Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

Dan Koivulaakso kansankiihottajana

"Poliisi tekee virheen siinä, että uusnatsien rötökset nähdään yleisenä nuorisorikollisuuden muotona, kun niitä pitäisi tarkastella poliittisina toimintana."

Syytöksen esitti suomalainen äärioikeistoliikkeiden tutkija Dan Koivulaakso, joka puhui perjantaina Itä-Suomen yliopiston rasismiseminaarissa täydelle luentosalille. "

 

Näin kertoo sanomalehti Karjalainen.

Dan Koivulaakso esiintyy "äärioikeiston tuntijana", vaikka itse edustaa täysin vastakkaista äärilaitaa.

Minusta on pelottavaa,että Dan Koivulaakso vaatii poliisia alkamaan politisoimaan nuorisorikollisten teot. Käytännössähän Danin vaade menisi siihen, että aina kun saadaan "nuorisorikollinen" kiinni, pitää poliisin kuulustella tätä myös kysymällä, oliko teko mielestään poliittinen, entä onko poliittisia kytköksiä, entä onko suvussa (ääri)poliittisia mielipiteitä, ja niin edelleen, ja todennäköisesti tämä veisi aikaa myöten myös tiedustelupalvelun kehittymiseen valtiolliseksi rikolliseksi urkintakoneistoksi kansalaisia kohtaan, joka raportoisi poliisille kaiken tietonsa yksityishenkilöistä ja näiden elämästä ja kaveripiiristä.

Enpä kerrokaan, missä kaikissa valtioissa näin on toimittu, kun poliisi alkaa politisoimaan kansalaisten kaikki teot. Ei tarvitse kerrata, jokaisella on sen verran historiatietoa hallussa.

Dan Koivulaakso on vaarallinen ääriaatteen kannattaja, jonka puheet pitäisi nähdä kansankiihottamisena  ( "...joka puhui perjantaina Itä-Suomen yliopiston rasismiseminaarissa täydelle luentosalille.") ja  viharikoksena nuoria ja muita tavallisia ihmisiä kohtaan.

 

http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/23639-dan...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (96 kommenttia)

Marko Kervinen

Dan Koivulaakso ei ole kirjoittanut tutkielmaa ynnä muuta vakavampaa tutkimusta. Joku kirja jossa esiintyy monen muun mukana taitaa olla.

Dokumentissa Dan valehteli huligaaneja oikeistolaisiksi vaikka olivat vasemmistoaktiiveja. Tapaushan näkyy hyvin kun toimittaja mainitsee asiasta Danille.

Lauri Korhonen

Nyt ei selvinnyt näkeekö toimittaja tyhjillä paikoilla ylimääräisiä egoja vai onko tekstissä on käytetty toimituksellista vapautta vai mikä. Kuva nimittäin ei tue käytettyä luonnehdintaa "täydelle luentosalille".

Onkohan toimituksessa käyty kovakin kisa kuka saa mennä tekemään juttua?

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula

En nyt äkkiseltä saa muuta mieleen, kuin "Stalinistien" riehumisen, vanhan valtaamisen ja paskan syytämisen Oulun teatterissa, siitäkin on jo aikaa.
Kaikkia perkeleitä sitä tutkijan nimikkeellä elätettäänkin veronmaksajien piikkiin!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kolmenkymmenseitsemän äänen mestari on vallan riehaantunut. Vanhan valtaaminen oli hieno tapahtuma. Paskanheittoon osallistui ymmärtääkseni nykyään persuissa vaikuttava "taiteilija". Pitäkää hyvänänne, palautusoikeutta ei ole!
Huomatan nyt kuitenkin, että Koivulaakso ei ole töissä veronmaksajien "piikissä". Timo Soini on, mutta hän omistaakin puolueen ja sen säätiön jonne Kamulankin jäsenmaksut tuloutetaan. Eikö ole lystiä meininkiä!

Anu Palosaari

Nimimerkki "Make" kommentoi tätä blogia facebookissa näin (laitan kommentin tänne hänen luvallaan):
"Olisi hyvä jos mediassa käytettäisiin esim korrektimpaa termiä "harrastajatutkija" tai "amatööritutkija" tai "asiaan intohimoisesti suhtautuva", koska sana "tutkija" rinnastetaan yleensä korkeakoulutettuun työhön. Yleisön harhauttaminen on vaan mediaseksikkäämpää ja Dan saa katteetonta uskottavuutta. (Kommentti tänne koska US:een ei ole tunnuksia).

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tutkija

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Harrastajatutkijasta voi kyllä käyttää
nimikettä Diletantti.
Tosin se vaatii jo käyttäjältään muita
ankarampaa henkistä kompetenssia.

Narsistit eivät tuohon titteliin kykene.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 3

Lauri Korhonen

Desanteista olen kuullut puhuttavan joissakin yhteyksissä mutta termi diletantti oli päässyt unohtumaan. Päivitetään sanavarastoon.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Omalta sivultaan "Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistolta. Opiskelin siellä tiedotusoppia, kansainvälistä politiikkaa ja sosiaaliantropologiaa.". Hän kuitenkin on yhetsikuntatieteiden maisteri, ei yhteiskuntatieteiden harrastelija. Lisäksi hän on osallistunut artikkelikokoelmateoksen (Koivulaakso, Dan & Brunila, Mikael & Andersson, Li:) Äärioikeisto Suomessa. (Helsinki: Into, 2012.) tekemiseen. Oletettavasti hän siis on tutkinut jonkinverran aihetta saadessaan artikkelinsa tähän teokseen.

Eli koulutusta ja tutkimustietoa löytyy varmasti enemmän kun monelta tai keltään tähän blogiin kommentoineelta.

Anu Palosaari

Saara älä viitsi aliarvioida ihmisiä.
Et sinä tiedä yksityishenkilöiden taustoja, etkä voi tulla sanomaan mitään kenenkään koulutuksista.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #32

"Mikään ei anna yhtä suurta varmuutta kuin täydellinen tietämättömyys."

Kai ne laskevat Koivulaakson ansioiksi myös kyvyn täydelliseen objektiivisuuteen tulkinnoissaan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #32

Missä kohdin Saara oli väärässä? Saaran kirjoituksessa mainitut Koivulaaksosta annetut tiedot olivat oikeita.
On kysyttävä minkälaisella kompetessilla erotiikka-alan yrittäjä antaa lausuntoja muista ihmisistä. Kysytään nyt vielä minkä sorttista erotiikkaa Palosaari tarjoaa? Jospa sieltä kumpuaa tuo sivistys.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #53

Kallinen sitten ystävällisesti todistaa Huttusen väittämän oikeaksi - että Koivulaaksolta löytyy koulutusta ja tutkimustietoa "varmasti enemmän kun monelta tai keltään tähän blogiin kommentoineelta".

Ensiksi pitää tietenkin määritellä tutkimustieto - tutkimustietoa mistä.

Huttunen ei eritellyt joten jo pelkästään tuon perusteella olen valmis kiistämään Huttusen väitteen sen enempiä tutkimatta. Koivulaakso joidenkin ilmiselvistä uskomuksista huolimatta ole kaikkien alojen eritysasiantuntija näin uskallan väittää.

End of story.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #60

Ei minulla ole mitään tarvettaa todistaa yhtään mitään. Koivulaakso on hankkinut itselleen maisterin paperit.
Jos Korhonen on saanut käsityksen, että Koivulaakso on ilmoittautunut kaikkien alojen eritysasiantuntijaksi, niin pitäköön luulottelunsa.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #69

MAISTERIN PAPERIT EI TEE KENESTÄKÄÄN TUTKIJAA!! XD

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #71

Minkälaisilla papareilla sinä olet erotiikka-alan yrittäjänä?
Poliittinen historiasi vaikuttaa aika sekopäiseltä touhulta. Onko lapsesi kommentoinut äitikullan yritystoimintaa?

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #72

Voi vattu Kallinen. Nytkö sä vedät jo Anun oletetut lapset mukaan tähän. Tuskin osaat edes hävetä käytöstäsi.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #95

Ei ole mitään syytä hävetä. Jos rouva Palosaari ilmoittautuu julkisesti erotiikka-alan yrittäjäksi, niin on aivan korrektia kysyä hänen lähipiirinsä reaktioita. Lauri Korhonen pitää ilmeisesti tuon alan yrittäjyyttä jotenkin häpeällisenä koska hän pillastui kysymyksestäni totaalisesti.
En muuten voi mitenkään ymmärtää, että miksi sinä Korhonen olet niin kiihottunut Dan Koivulaakson opinnoista ja tutkinnoista. Pyydä Palosaarelta hoitoa, jospa se helpottaisi.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #69

Kallinen. Totta. Eihän sinulla olekaan tarvetta - enää. Minä todistin jo yllä että Huttusen väittämä ja Kallisen komppaus eivät päde.

Myth busted.

Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #53

Erotiikka on itseasiassa sivistyksen kehto. Ilman sitä ei synny lasta eikä paskaa. Kaikki muu on pelkkää retoriikkaa. http://www.youtube.com/watch?v=gQNICToNNc4

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #32

Jep, diletantit, kuten tämän blogin kommentoijat kunniaan;-) Pitäisi näiden höpisijöiden vähän ottavan selvää siitä, millä kompetenssilla Koivulaakso puhuu.

Simon Wahlroos

Minäkin olen yhteiskuntatieteiden maisteri. Graduni ei ehkä ollut mikään mestariteos, mutta itseopiskelu on tuottanut tulosta 12 vuoden kirjoittelun muodossa. Eräs tapaamani tiedotusopin opiskelija kertoi että nykyään yliopiston tiedotusopin laitoksella suorastaan opetetaan kirjoittamaan asenteellisesti vasemmistolaisittain. Itsekkin ajattelin joskus kuten he, kunnes silmäni aukenivat todellisuudelle.

Jyri Terttu

Koivulaakson kannattamassa ideologiassa vastapuolen toiminta tavattiin leimata rikolliseksi. Liekö nytkin kyse siitä?

Anu Palosaari

Pelottavinta on, että nämä äärivasemmistohihhulit ovat nyttemin laajentaneet agendaansa koskemaan myös tavallisia ihmisiä, ei edes poliittista vastapuoltaan "äärioikeistoa" (onko sitä edes Suomessa??).
Tämä näkyy paitsi näissä Danin kannanotoissa, myös erään isohkon fb-sivun toiminnassa: ei ole kauan, kun siellä eräs sivuston admineista lausui, että "koko kansaa pitää alkaa valvomaan ja rajoittamaan, koska kuka tahansa voi paljastua persuksi"
Eli näin:
"Vaarallisimmat ryhmittymät Suomessa ovat tällä hetkellä uusnatsit kuten edellä totesin sekä tavallinen kansalainen. Tavallinen kansalainen siksi että Perussuomalaiset antoivat ikäänkuin luvan olla rasistinen ja agressiivinen. Siitä nimenomaan on kyse kun rasistinen retoriikka valtavirtaistuu. Tavallinen kansalainen ei tosin ole väkivaltainen vaan haluaa olla oikeudenmukainen, muttei se sitä sano että välttyisi ilmapiirin muuttumiselta. Eli jokaisen tulisi tarkastella itseään kriittisesti samoin kuin viestejä joita vastaanottaa."
http://www.virhemarginaali.fi/sananvapaus/jussi-ha...

Lauri Korhonen

Huhun mukaan Koivuilaaksolla olisi oma itsekirjoitettu versio lakikirjastakin. Vitsihän tuon täytyy olla - en henk.koht. huhuun usko - mutta jos näin olisikin niin aivan mahdollista että sopivat rikospykälät sieltä löytyvät.

Ellei niin voisihan sellaiseen lisätä ne tarvittaessa sitä mukaan kun uusia ideoita syntyy.

Jari Reinikka

Ketä kiinnostaa mitä tämä koivulaakso sanoo ja ajattelee?

Anu Palosaari

no aika montaa näköjään, blogini on nyt toiseksi suosituin tällä hetkellä, ja kaikki toimittajatkin aina kirjoittavat danin sanomisista :)

j.olavi heikkinen

en ole tutustunut tarkemmin poliisin käytäntöihin kirjata "viharikosepäilyjä", käsittääkseni kuitenkin vähemmistöryhmiin mukaan lukien ulkomaalaiset kohdistuvien rikosten yhteydessä teon motiiveita kuitenkin selvitetään tutkintavaiheessa hyvinkin kattavasti :

http://ohjelmat.yle.fi/poliisitv/raportit/poliisin...

laillisuusnäkökulmasta koivulaakson esittämä edellyttäisi tietynlaisen poliittisen aktiviteetin määrittämistä rikollisjärjestöön kuulumiseksi, mikä tosiaankin ei ole ensisijaisesti poliisin ydinosaamisaluetta, vaan vaatii jo parlamentaarista konsensusta.

kyse on tällä kertaa siis retorisesta vetoomuksesta.

Anu Palosaari

Onneksi onkin.
Kyse onkin siitä, miksi kenelle tahansa annetaan palstatilaa.
tai jos annetaankin "kenelle tahansa", silloin pitäisi todellakin antaa sitä palstatilaa tasapuolisesti kaikille mielipiteiden esiintuomiseen.

Simon Wahlroos

Joo-o...Kyse on tällä kertaa siis retorisesta vetoomuksesta lisätä alan tiimoilta valtion suojatyöpestejä. Tyypillistä suhmurointia. http://urbaanisanakirja.com/word/suhmuroida/

Saisivat muuttaa toimintansa siviilipalvelusmuotoiseksi, niin näkis mikä sen oikea suosio olisi.

Matti Palviainen

Heikkinen

"en ole tutustunut tarkemmin poliisin käytäntöihin kirjata "viharikosepäilyjä", käsittääkseni kuitenkin vähemmistöryhmiin mukaan lukien ulkomaalaiset kohdistuvien rikosten yhteydessä teon motiiveita kuitenkin selvitetään tutkintavaiheessa hyvinkin kattavasti"

Nettipoliisi Marko Forss julkaisi blogissaan viharikostilaston. Kuten jokainen silmillään ihan oikeasti näkevä arveli, riesaetnisyyksien edustajat syllistyvät moninkertaisesti useammin kun (natsi)kantaväestö viharikoksiin. Esimerkiksi somalit syyllistyvät suhteellisesti 40 kertaa useammin kuin suomalaiset rasistisiin viharikoksiin.

Miksi Koivulaakso ja kumppanit eivät tartu todellisiin viharikosryhmiin? Takuulla uus- ja vanhanatsiryhmät eivät syyllisty noihin rikoksikin kuin ääri harvoin. Jokainen natsin/skinin tekemä viharikops olisi aina etusivun uutinen.

Mutta kun riesaetnisyyden jäsenet riehuvat, mitään ei näy julkisuudessa.

Poikeuksen voisin mainita. Metro-lehdessä oli äskettäin uutinen, joka kertoi 50 romaanin tapelleen verissäpäin Puistolassa (syynä ilmeisesti sukuen välinen verikostoriita). Mutta sekin oli todennäköisesti siksi, että lehti oli saanut lukijan uutiskuvan massiivisesta poliisioperaatiosta, joka kohdistui alueella liikkuviin romanien autoihin (aseiden takavarikko). Itse tappelu oli jo lakannut ja siitä olivat muistona verijäljet.

Mutta jo skinit olisivat tapelleet romanien tai somppujen kanssa, heidät olisi varmasti leimattu syyllisiksi automaattisesti. Näinhän kävi 1990-luvulla Itä-Helsingissä. Somalit olivat vallanneet jonkin urheilukentän ja estivät kantaväestön pääsyn sille. Skinit tulivat ja heittivät miehittäjät ulos. Ja tottakai tappeluun syylliset mediasopuleiden mukaan olivat skinit.

Hirveitä rasisteja. Siis nuo riesaetnisyyksien kivikautisten tapojen orjat.

Jari Reinikka

Mun mielestä hän on vainoharhainen populisti pelle. Hän näyttääkin siltä, että on pillahtamassa itkuun minä hetkenä hyvänsä. Parempii vaan jättää huomioimatta tälläiset dänit

Anu Palosaari

Silloin jos tyyppi heiluu kaljakuppilassa kiihottamassa kansaa, on paras jättää hänet omaan arvoona.
Mutta silloin kun tyyppi heiluu kansakunnan eturivissä eturivilehdistön kultapoikana, jolla on suora puheenvuoro jokaisen kansalaisen aamu- ja iltakahvipöytään, ei voida enää "jättää huomiotta".
En olisi jättänyt hitleriäkään huomiotta, jos olisin elänyt sinä aikana.

Simon Wahlroos

Joo me oltais Anun kanssa pistetty Hitlerille tiukkaa kritiikkiä ja jouduttu sen takia ehkä vaikeuksiin. Tosin vaikeudet varmaankin olisimme yrittäneet voittaa.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #68

Minä luulen, että olisit ollut hipihiljaa Hitlerin mesotessa.

Matti Palviainen Vastaus kommenttiin #88

Puhu vain itsestäsi, (josta taidatkin puhua).

Simon Wahlroos

Dan Koivulaakso ei ole äärivasemmistolainen, vaan oikeistofasistisen hallituksen politiikan uskollinen tukija myös tällä harrastelijatutkimuksellaan.

Kunnioitettavimmat äärivasemmistolaiset yksilöt ovat tietääkseni persujen riveissä tai vasenryhmän.

Anu Palosaari

Hyvä huomio, Simon.
Noinhan tuo taitaa nykyään mennä.
Tai asiat voidaan jo alkaa lukemaan noin päin :)

Anu Palosaari

Meikäkin on sitten tuon tulkinnan mukaan varmaan äärivasemmistolainen :D

Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #21

Minä myös, mutta meitä on moneen junaan. Toiset jäävät asemilla ja hyppäävät fasistien hallitusjunan kyytiin ja toiset kääntäen takkinsa oikein päin vaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa Esim Yrttiaho ja Mustajärvi.

Simon Wahlroos

Niinpä. Jos on yhtään kunnioitusta intelektuellien tekijänoikeuksille, niin on pakko tunnustaa että fasismi tarkoitti alunperin Mussoliinin mukaan valtion ja korporaatioiden yhteenliittymää. Tässä tapauksessa Koivulaakson tutkielma tukee kansainvälistä fasistista agendaa, joka pyrkii luomaan uuden Neuvostoliiton eli €urostoliiton valtiokapitalismin. Se toimii myös Suomen hallituksen kautta tukien korporaatiofasismia ja levittää omistamallaan medialla Koivulaakson disinformatiivisia tutkimuksia. Niiden avulla halutaan torpata ihmisiltä muunmuassa vapaus ajatella omilla aivoilla totuudenmukaisesti.

Marko Kervinen

Kristalliyö vasemmistoaktiivien tapaan. Persut torille pinoon...

Itse tämän Danin yllättävä suuri mediahuomio ylellä. Kuinka se on onnistunut?

Kuka on ylen "ohjelmistovastaava", kuka nosti Danin tietoisuuteen jossa hän pystyy kertomaan suoranaisia valheita "asiantuntijana"?.

Jari Teräväinen

Yksi Turkulainen "kansankynttilä" jo haaveili viimekeväänä kuulaa persun korvasta sisään..

Tapio Niemi

Tuollaiset Koivusalon ääriliikkeen edustajat ovat kyllä aika huolestutavia.
Onnekksi meillä on vielä jote kunten toimiva virkavalta, joka pistää fanaatikon edustajat kuriin.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

"Dan Koivulaakso esiintyy "äärioikeiston tuntijana", vaikka itse edustaa täysin vastakkaista äärilaitaa." Tuossahan sanotaan, että hän on tutkinut aihetta. "suomalainen äärioikeistoliikkeiden tutkija Dan Koivulaakso". Eli siis hän tuntee melko paljon suomalaista äärioikeistoliikettä kotka on tutkinut aihetta paljon. Mahdollisimman objektiivisen tieteen tekoon on ihan sama mitä mieltä aiheesta on itse. Joten on käytännössä ihan sama, vaikka hän edustaa täysin vastakkaista äärilaitaa (vaikkakaan en usko hänen olevan ihan äärivasemmallakaan, ja ennemmin itse luottaisin ääri vasemmistolaiseen kuin äärioikeistoilaiseen anteeksi vain.).

Toisaalta en itse myöskään jaksaisi uskoa, että jokaisella nuorisohuligaanilla, tai uusnatsillakaan, olisi riehumisen taustalla mitään poliittista syytä. Useammat nuoret uusnatsit, joihin olen törmännyt esim internetissä ovat olleet sen verran tyhmiä, ettei heistä oikein sen kummemmin ole minkään poliittisen aatteen kannattajaksi. Voihan se toki olla ja varmasti monesti onkin niin, että nuorten uusnatsien ryhmää "johtaa" joku vähän terävämpi vahvemmalla aatteen palolla.

"ja todennäköisesti tämä veisi aikaa myöten myös tiedustelupalvelun kehittymiseen valtiolliseksi rikolliseksi urkintakoneistoksi kansalaisia kohtaan, joka raportoisi poliisille kaiken tietonsa yksityishenkilöistä ja näiden elämästä ja kaveripiiristä." Melkonen slippery slope. En ihan usko, että nuorisohuligaanien tekojen politisointi johtaisi uuteen inkvisitioon Suomessa. Tekojen motiivit pitäisi aina selvittää muutenkin ja niin käsittääkseni tehdään.

"Enpä kerrokaan, missä kaikissa valtioissa näin on toimittu, kun poliisi alkaa politisoimaan kansalaisten kaikki teot." Ei tuossa kaikkien tekojen politisoinnista puhuttukkaan vaan niitten rötösten.
Viimeseen kappaleeseen sen verran että ootko nyt ihan tosissaan? Eiköhän hän ole kuitenkin tutkija ja luennoitsija, ei kansankiihottaja. Ilmeisesti uusnatseista ei saa sanoa mitään, esim. sitä, että heidän tekojensa motiivien poliittisuutta pitäisi miettiä. Sittenhän on luonnollisesti vihapuhuja ja kansankiihottaja. Kuinka hän kehtasikaan puhua itä-suomen yliopistossa täydelle salille :o

Käyttäjän velipesonen kuva
Veli Pesonen

Yliopistot ovat Suomessa vihkiytyneet vasemmistopropagandan levittämiseen joten siellähän se Koivulaakso menee kuin kala vedessä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Joo siis yliopistothan on tunnetusti äärioikeistovastaisen vihapuheen levittämisen mestareita ja kieroja kun korkkiruuvit. Yliopistoiden tutkimus perustuu pääasiassa vihapuheeseen ja tunnepitoiseen paatokseen, ei esim. tutkimuksiin ja tiedeyhteisökonsensukseen.

Käyttäjän velipesonen kuva
Veli Pesonen Vastaus kommenttiin #35

Tämä pitää pääasiassa paikkansa humanististen tieteiden ja yhteiskuntatieteiden osalta, jos vaihdamme vitsikkään termisi "äärioikeistovastainen vihapuhe" vähemmän vitsikkääseen feminismin eri versioilla aateloituun vasemmistopropagandaan. Täsmennetään vielä että tiedeyhteisökonsensus on usein yhtä kuin sama tai lähelle sama poliittinen mielipide.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #39

Tai sitten ei. Jännä kun toinen puoli Suomesta uskoo sokeasti tieteen objektiivisuuteen ja toinen puoli sokeasti siihen, että se on äärivasemmistolaisten feministien propangandaa. Tässäkin on niitä välimuotoja, harmaan eri sävyjä. Mun profiilista voi tsekata kirjoituksen tieteen objektiivisuudesta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #41

"Jännä kun toinen puoli Suomesta uskoo sokeasti tieteen objektiivisuuteen"

Tjaa, täällä on muissa yhteyksissä (mm. Sumasen teilaamisessa) korostettu vertaisarvioinnin tärkeyttä tieteen objektiivisuuden takaajana. Miltäs osin tämä Koivulaakson ja kumppaneiden teos olikaan vertaisarvioitu?

Käyttäjän velipesonen kuva
Veli Pesonen Vastaus kommenttiin #41

Luonnontieteiden ei-objektiivisuuden ja kulttuurisidonnaisuuden pohdinta on kiinnostavaa ja hyvin tarpeellista mutta se ei ole aiheena tässä ja vie aika monta kirjoitusriviä. Sen sijaan humanistisen ja yhteiskuntatieteen nykytilan tarkastelu tämän kysymyksen valossa ei paljoa palstatilaa tuhlaa: Toisen maailmansodan jälkeen, kenties sen lopputuloksesta ja voittajavaltojen jälkitoimista suoraan tai epäsuorasti johtuen, on vasemmistofeministinen kaaderi saanut yliotteen eurooppalaisista yhteiskunnista ja myös amerikkalaisesta mutta siellä vain yliopistojen osalta, ei laajemmin. Vanhalla mantereella olemme sen sijaan täysin vasemmistolaisen mielipidekoneiston armoilla, mikä merkitsee ennen kaikkea vasemmiston ja feministien etuoikeutta luoda ne kysymykset, joihin julkisessa keskustelussa ja hallinnossa haetaan vastauksia, ja nämä kysymykset tuppaavat usein olemaan sen verran vieraantuneita että vastaukset ovat löydettävissä vain samaisen ideologisen ajatusmaailman sisäpuolelta kuin minkä lähtökohdista ne on asetettukin. Tämä on eräs versio ikiliikkujasta jos tahdotte. Tieteen maailmassa tämä vallankaappaus näyttäytyy ensin koulukuntien pesäerona (marxisteilla omaa kivaa) ja sitten paradigmojen pirstaloitumisena, mikä ilmiönä lakkauttaa em. tieteiden tieteenomaisuuden aivan ehdottomasti. On harhaanjohtavaa puhua edes huonosta tieteestä, pitää puhua tieteen sijaan jostain muusta ja se jokin muu on toiminnallisesti lähinnä poliittista agitaatiota, sisältönsä puolesta propagandaa.

Tiedeyhteisön konsensuksesta vielä sen verran että edellä mainitsemani koulukuntien hajuraon ja paradigmojen pirstaloitumisen olosuhteen vallitessa "tieteelliset" työt löytävät aina tukijansa samalla tavoin "ajattelevien", vaikka ajattelustakaan ei tässä paljon pitäisi puhua, joukoista.

Syyttävän sormi voisi osoittaa aivan mihin poliittiseen ilmansuuntaan tahansa mutta näinpä se nyt vain käytännössä on että feministit ja vasemmistolaiset ovat syyllisiä kun puhutaan humanistisista tieteistä ja yhteiskuntatieteistä. Jos opisekelet tai työskentelet yliopistossa JA edustat enemmän tai vähemmnän tiukasti näitä ajatussuuntauksia, olet vain yksi veisaava musulmaani persialaisella torilla; olisi aivan sama vaikka viettäisit aikasi lastentarhassa, et työssä vaan asiakkaana.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #54

Ihan mahtava kommentti, Veli, kiitos :)

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #54

Ihanaa, että 80-luvun amerikkalainen satu nimeltään "liberal media bias" on rantautunut tänne meille Suomeenkin. Ja kaikki taputtavat karvaisia käsiään. Lukuunottamatta me aivopestyt jotka uskomme vihervasuri-femakkopropagandaan.

Käyttäjän velipesonen kuva
Veli Pesonen Vastaus kommenttiin #100

En kommentissani kuvaa median tekemisiä tai roolia mitenkään joten sarkasmisi ei kohdistu mihinkään. Mitä mediaan tulee niin toimittajat ovat mielipidejohtajia seuraavia laumaeläimiä ja nämä mielipidejohtajat on usein koulutettu paikoissa joista valmistuu "tieteenalasta" ja tiedekunnasta riippumatta feministisiä sosiologeja.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #111

Puhuit mielipidekoneistosta, joten oletin ehkä siihen sisältyvän median, joka on kuulemma "vihervasemmistolaisiin nollatutkimuksiin" tukeutuva lammaslaumojen äänitorvi (ainakin jos US-puheenvuoroon on luottaminen).

Tiedeyhteisön konsesus perustuu tieteelliseen metodiin, jossa suurta osaa näyttelee lähdetiedot. Jos lähdetiedot puuttuvat tai ne ovat huonosti perusteltuja niin tieteellinen yhteisö saattaa suhtautua uuteen tulkintaan nuivasti.

Tämän tieteellisen metodin puuttuessa tai ollessa usvan peitossa, meidän koululaitoksessamme opetetaan yhä holokaustin tapahtuneen. Samasta syystä reptiili-, NWO, juutalaisten salaliitto, yms teoriat eivät ole saaneet kannatusta. Tämän vuoksi en osta "tiedekirjallisuutta" Rajatiedon messuilta.

Selkeämpiä laumaeläimiä tuntuu löytyvän verkosta. Nämä pyhää vihaa uhoavat gorillat eivät tunnu ymmärtävän, että jos perusteluja omalle agendalle ei löydy, niin uhoaminen kannattaisi jättää vähemmälle.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #35

Hutunen. Tulkitsetko nyt J.P. Roosin sanomisia vai jonkun batmanin vai mistä tiedon kaivoit?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #49

Korhonen, siis minkä tiedon?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

sori kirjoitusvirheet :D oon koululla, en omalla näppiksellä. Toivottavasti pointti kuitenkin on selkeä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

http://yle.fi/uutiset/sisaministerio_varoittaa_uus...

"Äärivasemmiston piiristä sisäministeriö ei ole löytänyt väkivaltaisen ekstremismin uhkaa. Kuokkavierasjuhlat ovat ohi, ja eläin- ja ympäristöaktivismikin on maltillistunut."

Jyri Terttu

http://www.intermin.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/1/...

Äärioikeistolainen ekstremismi on Suomessa kokonaisuutena arvioiden vähäistä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Onko tää taas tätä "oot rasisti koska sanot mua rasistiks" logiikkaa vai miks te ootte syyttämässä maahanmuuttokriittisiä ja vasemmistolaisia suvaitsemattomuudesta ja kansankiihotuksesta? Myös Palosaarella on ihan yhtä suuri oikeus kirjoitella blogiaan nettiin ja mahdollisuus vaikka julkaista oma kirja. Jos ei löydy koulutusta tai asiaa siihen, että pääsisin luennoitsemaan yliopistoihin, niin se on ihan oma vika.

Ville Salonen

Onkohan Saara, Däni nyt saanut sinut jotenkin kiihotettua? tulee niin hirveetä vasemmistojargonia nyt sieltä suunnalta.
Miksi sinä Saara umpifeministinä, et ole Palosaaren puolella tässä asiassa?
Vai voittaako vasemmistoaate feministiaatteen?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ei feminismi tarkoita sitä, että kannattaisin ketään huonoilla argumenteilla kirjoittelevaa äärioikeistolaista.
Vasemmistojargonia koska uskalsin käyttää sivistyssanoja kuten "logiikka"? Anteeks hei jos on teille muille liian vaikeita nämä sivistyssanat.

Käsittääkseni Palosaari ei myöskään ole feministi. Tai sitten on huomattavasti erilainen feministi kuin minä. Kuten jo tietänet, feminismiäkin on monenlaista ja harvanlaista itse allekirjoittaisin.

Ville Salonen Vastaus kommenttiin #42

En ole puhunut sivistyssanoistasi mitään.
Suosittelen sinua Saara tutkimaan mitä ne muutkin kuin sivistysanat meinaa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #48

Mitähän vasemmistolaista, muille epäselvää puhutta tai sanastoa eli jargonia käytin? Koska jäi edelleen epäselväksi.

Ville Salonen Vastaus kommenttiin #51

Jargonia on meillä täällä Helsingissä myös paskanjauhanta asioista mitkä ovat muiden kuin paskan jauhajan omia ajatuksia ilman, että paskan jauhajan paskanjauhanta perustuu mihinkään muuhun, kuin aivopesuun.

Suomeks Saara vasemmistojargonia on se kaikki mitä sinä teet ja kirjoitat, missä kirjoittamasi asia on vain imemäsi propaganda ilman, että olet tehnyt propagandasta päätelmän omilla fiksuilla aivoillasi.

Eli Suameks siis aivopesua.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #61

Jargon on erikoiskieltä, joka helpottaa saman alan asiantuntijoiden viestintää ja sitä ei ole hyvä käyttää, jos lukijana on jonkun helsinkiläisen lähiön hiekkalaatikolla hiekkakakkuja tekevä vekara.

Ville Salonen Vastaus kommenttiin #79

Näin varmasti Nastolassa.
Kyllä Jargonia on käytetty ihan suomalaisesta paskan jauhamisesta jo pitkään, ainakin täällä Helsingin lähiöiden hiekkalaatikoilla.
Tai näin siis meidän kakaroiden keskuudessa.
Mitä on muuten Erikoiskieli?

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #82

Erikoiskieli on esimerkiksi sitä, jota saman alan insinöörit käyttävät puhuessaan toisilleen jostain hallitsemansa tekniikan asioista ja ongelmista. "Älä tule paha kakku" on selkokieltä, joten varmaan tuon toivotuksen sinäkin ymmärrät.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #61

Eli kaikki mitä kirjoitan on jargonia ja propagandaa koska olen vasemmistolainen? Mielenkiintoinen johtopäätös. Tässä vaiheessa voin spoilata, etten edes kuulu vasemmistoliittoon. Tai mihinkään muuhunkaan puolueeseen.

Käyttäjän velipesonen kuva
Veli Pesonen Vastaus kommenttiin #42

Feministejä on moneen junaan ja minäkin pidän naisista.

Olen siis eräänlainen feministi. Feminismi hyötyy siitä että se määrittelee itsensä niin väljästi että vain sen radikaalimmilla ilmenemismuodoilla on jotain poliittista merkitystä. Liike toisin sanoen näyttäytyy ulospäin epäyhtenäisenä ja leppoisana vaikka sen yhteiskunnallinen voima lepää hurmahenkisten totalitaristien varassa. On siis tarkoituksenmukaista feministeistä yleisellä tasolla puhuessaan käyttää "vaateliaampaa", bolsevistista määritelmää.

Käytännön elämässä feminismi lähinnä antaa naisille yhden tekosyyn käyttäytyä huonosti eri tilanteissa. Tämä yhdistettynä liberaalin yhteiskunnan yksilönvapautta korostavaan eetokseen on myrkkyä perheiden koossapysymiselle. Feminismi on täten eräs hyvin keskeinen syy myös suomalaisten nuorten pahoinvointiin siellä missä sitä ilmenee.

Simon Wahlroos

Miks pitäis kiihottaa ketään toisiaan vastaan? Mun mielestä Dan Koivukaakko on ihan hyvä jätkä, vähän sekaisin vaan, mutta sellaista sattuu kun ei käytä hattuu.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

http://www.intermin.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/1/...

http://www.intermin.fi/sisainenturvallisuus

Näiden perusteella minä ainakin nukun yöni hyvin. Kaikenlainen rikollisuus on persiistä, tulee sitten oikealta, vasemmalta,ulkomailta, kotimaasta mistä lie.

Martti Kauppila

Aina itketään siitä, miten äärioikeisto on tuomittava ja paha. Mielestäni äärivasemmisto on ihan yhtä tuomittava, ellei pahempi.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Vasemmistolaiset ovat ikuisia ja tuottamattomia "opiskelijoita ja tutkijoita". Turhaa porukkaa..hekin...

Simon Wahlroos

Kamoon.. tuottavathan he sentää ihkua vihapuhetta Ns oikeistoa vastaan, koska se veisi heiltä suojatyöpaikat.

Marko Kervinen

Helpoin tapa saada yliopistopaikka on mennä humanistiksi. Yliopistoissakin ovat montaa mieltä noista humakeista.

Juväskylässä yliopsitolla jakoivat joskus rintamerkkejä jossa oli kieltomerkki ja pellenkuva kirjoituksen kera ei humanisteille.

Kun määrärahoista tapellaan yliopistossa, on selvää että humanistiset aineet ovat kaikkein turhimmat rahankulluttajat.

Sieltä valmistuu dani klooneja hiuksilla ja ilman.

Petri Haapa

Sen nyt riippuu aika paljon tieteenalasta. Jotain englantilaista filologiaa tai kääntäjäkoulutusta itselleen haaveilevan on sentään pääsykokeissa jotain osoitettavakin hallitsevansa.

Ville Salonen

tämä tais petri olla sitä jargonia.?

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #83

Ohoh, unohdin, että itähelsinkiläisen lähiön hiekkalaatikon kersatkin lukevat tätä, mutta sekoittavat näköjään jargonin ja sivistyssanat.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #83

"Jargonia" koska Ville Salonen ei tiedä mitä on englantilainen filologia. Voin paljastaa: se on sitä kun lukee englantia yliopistossa.

Ville Salonen Vastaus kommenttiin #102

Ei Saara, ei se sen takia ollut Jargonia.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #105

Vaan se oli jargonia sen takia, koska Salonen ei ymmärtänyt kommentista hölkäsen pöläystä ja yritti pistää asian leikiksi.

Simon Wahlroos

Mistä tämä oikeistomörköjen etsintä ja ns oikeistoa kohtaan suunnatut vihapuheet sitten johtuvat?

No vakavasti ottaen on kyse siitä että aina kun valtion roolia eli julkistaloutta kasvatetaan, niin se aiheuttaa kuluja veronmaksajille. Ketjureaktiona jotkut alkavat kritisoimaan sitä pyörittävää (viher)vasemmistoa ja kritisoijat leimataan oikeistolaiseksi. Kritiikissä on kyse kuitenkin asiallisemman politiikan vaatimuksista, joka ei tuhlaile ja saata koko kansakuntaa absoluuttiseen köyhyyteen sekä langeta kuluja vielä tulevienkin polvien maksettavaksi kulutusveroillaan, jotka seuraavat valtion varomattomasta lainanotosta ja sen takaisinmaksusta.

Koko argumentti on siis täysin turha ja johtuu vain siitä etteivät tunteiltaan voimaakkaat vasemmistolaiset ihmiset ymmärrä tuhlaajapojan tekojaan paisuvassa julkishallinnossa. He kuvittelevat tekevänsä kovalla palkallaan hyvää koska heillä on utopistisen hienoja ideologioita, jotka eivät elätä kansakuntaamme kuitenkaan. Tosiasiassa tarvitaan lisäarvoa tuottavaa työtä, jota voidaan saada aikaan esim. maareformilla, jossa valtion maat jaetaan köyhille lainaksi kansalaispalvelusta vastaan, joka voisi olla näiden vasemmistolaisten siviilipalvelusmuotoista työtä.

Ville Salonen

Simon, älä puhu paskaa.
Massit Massoille.

Simon Wahlroos

Olet oikeassa. Massit todellakin massoille, eikä näille tyhjäntoimittajavirkamiehille ja heidän tutkijaagitaattoreille, jotka niitä masseja panttaavat paskantärkeinä.

Käyttäjän cessu kuva
Kenneth Oksanen

Koivulaakson vaatimus poliisin politisoida rikokset on vastaavaa kuin että poliisia vaadittaisiin myös uskonnollistamaan rikokset, eli käyttääkseni ylikulunutta esimerkkiä poliisin tulisi katsoa muslimin tekemän alaikäiseen kohdistuneen seksuaalirikoksen johtuvan hänen uskonnostaan. Tietysti poliisi jo nykyisinkin pyrkii selvittämään rikoksen motiivin, mutta jos korreloimalla rikollisuuden kanssa pyrittäisiin kieltämään poliittinen, uskonnollinen tai muu yhteisötoiminta, aukeaa aikamoinen Pandoran lipas muita seurauksia.

Simon Wahlroos

Koivulaakso saisi siis luvan junailla yhdessä Hirvisaaren kanssa mikä on seuraava siirto heidän yhteisessä persupolitiikassa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Huvittavaa, miten "äärioikeisto" ja "äärivasemmisto" vihaavat toisiaan, vaikka loppujen lopuksi tavoittelevat täsmälleen samaa asiaa: valtion täydellistä kontrollia kansalaistensa elämään ja omaisuuteen.

Santeri Halmetoja

Äärivasemmisto ja äärioikeisto itse asiassa hyötyvät toisistaan. Miettikääpä kuinka paljon esimerkiksi Dan Koivulaakso on rummuttanut äärioikeistosta. Sitten hän edustaa kuitenkin Vasemmistoliiton kaikista vasemmanpuoleista laitaa.

Äärivasemmisto hyöytyy siitä, että on olemassa äärioikeiston uhka, jolla he saavat kannatusta. Sama toimii toisin päin. Ilmeiseti äärivasemmisto on profiloitunut esimerkiksi homojen ja maahanmuuttajien oikeuksien puolustajana, millä he saavuttavat "oikeutuksen" suhteessa äärioikeistoon.

Molemmat puolet vaikuttavat ylipolitusoituneilta, vihaisilta ja väkivaltaisilta.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Uusnatsien kritisointi ei ole kansankiihottamista - kuten aina, Palosaari puhuu läpiä päähänsä. Suomessa muuten äärioikeisto - hiukan maltillisemman oikeiston tuella - on ainut poliittinen ryhmä, joka on syyllistynyt laajaan terroriin. Palosaarelta muutenkin aika tekopyhää puhetta, kun itse kannattaa blogissaan poliisivaltaa ja mielenosoittajien pahoinpitelyä.

Santeri Halmetoja

Onko äärivasemmisto sitten paras ja objektiivisin ratkaisu uusnatsismin kritisointiin? Suomessahan kommunismin uhan aikana Lapuan liikkeet ja muut saivat kannatusta. Eli aina pitää valita ääriliikkeen torjumiseen se toinen ääripää?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ehkä ääri-mikään ei ole hyvä. Itse en ainakaan ole äärivasemmistolainen vaikka täällä varmaan sellaistakin yritetään väittää.

Anu Palosaari

"... itse kannattaa blogissaan poliisivaltaa ja mielenosoittajien pahoinpitelyä."
lol, blogeissa ei kannateta mitään (mitkä nekin olet lukenut vähän kallellaan, eli ei sitä mitä olen kirjoittanut).
Lue DL:n periaateohjelma, sieltä löytyy se, mitä kannatan, ja siellä ei puhuta mitään kenenkään pahoinpitelystä tai "poliisivallasta"

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Kyllä minä ymmärrän tässä Dan Koivulaaksoa.

Toimituksen poiminnat