Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

Euroopan suurin häpeä

Kirjoitin päivällä tällaisen statuksen Facebookiin:

"Ostin eilen elokuvia: Bernando Bertoluccin Fasisti, Paul Verhoevenin Gestapon vihollinen no 1, Jan Guilloun Hamilton - kansakunnan puolesta, ja tämä mitä olen pitkään kirjastooni halunnut; Ridley Scottin Gladiaattori. Haluan näyttää Gladiaattorin, mikä on mielestäni yksi viidestä parhaasta elokuvasta elokuvan historiassa, tyttärelleni. Pari päivää sitten näytin hänelle Pearl Harbourin ja Pretty Womanin.
Bertoluccin Fasisti oli kyllä taidokas. Se, mitä en ole ikinä tajunnut, on se, että miksi itseään "edistyksellisiksi" kutsuvat länsimaiset vähättelevät ja älyllisesti kieltävät muslimimaiden fasistisesti totetutettuja hallintoja, ja miksi toisaalta länsimaissa fasistin maineen saaneet anti-islamilaiset ryhmät eliminoisivat koko "fasistisen islamin" (niin kuin he itse asiaa kutsuvat). Itse taas olen saanut "takinkääntäjän" maineen joissakin (pienissä) ryhmittymissä, kun olen koettanut selittää tätä mustavalkoisuutta. Silti itse olisin fasisti, ja olen varmaan edellisessä elämässäni ollutkin - mutta se, mitä fasismi on opettanut, on se, että mustavalkoinen ajattelu tuo vaan lisää mustavalkoisuutta: maailmanhistoriassa keinuu vastavuoroisesti fasismin aikakausi, sitten liberaali aika, sitten taas fasismi, sitten liberaalius jne. Ääripäät toistuvat, ihmisten koettaessa oppia jotain historian marssiessa toivottomana ohi, kerta toisensa jälkeen. Jotta päästäisiin tasapainoon, täytyy nähdä kaikki elämän sävyt ja hypätä ideologioiden tiukasta sylistä valoon: Seuraavana minulla onkin lukulistalla Platonin Valtio. Häpea myöntää, mutta lukiossa opettaja vapautti minut sen lukupakosta, koska selitin niin taitavasti, miksi minun ei tarvitsisi lukea sitä. Kyllä jokaisen pitäsi, kykyjensä mukaan, tutustua Platonin Valtioon."

Eräs kommentoija kommentoi tätä sanomaani: 

"...Hitlerkin aloitti kaljakuppiloissa populistina, ei liene kovin väärin sanottu että fasismi rakentuu populismille ja uskonnolle(maalliselle tai ilmoitukselliselle). Sukulaiskansassa Unkarissa esim. romaneja tapetaan, pahoipidellään ja heidän talojaan poltetaan kyllä ainakin silloin ns. äärioikeisto/maahanmuuttajakriittinen/populisti/uusnatsi - sekamelska aika hyvin sopii fasismin määritelmään - amatöörisyyttä lukuunottamatta."

Sitten vastakommentti edelliselle:

""Sukulaiskansassa Unkarissa esim. romaneja tapetaan, pahoipidellään ja heidän talojaan poltetaan"

Voi olla, mutta on myös niin että keskimäärin joka päivä joku Unkarilainen menettää henkensä romaniväkivallan seurauksena, ja tietyillä alueilla romaniklaanit pitävät kyttiäkin varpaillaan. Toistakin osapuolta olisi hyvä kuunnella..."

Näissä puheenvuoroissa on lyhyesti esiteltynä "rasismin"synty historia. 

Eurooppalaisuus on 65 viimeistä vuotta perustunut "rasismin" kitkentään. Kuitenkaan demokraattisen rauhan tyyssijaksi itseään kutsuvan Euroopan ei ole onnistunut kitkeä rasismia pois  -  koska Eurooppa on epäonnistunut demokratiassaan.

Ja koska demokratiaa ei ole osattu luoda, on demokratian tyhjiöön syntynt rasismi  -  jonka takana on poliittisesti unohdettujen ja äänettömien ihmisten vastarinta ja viha  -  ollut helppo nähdä syntipukkina. Ja aikaisemmille fasistihallinnoille tyypilliseen tapaan seuraus kitketään (Euroopan Unionissa)  -  mutta syytä ei kukaan halua nähdä.

Tästä johtuu, että pelkkään rasismin kitkentään keskittyminen tulee tuhomaan Euroopan (yhtenäisyyden) ja on kenties syypää Euroopan fyysiseenkin tuhoutumiseen ja heikentymiseen. Taikasana "rasismi" on Euroopan suurin häpeä -  viimeiset 65 vuotta. Epädemokratia taas tämän syntipukin takana tulee tuhoamaan Euroopan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Sain juuri luettua Egon Friedellin 3. osan Uuden ajan kulttuurihistoriasta. Huonompaa suomen kieltä löytyy vain minun teksteistäni. EF:n viimeiset sanat muuten olivat: "Varokaa!" Sitten hän hyppäsi huoneensa 3. kerroksesen ikkunasta kadulle, kun SS koputti ovelle pientä sananvaihtoa varten.

Setävainaan jäämistöstä löytynyt lähes iskemätön 1-osainen Taisteluni saa nyt vielä odottaa vuoroaan, sillä ostin viime viikolla Minervakustannuksen Goebbels -kirjan vuodelta 2012. Uutena divarin pitäjä sen minulle myi ja liikaa maksoin, joten kai se on pakko lukea ahneuttani. Tosin näillä eepoksilla ei nähdäkseni ole mitään tekemistä rasismin kitkemisen kanssa, mutta vaikka varoitukseksi ..

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Luin juuri viime yönä loppuun 1700-luvun alussa kirjoitetun kirjan suomalaisen laitoksen vuodelta 1933 - Ontuva paholainen. Ranskalainen Le Sage ihaili 1500-1600-luvun espanjalaista veijariromaaniperinnettä ja hän halusi kirjoittaa romaanin, joka kunnioitti erästä aikalaistaan espanjalaista kirjoittajaa.

Tarinan päähenkilö on ei enempää, eikä vähempää, kuin yksi kerrassaan piruista. Piru on Le Sagen kirjan mukaan aina esiintynyt ihmisille Kupidon ominaisuudessa, joka tunnetaan kansanomaisesti Amorin enkelinä. Eräs madridilainen ylioppilas näkee nyt tämän "Kupidon" sellaisena, kuin hänen olemuksensa todella on.

Toimituksen poiminnat