tulisi vähentää - Vai oletko pelkkä yksittäistapaus? Tuskin.

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #236

" Uhkailu on vakavaa sekä pommi iskut oli uhri kuka tahansa, rodusta, uskonnosta tai väristään riippumatta. Tämä ei kuitenkaan ilmeisesti ole sinun mielestäsi näin - Sillä mikäli muslimia uhkailee tai mikäli muslimi naista raiskataan Irakissa on se vain muslimi. "Who cares" meininkiä?"

Sinä itse panet sanoja suuhun. Missä olen kannattanut kenenkään raiskaamista tai tappamista? Näytä se kommentti jos pystyt.

Otat taas esille niqab-asian vaikka siitä on puhuttu monta kertaa. Mutta näköjään ei mene sinun päähän se, että Ranskassa noudatetaan Ranskan lakia. Ja jos maan laki tai tavat eivät miellytä, voidaan aina lähteä sieltä muualle. Voiko eurooppalainen nainen kulkea Somaliassa, Sudanissa jne... tavallisissa länsimaisissa kesävaatteissa? EI! Sinä tiedät sen ja kaikki muut tietävät sen. Mitä sitten jankutat sata kertaa siitä niqab-asiasta? Niqabin käyttö on Ranskassa lailla kielletty, eikö se mene sinun päähän?

"Jos tosissasi kannatat minun (sekä 50.000 muun oikeuksien vähentämisen) kannattaa sitten katsoa peiliin: Tasa-arvon puolestako maahanmuuttokriittiset taistelevat vai sitä vastaan? Kritisoit muslimimaita sellaisesta asiasta mitä itse haluaisit Suomeen. Tekopyhää meininkiä.

Onko tämä mamukriitikkojen yleinen mielipide, että moskeijaan ei saa rakentaa Suomeen ja tällöin muslimien (kansallisuudesta, rodusta, väristä riippumatta) oikeuksia tulisi vähentää - Vai oletko pelkkä yksittäistapaus? Tuskin."

Vastaus on yksinkertainen. Kun eurooppalainen menee islamilaiseen maahan, hänen täytyy noudattaa paikallisia lakeja ja tapoja. Piste.
Vastavuoroisesti jos joku tulee Eurooppaan, hän joutuu noudattamaan paikallisia lakeja ja tapoja.
Selitä muuten yksi asia:
Miksi Euroopassa pitää olla halal-lihaa mutta muslimimaissa ei-muslimit eivät saa syödä sianlihaa? Häiritseekö se muslimeja jos muut syövät sianlihaa?
Ja mitä jankutat sinun ja muiden muslimien oikeuksien vähentämisestä?
Sinulla on varmasti täällä miljoonaa kertaa enemmän oikeuksia kuin minulla Somaliassa. Lopeta sitten hurskastelu.
Kysyisit sen sijaan somali-imaameilta saako rakentaa kirkkoja Somaliassa.

Ei saa vaatia itselleen enemmän kuin mitä on valmis antamaan muille.
Sinun asenteet osoittavat vain yleistä muslimien ylimielisyyttä, tyyliin meille kaikki oikeudet Euroopassa mutta muslimimaissa ei mitään oikeuksia "vääräuskoisille koirille"..

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said Vastaus kommenttiin #238

"Otat taas esille niqab-asian vaikka siitä on puhuttu monta kertaa. Mutta näköjään ei mene sinun päähän se, että Ranskassa noudatetaan Ranskan lakia."

Älä nyt mene noin väärälle tielle. Ranskan lakeihin ei kuulu, että normi kaduntallaaja repii toisen Niqabin irti. Tämä on pahoinpitelyä niin fyysistä kuin henkistä sellaista. Edes viranomainen ei revi toisten Niqabia irti. Sakkoja voi tulla.

" Ja jos maan laki tai tavat eivät miellytä, voidaan aina lähteä sieltä muualle. Voiko eurooppalainen nainen kulkea Somaliassa, Sudanissa jne... tavallisissa länsimaisissa kesävaatteissa? EI! "

Älä vääristele...

Egyptissä, Dubaissa, Syyriassa, Irakissa - Monissa muslimimaissa voi kävellä ihan normi kevyissa vetimissä. Albaniassa, Bosniassa, Turkissa voi olla jopa bikineissä. Saudi-Arabia on ainoa tiukka maa joka ei edes salli turismia kuin harvoissa tapauksissa. Ei edes muslimeille. Ainoastaan jos sukulainen asuu siellä, ´Umrah/Hajj tilanteissa tai muuten vain liikematkoilla...

"Vastaus on yksinkertainen. Kun eurooppalainen menee islamilaiseen maahan, hänen täytyy noudattaa paikallisia lakeja ja tapoja. Piste."

Ei kyllä näin ole...

Monet ovat muuttaneet muslimimaihin ja ovat pitäneet suomalaisuutensa. Ei missään vaiheessa olla vaadittu kuin noudattamaan lakeja. Sianlihaa muuten saa syödä Turkissa sekä alkoholin juominenkin on siellä sallittua - Myös Egyptin lentokentillä.

Dubaissa on myös sallittua alkoholi, mutta silloin pitää pysyä poissa muslimien tieltä. Sianlihaa saa syödä vain kotona.

Syyriassakin annettiin mahdollisuus syödä sikaa, että juoda alkoholia. Sitä ei muslimi saanut kuitenkaan myydä. Kristitty sai myydä kristitylle.

Saudi-Arabiassakin on järjestetty alkoholittomia joitakin olutjuomia. Vain jotta Riyadhiin asustaneet voivat tuntea olonsa mukaviksi. Alkoholin nauttiminen on siellä kiellettyä eikä sian syömisestä siellä rangaista, kunhan ei syö sitä tiellä. - Silloinkin saattaa rapsahtaa sakko.

Somaliassa on ja sinne rakennetaan edelleenkin kirkkoja. Somaliassa on arvioltaan noin 13.000 kristittyä oromoa ja somalia. Ogadenin alueilla on yksi kristitty etiopialaisille sekä Somalimaassa on viisi pien kirkkoa kristityille.

Somalian laissa ei ole kielletty rakentaa kirkkoja Somaliaan - Ei edes Al-Shabaabien omissa lakeissa. Ainoastaan hallitus ei saa sitä rakentaa missään tapauksessa kuin pienillä avustuksilla.

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #245

"Egyptissä, Dubaissa, Syyriassa, Irakissa - Monissa muslimimaissa voi kävellä ihan normi kevyissa vetimissä."

Ja näin silloin käy
http://oneplusonedirect.com/cbs-journalist-vicious...

http://blogs.laweekly.com/informer/2011/02/lara_lo...

http://www.independent.co.uk/news/world/africa/fre...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #221

Sonnan levittäminen moskeijaan
= lienee rikos paikallisen lain mukaan

Pommi-iskut kirkkoihin ja kristittyjen teurastaminen
= lienevät rikoksia paikallisen lain mukaan

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #220

"Alain, ranskalaisena ja päättelyni mukaan oikeistolaisena islamin vastustajana, sinä ehkä tiedät tarkemmin tapauksesta missä rakenteilla olevan moskeijan päälle leviteltiin äskettäin sontaa Ranskassa?"

Tässä suomalaisten suvakkien typeryyden malliesimerkki:
- sonnan levittäminen moskeijaan = kauhea juttu
- pommi-iskut kirkkoihin ja kristittyjen teurastaminen = pää pensaaseen

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #222

Alain,
heitetäänpä vähän löylyä kiukaaseen

Ranska, vuodelta 2008:
http://www.france24.com/en/20081221-arson-attack-d...

- eikä lista lopu tähän ;)

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #237
Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #237

heitetäänpä vähän löylyä kiukaaseen

Ranska, vuodelta 2008:
http://www.france24.com/en/20081221-arson-attack-d...

- eikä lista lopu tähän ;)

Ei minunkaan lista lopu tähän. Et ottanut kantaa kommentin 187 linkkeihin. Aloita sinä kun kerran panin ensimmäiset linkit esille.
Onko niin vaikea ottaa pääsi pensaasta?

Kohta on vuosi 2013. Minä voin osoittaa sinulle paljon tuoreempia terrori-iskuja...

Marko Kervinen Vastaus kommenttiin #213

sheikki Khalid Yasinin...

Kaikkia hänen puheitaan ei nauhoitettu. Miksi?

Johan Lom Vastaus kommenttiin #79

Siitä kulttuurista puheen ollen, en malta olla palaamatta siihen "islamilaiseen" kauteesi, jolloin kirjoitit yhdessä blogeistasi, että länsimaalainen kulttuuri on menossa rappiolle siksi, ettei se noudata tervettä patriarkaalisuutta kuten islamissa opetetaan.

Blogikirjoituksesi on poistettu viime vuoden alkupuolta aiempien osalta, joten en valitettavasti pysty linkkaamaan tätä. En kuitenkaan kirjoittanut tätä kommenttia naljaillakseni, vaan olen aidosti kiinnostunut ymmärtämään ajatuksiasi, kun et kuitenkaan tavallaan myönnä, että olisit missään vaiheessa muuttanut kantojasi.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #84

No en näe mitään syytä muuttaa itsessäni mitään.
Fiksu ihminen kyllä huomaa samanlaisuuden nykyisissä ja silloisissa kirjoituksissani.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #99

Tuota samanlaisuutta olisi mielenkiintoista analysoida, jos saisi kaappauksen yhdestä blogistasi, jossa esiinnyit kuvassa huivi päässä kirjoittaen otsakkeella "Paluu Islamiin" tai jotain sinne päin.

Toki aivan ilmiselvä samankaltaisuus on olemassa suorassa ja rohkeassa argumentoinnissasi ja lujassa itseluottamuksessasi.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #104

lol. mulla ei ole ikinä ollut huivipäistä kuvaa, koska en käytä huivia :)
tuo juttu on karannut joltain keskustelupalstalta, ja jotkut uskovat siihen siitä huolimatta, ettei sellaisia kuvia yksinkertaisesti oleolemassa. :)

mulla on pitkä vaalea iso tukka (parempi kuin tuossa profiilikuvassa), joten mitä sitä turhaan peittämään :D.
Enkä ole kyllä kirjoittanut koskaan tuolla otsakkkeellakaan. :)

Johan Lom Vastaus kommenttiin #110

Kyllä sinulla oli sellainen punertavan lilahtavan värinen huivi ja otsake ei ehkä ollut juuri tuo, mutta itse tekstissä esiintyi nuo sanat "paluu islamiin". En ole nähnyt unta, koska en ole toistaiseksi uneksinut sinusta ...

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #115

Heh heh, olen siis selvästi muuttumassa taruolennoksi. xD
Aikuisten oikeasti, en edes omista yhtään huivia, koska ne ei sovi mun tyyliin :D
Olen erotiikkataiteilija, siinä ei huiveilla paljon herkkuja peitellä :D

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #120

Enempi suosin korsetteja ja 12 sentin saappaita. ;)
ja siviilissä farkkuja ja sportsakoita pikkutakkeja.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #79

Mä en ymmärrä, miten moskeijan rakentaminen rapauttaa suomalaista kulttuuria.

Jari Nuutinen Vastaus kommenttiin #196

Somalit ja kristinusko.
http://www.youtube.com/watch?v=2K8RWCivyII

Usko pois, kyllä noiden "ääritapausten" kaltaiset mielipiteet rantautuvat ja kotiutuvat muslimien mukana myös suomeen ja muualle eurooppaan, huolimatta siitä miten paljon joku suvaitsee ymmärtää, pyydellä anteeksi ja selitellä muslimien rikollista käyttäytymistä vähemmistöjä kohtaan.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Rahaa lentoon voidaan säästää tai yrittää saada kerättyä muilta, mutta tietenkin se on surullista, että kaikista kurjimissa olosuhteissa olevat ihmiset eivät edes pääse sieltä pois ja turvaan.
Tää on just sitä sun yleistämistä "Minä tunnen. Sattuneesta syystä.". Eli suomeks oot joskus seurustellu jonkun muslimin kanssa ja nyt yleistät kaikki sen perusteella. Tossa sulle se esimerkki mitä jo facebookissa kaipasit

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #94

Nyt te naiset kerta kaikkiaan lakkaatte esittämästä tahallisesti panettelevaa ja väärää tietoa minusta.
Ymmärrätkö ,ilmoitan kommenttisi usarin sääntöjen vastaisina ylläpitoon, ellet pyydä kauniisti anteeksi.
minä en seurustele tumman tai mustan miehen kanssa, tai ole seurustellut, koskaan.
Sattuneesta syystä.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #103

Lienee feministi naisten tapa pitää yhtä?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #103

No teeppä. Veikkaan että minä kirjoituksineni en silti täältä katoa. Jos häiritsee väärät mielipiteet niin kirjoittajia voi myös estää.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #107

yhdestä varoituksesta et katoa, mutta kolmesta kyllä.
Esittämäsi ei ole mielipide, vaan väärän tiedon levittäminen, eli kunnianloukkaus noin juridisesti ottaen.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #113

Jos se on väärän tiedon levittämistä ja kunnianloukkaus, että olen väittänyt sinun tekevän yleistyksiä maahanmuuttajista omien kokemuksiesi perusteella niin joo morjens.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #141

Ei, Saara, kun se on kunnianloukkaus, että sinä väität julkisesti yksityiselämässäni tapahtuneen asoita, mitä siellä ei ole tapahtunut. Se on de facto kunnianloukkaus. ja koska se on täällä netissä, minkä tästäkin lukee tuhannet lukijat, se voi olla de facto jopa törkeä kunnianloukkaus.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #145

Ei kukaan ole väittänyt yhtään mitään, nyt jäitä hattuun Anu, äläkä tee itsestäsi enää enempää naurettavaa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #145

Kertoo kyllä jotain suhtautumisestasi muslimeihin, jos se on mielestäsi törkeä kunnianloukkaus, että ehdotan viestissäni sinun seurustelleen muslimin kanssa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tässä nyt hämmentää ainakin itseäni Reijo Hakaojan kristillisyyden kahdet kasvot. Julkisesti hän on vaatimassa ainakin yhden luterilaisen kirkon rakentamista Saudi Arabiaan - eli esittää hurskaan toivomuksen.
Toisaalta Reijo on samaa mieltä Severi Sirosen kanssa - yksityisesti - kirkkorakennusten tarpeettomuudesta.

Severi ei ole koskaan sortunut kaksinaamaisuuteen, vaan pysyy lujasti mielipiteidensä takana.
Mutta miten nyt Reijon kanssa, kun hän on niin ailahtelevainen? Saattaisi olla hyväkin mies kouluttamaan muslimeille vähän tapoja, mutta kun tuo esimerkkipuoli...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Nyt sitten asiasta.

"Turvapaikanhakijalta pitää vaatia tiettyjä kriteerejä Suomeen tullessaan. Yksi näistä on vähintään välttävä suomen kielen taito. Kielen osaaminen osoittaa halua integroitua maan kulttuuriin ja tapoihin."
- Olen periaatteessa samaa mieltä

"Vähintään välttävä" tarkoittaa maahantulijan kohdalla sitä, että ennen maahan tuloa on tutustuttu muutamaan perussanastoon, kuten vaikkapa "kiitos", "päivää", "näkemiin", "kuulemiin", "anteeksi", "nälkä", "jano", "nukkumaan", jne. Vähintään välttävää" kielitaitoa voi sitten harjaannuttaa eteenpäin vaikkapa turvapaikkasäilössä tai missä nyt sitten onkaan, mutta opiskelun on oltava pakollista kaikille.
- Salakuljettajan kyydissä ei ole läppäreitä tarjolla kun ei ole muuta kuin vaatteet päällä. Mutta ajatus kielikoulutuksen aloittamisesta heti vastaanottokeskuksessa (sitä sanaa hait tuossa tekstissä) on oikein ja itse asiassa siihen pyritäänkin. Ongelmana on keinot miten tuo pakollisuus toteutettaisiin, etenkin ottaen huomioon että kaksi kolmesta asiakkaasta saa passituksen johonkin toiseen maahan. Oleskeluluvan saaneita sitten koulutetaankin, mutta valitettavasti tuo "pakon" käytäntö vaihtelee. Helsingissä ovat lepsuja, Lieksassa Kela-tuki napsahtaa poikki viimeistään viidennestä luvattomasta poissaolokerrasta. Se motivoi.

"Maahanmuuttajille on opetettava, että Suomi ei ole islamin uskoinen maa, vaan valtionkirkkona meillä on kristillinen evankelis-luterilainen kirkko. Täten Suomessa ei eletä islamin oppien mukaan, vaan kristillisten arvojen mukaan."
- Tässä sinulla on asiavirhe. Suomessa on kaksi valtionkirkkoa.

Lisäksi laki takaa ihmisille uskonnonvapauden. Kulttuurin suhteen arvomme ovat toki kristilliset.

Lauri Korhonen

Eikä kristillisiin arvoihin kuulu moskeijat ja minariteetit. Piste.

Johan Lom

Kyllä kristillisiin arvoihin kuuluu lähimmäisen vakaumuksen kunnioittaminen eikä arvopohjalta voi mitenkään tehdä johtopäätöstä, että moskeijat tai minareetit tulisi kieltää.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #86

Näin on. Ja historian uskonsodatkin ovat pelkkää mielikuvituksen tuotetta arvoilla ei mitään tekemistä asioiden kanssa. Pelkkää maallista vallanhimoa.

Lom on oikeassa kyllä - parempi olisi puhua tässä kohtaa tavoista kuin arvoista. Sait pisteen.

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #86

Hyvä on.

Ryhdymmeko harkitsemaan kristillisiä tunnuksia muslimien pyhiin paikkoihin?

Kuinka paljon meidän tulee hyväksyä tätä toimintaa?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Rakennukset kuuluvat kaavoitusasioiden ja rakennusvalvonnan piiriin, ei arvoihin.
Suomessa on jo moskeijoita. Jonkin verran ymmärrän vastahakoisuutta minareettien suhteen. Perinteisessä maalaismaisemassa varsinkin.

Lauri Härkä Vastaus kommenttiin #88

Siinä käsityksessä itsekkin olen että meillä moskeijoita on. Luulen, että enempimpikin olisi halua nimenomaan minareettien rakenteluun. Se rukouskutsun huudattaminen ottaa näppärästi tilaa haltuun ja ilmoitaa kansan läsnäolosta näilläkin leveysasteilla. Musta ne vaan ei oikein sovi tänne. Suoraan sanottuna en tuntis oloani kotoisaksi sitä mölyä kuunnellen. Kirkonkellot menee, pärjäisin kyllä ilmankin..

Marko Kervinen Vastaus kommenttiin #88

Ulkomailla, ainakin Ranskassa ja Espanjassa on toiminut hyvin uudien moskeijoiden rakentamisen estäminen siten että rakennuspaikka pilataan(parannetaan) Sian verellä ja ruhon osilla.

Rakennuspaikat Suomessa on avointa tietoa?

Petri Haapa

Suomalaisen yhteiskunnan arvopohja ei muodostu pelkästään kristillisistä arvoista, piste.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #199

Haapa. Ei muodostu ei. On suomalaisen yhteiskunnan arvopohjassa varmasti myös luonnonuskontoja pakanallisuutta ateismia sekä uskonnottomuuttakin muun muassa. Koska historia jne.

Toisaalta Suomea on ollut tapana kutsua myös länsimaiseksi oikeusvaltioksi joka on myös osoitus suomalaisen yhteiskunnan arvopohjasta. Eräänlaisena suomalaisen yhteiskunnan arvopohjan osoituksena voitaneen pitää myös YK:n yleismaailmallista ihmisoikeuksien julistusta jonka Suomikin on allekirjoittanut.

Mutta kerropa Haapa minkä verran Suomesta löytyy Islamilaista arvopohjaa? Siis kun puhutaan yhteiskunnasta kokonaisuutena. Siis sellaista arvopohjaa joka on tyypillistä Islamille ja joka ei ole yhteistä muiden em kanssa.

Opasta meitä tietämättömiä ja nimeä nämä arvot. Voit pyytää Saidilta tai muilta apua tarvittaessa.

Sikäli mikäli tällaisia ei pysty nimeämään - kerro mitä Islamilaisia arvoja haluaisit tuoda Suomeen nykyistä suomalaista arvopohjaa täydentämään tai korvaamaan?

Matti Hirvonen

Palosaari kirjoitti:

"lännessä on perinteisesti viimeiset viisikymmentä vuotta vaadittu uskonnonvapautta, islamissa taas ei."

Tämä näyttää nyt vahvasti siltä, että Palosaari ja muutama muukin tähän ketjuun kirjoittanut haluaa nyt nimenomaan hylätä länsimaisen tien ja astua islamilaiselle tielle näin niin kuin omien määritelmiensä mukaan?

Tätäkö se islamisoituminen nyt sitten tarkoittaa, että "miks noi saa olla tyhmiä ja ahdasmielisiä ja me ei saatais olla ahdasmielisiä"?

Lauri Korhonen

Hirvonen kiteytti aika osuvasti. Kyllä perinteinen kristitty tapa toisenkin posken kääntämisestä olisi varmasti monen mieleen.

Anu Palosaari

Ehkä se onkin niin, että veljelle voi puhua järkeä vain sisko, ehkäpä veljet eivät kuuntele vääräuskoisia.

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #106

Ehkä se onkin niin, että islam, kristinusko ja juutalaisuus ovat sitä yhtä ja samaa perhettä? Ne on ne perintöriidat katsokaas kaikista katkerimpia.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #108

Parempi siis välttää tilanteita jossa joutuu perintoä jakamaan eikö niin.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #114
Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #106

Kuitenkin epäilen, että Ahmed ei aivan ensi hätään ole Anu-siskoa adoptoimassa.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #125

Voin sanoa ihan suoraan että en ole kenenkään adoptoitavissa, edes valkoisen miehen - etenkään jos tuo kielikuvasi oli seksuaalisväritteinen.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #140

Kyllä minä suostuisin jonkun ökyrikkaan vanhan rahjuksen adoptoitavaksi - ihan perinnönjakomielessä

Marko Kervinen

Nöyrempi laji ei käännä toista poskea, luonnossa ne syödään.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Josko kaikkien kannattaisi hetkonen sekoitella päätään hyväntahtoisella monikulttuurisuudella ja mennä sitten kauniille unille.
http://www.youtube.com/watch?v=XnBbjc5hmho

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Ei näin pienen maan pitäisi edes yrittää harjoittaa humanitääristä maahanmuuttoa, sillä kun ei ole mitään merkitystä maailman mittapuulla. Sen sijaan meillä on ylitarjontaa turvapaikanhakijoista, jotka ovat saaneet kieltävän vastauksen muista Euroopan maista. On siis vain järkevää nostaa vaatimustasoa, ettei tänne vain marssita vaatimaan Suomea muutettavaksi toiseksi Afrikaksi.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

"Sen sijaan meillä on ylitarjontaa turvapaikanhakijoista, jotka ovat saaneet kieltävän vastauksen muista Euroopan maista."

Muista Euroopan maista tulleet käännytetään, Dublinin sopimuksen mukaisesti.

Lauri Härkä

Käännytetäänkö?

"Suuri osa turvapaikkahakemuksista hylätään, mutta usein myönnetään oleskelulupa toissijaisen suojelun, humanitaarisen suojelun ja yksilöllisen inhimillisen syyn perusteella." Wiki

Tämä siis koskien turvapaikkahakemuksia yleisesti, en tiedä varmasti miten kielteisen päätökset muissa eu-maissa vaikuttavat mahdolliseen käännytyspäätökseen.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #176

EU-maat - Dublinin sopimuksen maat yleensäkin - noudattavat yhtenäistä käytäntöä. Tulija käännytetään siihen maahan mistä on alueelle tullut. Tämä on helposti todettavissa: kaikista Eurooppaan pyrkijöistä on sormenjäljet, näitä verrataan. Vain hyvin poikkeuksellisista syistä käännyttämispäätöksestä poiketaan. Syyksi ei esimerkiksi riitä se, että hakija on alaikäinen.
Jos ensimmäisessä maassa on tullut kielteinen päätös, on siihen ilmeinen syy, ja tuo ensimmäinen maa hoitaa palautuksen pois Euroopasta.

Noin kaksi kolmasosaa Suomeen pyrkivistä käännytetään, useimmiten tuon sopimuksen perusteella tai sitten yksinkertaisesti jos lähtömaa katsotaan pyrkijälle turvalliseksi (esim. Venäjä, mistä pyrkijöitä jonkin verran on).

Lauri Härkä Vastaus kommenttiin #207

Ihan pikkusen kaipaisin lähdettä noille tiedoille. Ihan vaan oman uteliaisuuden takia.

Kreikkaan ei esim palauteta ja siellä arvioidaan olevan noin miljoona laitonta siirtolaista. Mitä arvelet heille tapahtuvan, jos ja kun lähtevät vaellukselle?

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Aamulehti+Suomi...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #251

Kreikka on ainoa minne ei palauteta. Italia on ollut harkinnassa.
En jaksaisi selittää uudestaan miksi ei Kreikkaan.
Siihen on erittäin hyvät syyt, mutta nyt väsyttää :)

Lauri Härkä Vastaus kommenttiin #256

Kyllä mä tiedän miks kreikkaan ei palauteta, mut mihis palautat kreikasta tulleen laittoman, kun sopimus velvoittaa palauttamaan eu-maahan josta on tullut..

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #284

Totta haastelet Lauri, siinä on ongelma.
En tiedä tarkemmin, kun en ole viranomainen, mutta havaintojeni mukaan pyritään etsimään sukulaisia muualta Euroopasta (tuskin Italiasta), jos ei löydy, irtoaa luultavasti ensin vuoden, sitten ehkä neljän vuoden oleskelulupa.

Lauri Härkä Vastaus kommenttiin #286

Aivan, ja todennäköisyys sukulaisten tai muiden löytymiseen taitaa olla marginaalinen, kun ihmisten omakin henkilöllisyys on epäselvä, ainakin tietyistä maista tulleiden henkilöiden osalta. Uskoakseni näissä epäselvissä tilanteissa sitten kaiken varuiksi, myönnetään oleskelulupa humanitaarisin perustein. Siitähän se sitten lähtee, oleskeluluvan peruuttaminen sen jälkeen, kun henkilö on ehtinyt luoda "sosiaaliset suhteensa" Suomeen on aina suuremman kynnyksen takana vaikka lähtömaa selviäisikin sitten vaikka perheenyhdistämis prosessin aikana.

Marko Kervinen

Dublinin sopimus, Suomessa ei oikeaa demokratiaa.

Jos olisi, jokainen kansalainen voisi äänestää kaikista asioista määräaikaan asti.

Esimerkkejä.

Karkoitetaanko rikolliset ulkomaalaiset?

Karkoitetaanko ensimmäisen sukupolven maahanmuutajat? (maahanmuuttajat tietenkin pois jos rikoksia).

Moskeijakielto Suomessa?

Islam pois uskonnon statuksen piiristä?

Voi sitä demokratian hienoutta kun tämä toteutuu.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Menevätköhän muuten blogistin omassakin ajattelussa tavalliset maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat sekaisin?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Lauri Härkä

Siinä onkin koko homman syvin olemus. Ei osata puhua edes samoista asioista.
Turvapaikkaturistit, pakolaiset, ankkurilapset ja ottolapset, koko paketti sitä samaa suloista mössöä jota maahanmuutoksi kutsutaan. Joku järkihän tähän keskusteluun olisi saatava, ja maahanmuutto palvelemaan yhteiskuntaa. Nykyisellään kustannukset selvitettävä ja otettava sellainen linja, joka voidaan selkeä matemaattisesti osoittaa olevan hyödyksi yhteiskunnalle. Eihän idiootteja lukuunottamatta, kukaan ole kieltämässä maahanmuuttoa kategorisesti, ainoastaan tänne tulevan väestön rakennetta olisi tarkasteltava kriittisemmin.

Mielestäni työperäinen maahanmuutto hyväksyttävää ja jopa toivottavaa ja se on työperäistä silloin kun työpaikka on hankittuna valmiiksi. Muuta sosiaalisperusteista maahanmuuttoa emme mielestäni tarvitse. Pakolaiset luonnollisesti omana lukunaan ja heidän vuotuista määrää olisin valmis nostamaan.

Marko Kervinen

Maahanmuuttajan ja turvapaikan hakijan kuin myös työperäinen maahanmuutto menee sekaisin juuri hakijoilta. He kun arpovat millä pääsee Suomeen.

Sama asia.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Luin blogin läpi ja olen edelleen sitä mieltä, ettei eri uskonnot ja kulttuurit tule toimeen keskenään.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Juu, en minäkään uskonnottomana tule toimeen Anun harrastaman omintakeisen kulttuurin kanssa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Palosaari vaatii opettamaan maahantulijoille, että Suomi on kristillinen, ev.lut. maa. Väärin. Täällä pitäisi opettaa täällä asuville kristityillekin, että täällä vallitsee uskonnonvapaus.

Veli-Matti Koivisto

Olen samaa mieltä Timo Anttilan kanssa. Sama jengi jos olis syntynyt Islamilaiseen maahan muslimiksi, niin olisi siellä vaatimassa kivitettäviksi raiskattuja naisia.

Keijo Räävi

Mikä mahtaa olla Nokian toimitusjohtajan suomen kielen taidon laita? Epäilen, että somalitkin osaavat suomea paremmin.

Hullua vaatia suomen kielen taitoa ihmisiltä jotka tulevat Somaliasta kun kanadalainenkaan ei siihen kykene.

Itsekin olen opiskellut ruotsia ja englantia yli 30 vuotta mutta vieläkään en niitä hallitse.

Älkäämme siis vaatiko maahanmuuttajilta enempää kuin mihin itse kykenemme.

Marko Kervinen

Koska Karl Fazer?

Somali "pakolainen" on sama kuin Elop?

Elop ei jää Suomeen. Somali jää...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minusta tänne Suomeen mahtuu jokainen joka tänne loskan, vaakasuoraan satavan rännän ja erilaisuutta kammoavien sekaan haluaa, ihan kielitaidosta, uskonnollista tavoista ja vaateparresta riippumatta.

Simon Wahlroos

Valaistuneemmat hengelliset yksilöt tietävät että: Uskonto on sotaa tai viihdettä. Eivätkä valistuneet yksilöt siksi halua teoillaan tuottaa yhtään lisää sotaa ja viihdettä pilaamaan ympäristöämme sekä saattamaan meitä jumalattomuuden tielle eli sotimaan ja viihdyttämään itseään sotaretkiensä saalilla. Se on kaikki turhaa ja arvotonta jumalan silmissä.

Toimituksen poiminnat