Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

Uusi Suomikin mystifioi ihmisiä

Aamulehti ilmoitti noin vuosi sitten poliisin välityksellä, että sallimalla bloginsa pitäjän nimitellä minua "Tampereen pikkuhitleriksi" ja "Breivikin ja Fjordmanin oppilapseksi ja seuraajaksi Suomessa" Aamulehti halusi "auttaa uutta puoluetta pääsemään puoluerekisteriin".

Aamulehden linja oli tuolloin vähän outo, ja seuraavaksi nauratti. Nyt vuotta myöhemmin ymmärrän tosi hyvin median linjaa. Aamulehden ja minun episodin välissä on nimittäin ollut Turun Sanomien fiasko Helena Erosen hihamerkki-jutussa, on ollut Turun Sanomien fiaskoa vähän siellä sun täällä muuallakin ja persujen jatkuvaa nälvimistä  eri medioissa menneen vuoden mittaan. Aina kyse on melko näkyvästi asioiden tahallisesta väärinymmärtämisestä ja väärintiedottamisesta.

Kysehän on siitä, että ne jotka ovat tavallisten duunareitten ja muun kansan puolella asioissa, halutaan saada huonoon valoon. Se, mitä oikeasti sanotaan, halutaan vääntää muotoon, mitä ei todellakaan ole sanottu. Ja tämä mitä ei ole todellakaan sanottu, tiedotetaan sitten kansalle totena. Ja suomalainen uskoo kaiken paperille painetun, koska suomalainen on kiltti ja auktoriteettiuskoinen, missä ei sinänsä ole mitään väärää. Päinvastoin. Nyt sitä vaan käytetään törkeästi median puolesta hyväksi.

Usein, poikkeuksetta aina, tällainen väärinymmärretty osapuoli on persu tai äärioikeistolaiseksi nimetty. Äärioikeistoahan Suomessa ei oikeasti edes ole, mutta mikäli jonkun poliittisen toimijan linja ei miellytä monikansallisen riistoagendan takana seisovaa mediaamme, tämä poliittinen toimija nimetään säälittä ja mitään taustoja tarkistamatta mediassa äärioikeistolaiseksi (tai breivikkiläiseksi, Breivikin seuraajaksi ja niin edelleen). Ja that's it. Taas on saatu yksi uusi äärioikeistolainen suomalaisten fasistista linjaa todistamaan (vaikka ulkomailla ketään ei kiinnosta). Suomalaisen median mustamaalauskampanja omiaan kohtaan on paitsi tietenkin kunniatonta, myös se kertoo median ylimielisyydestä kansalaisiaan kohtaan. Näyttää olevan niin, että suomalaisen, ja vähintään ydineurooppalaisen kulttuurin rappio, on suurimmaksi osaksi petturimedian syytä.

Mutta nyt ymmärrän oman roolini tosi hyvin tässä  kafkamaisen orwellilaisessa pelissä. Nimittäin näyttää siltä, että myös Uuden Suomen Puheenvuoro on lähtenyt mukaan tähän tietyn poliittisen ryhmän (äärioikeisto ja persut) glorifiointiin ja mystifiointiin.

Oman blogini kommenteissa on muutaman kerran jokunen naikkonen esittänyt totena, että allekirjoittanut olisi ollut suhteessa muslimimiehen kanssa, ja toisen kerran on esitetty totena, että olisin joutunut muslimimiehen raiskaamaksi. Aika heavyä staffia siis, ottaen huomioon Puheenvuoron keskustelusäännöt: täällä ei saa Puheenvuoron omien sääntöjen mukaan esittää väärää tietoa henkilöistä tai levittää huhupuheita. Tämä samainen muslimimies (yllätys)rakastajana- juttuhan on kopioitu suoraan suomi24-palstalta ja on nyt tuotu tänne Puheenvuoroon. Niinpä esitin Puheenvuoron moderaattoreille, että näin ala-arvoisen huhupuheen levittämisyrityksen voisi kommenteista poistaa: parista yhteydenottoyrityksestä huolimatta  Uuden Suomen toimitukseen kommentteja ei ole poistettu enkä saa asialleni mitään asiallista vastausta, että miksi kommentteja ei poisteta. No, voisin tietenkin vielä olla puhelimitse yhteydessä Uuden Suomen toimitukseen, tai poistaa kommentit ihan itse, mutta who cares. Koska, homma menee näin: paitsi että olen nyt monen mielessä lähes Breivik itse, niin olen myös muslimimiehen entinen (yllätys)rakastettu. Miettikääpä, tämmöisen henkilön täytyy olla todella kiinnostava, monessakin mielessä ja tarkoituksessa. Tällainen antaa minulle myös historian opiskelijana perspektiiviä siihen, että miten henkilöstä tehdään lähes kuolematon. Tämä antaa myös tulevana historian tutkijana minulle perspektiiviä siihen, miten myytit syntyvät ja mitä niiden takaa voi mahdollisesti odottaa löytävänsä: väärinkäsityksiä, huhuja, ansaitsematonta ja ansaittua gloriaa, ja myyttien syntyhetkellä vallitsevan poliittisen ilmaston. Siis ihan tavallisia ihmisiä. Kukaan, jota historia väittää pahaksi, tuskin on ihan niin paha, ja kukaan, jota väitetään hyväksi, tuskin on ihan niin hyväsydäminen ollutkaan. Paikallisen tiedonvälittäjän lempilapsi ehkä. Mikä sinänsä  ei anna ainakaan minulle hyvää kuvaa henkilöstä ollenkaan.

Eli tästä eteenpäin nautin jokaisesta huomionosoituksesta, mitä saan osakseni. Olen tavannut oikein kiittää asianomaisia tahoja kunniasta aina tavattaessa.

Sitä en tiedä, onko medialla ihan tietoinen agenda saada "äärioikeisto" ja persut näyttämään mystisiltä persoonilta, mutta siinä se onnistuu hyvin. Moni saattaa äänestää näitä tahoja pelkästään niiden kiinnostavuuden vuoksi. Olemmehan melkoinen poikkeus muuten niin harmaassa ja "uskottavassa" virkamiespoliitikkomassassa: kukapa kapean näkemyksen omaavan lehdistön määrittelemää "uskottavuutta" enää kaipaa, kun voi saada kerralla sirkushuveja ja äänensä kuuluviin.

Että me alamme pitämään nyt ihan kunnolla hauskaa, me mystifioidut persoonat ja äänestäjämme, vai mitä. Siitä puhe mistä puute. Laitetaan politiikkaan vähän rokkia. Asiapohjalta. Se ilmeisesti voittaa kuivan asiamiesjargonin, mitä harmaat poliitikot viljelevät, vaikka media ei kehtaa myöntää sitä todeksi flirttaillessaan meidän kanssamme ankarasti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Marko Kervinen

Itsekkin luin aikanaan tuon muslimijutun, kirjoittajaa en muista. Oraakkeli taisi olla tai selvän-näkijä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Elämä on, dnata lainatakseni.

Minulle sinä olet ihana nainen. Uuden Suomen linjaa ihmettelen, heillä ei ole linjaa ilmeisesti.

Jean Monto

Eräs politiikan ja yleensäkin julkisuuden varjopuolia on että palautetta jota saa ei voi valikoida tai edes ennakoida. ”Älä nouse lauteille jos et kestä kuumuutta” on vanha, viisas ja totuuden hyvin sisäänsä kiteyttävä sanonta. Kun lausuu julkisesti ääneen omia mielipiteitä joutuu aina mitä merkillisimpien mielipiteiden ja niiden takana piilevien motivaatioiden maalitauluksi. Usein asialla ovat myös ns. häiriintyneet ihmiset jotka tosiasiassa janoavat kohteensa huomiota.

Toisaalla kärjistetyn ankaraa palautetta, huhujen masinointia, epäilysten herättämistä ym. käytetään psykologisena lyömäaseena jolla kohde yritetään karkottaa julkisuudesta. Business psykologiassa ( tälle nimikkeelle ei vielä liene yleisesti hyväksyttyä suomenkielistä vastinetta ) asia on tunnettu jo kauan.

Jos sinua on verrattu Hitleriin osoittaa vain kirjoittajansa tietämättömyyttä ja ahdasmielisyyttä. Onhan se toisaalta jopa imartelevaa. Tällä tavoin ajatteleva ihminen noteeraa sinut siis ajatuksissaan kuuluisaan ja maineekkaaseen ( tosin kyseenalaisen ) esikuvaan. Sinussa täytyy siis pakostakin olla karismaa joka puhuttelee häntä.

Henkilö joka kirjoittaa sinun ”muslimirakastajastasi” on erilainen. Fantasioidessaan sinua muslimimiehen rakkauden työkaluna tai kuvitellen sinut em. tahon raiskauksen kohteena tämä henkilö käsittelee mielessään omia pelkojaan ja toiveitaan. Itse asiassa hän haluaisi sinut rakkaakseen mutta tosi elämässä ei koskaan uskalla lähestyä sinua näin. Hän pitää itseään heikkona ja alemman tason miehenä. Sellaisena jota et huolisi. Kirjoittajan omasta persoonasta tai kokemuksista johtuen salaperäinen muslimimies tuo hänelle mielleyhtymän voimasta. Siitä mitä vailla hän itse tuntee olevansa. Hän unelmoi ja elättelee päiväunissaan mielessään oljenkortta. Ensin hän haluasi nähdä sinut muslimimiehen rakastajattarena tai aktissa tämän kanssa. Ikään kuin tirkistellen tai vierestä muuten salaa ja huomaamatta katsellen. Paheksuen mutta palvoen. Mielessään hän kuvittelee kuinka muslimimies lopulta toimii. Raiskaa. Näin muslimimies onkin osoittautunut ”siaksi” ja siten häntä itseään huonommaksi ihmiseksi. Saastaksi jonka varmasti hylkäisit. Tällöin hän fantasioi että koska olet varmasti pettynyt tähän musulmaani mieheen saattaisit nyt vihdoin kelpuuttaa hänetkin vierellesi. Huom. em. kirjoittaja on todennäköisesti mies mutta voi olla nainenkin jolloin motiiviin liittyy myös mustasukkaisuus. Naiset! Välttäkää mustasukkaisuutta ja suosikaa punaisia verkkosukkia :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kirjoittaako Palosaari nykyään myös salanimellä Jean Monto?

Anu Palosaari

Heh heh, mielenkiintoista asian purkamista, hymyssä suin luin, kiitos siitä :)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Jean Monto on kyllä melko epäilyttävä, veikkaisin feikiksi. Ei ole mitään omia kirjoituksia jne. Nettihenkkareillahan sen helposti todistaa jos tosiaan et ole feikki.

Jean Monto

Rakas nti. Huttunen. Aluksi toteaisin että neiti Huttusella on sangen viehättävä raamatullinen etunimi. Olen aina tuntenut latenttia mutta palavaa vetoa sellaisiin mutta nyt itse asiaan. Olen ylen otettu että kaltaiseni tavallisen mutta muuten pontsan prihan persoona kiinnostaa Teitä.

Oletteko koskaan ajatellut sitä että kaikki meistä eivät suinkaan halua kirjoittaa ”omia kirjoituksia” vaikkapa tänne johtaja Herlinin mediaan? Itselläni tähän on tähän kaksi syytä. Syy no. 1. Siihen ei ole aikaa. Kirjoitan teille heti vaikka kuinka jos vain saan joskus mahdutettua vuorokauteeni ylimääräiset 24 tuntia tai sitten kloonattua itseni. Mikäli haluatte voin kyllä postittaa vaikka kuinka kirjoittamaani materiaalia niin digitaalisesti kuin jossain muussakin formaatissa tai voitte hakeutua FACEBOOK kaverikseni. Luulen vain etteivät kirjoitukseni Teitä juurikaan kiinnosta. En kirjoita Jyväskylästä paljoakaan. Syy no. 2. Minulla ei ole sanottavaa. Jos sanon jotain sanon asiasta joka aidosti kutkuttaa vähäisiä aivosolujani. Mikäli olemassaoloni yhä arveluttaa Teitä olkaa huoleti. Te voitte täysin rauhassa ja luottamuksella sopia vaikkapa pikku tapaamisen allekirjoittaneen kanssa. Tapaamisen ei ole pakko olla laadultaan tuhma. Ihan tavallinen sosiaaliseeraaminen käy aivan mainiosti. Voimme vaikka juoda yhdessä ylellistä teetä tai kahvia ( kaakaota ja brandyakin on ) ja jutskailla siinä samalla kaikkia kivoja. Voittepa jäädä vaikkapa hiukan pitemmäksikin aikaa. Voimme illaniloksi vaikkapa katsella ja analyseerata vanhoja sci- fi elokuvia korkealaatuista kuohuviiniä maistellen, mennä kuumaan saunaan, vääntää sen jälkeen nappulat kaakkoon ja pitää sitten vaikka rajumman puoleisen disco- illan tai vaihtoehtoisesti sulkeutua kaupunkimme parhaaseen yökerhoon. Vakuutan että olen kaikelle avoin.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Eiks se negatiivinenkin huomio ole huomiota? Sitähän sä halusit.
Jostain ihmeen syystä ihmiset yhdistävät kansallissosialistiseksi itsensä netissä leimaavat hitleriin.

"Se, mitä oikeasti sanotaan, halutaan vääntää muotoon, mitä ei todellakaan ole sanottu" Sinulle suosittelisin ehdottomasti varovaisempaa retoriikkaa. Kirjoitit ihan omin sanoin aiemmassa blogissa "Tuomalla väkivalta todellisena ihmisten elämään sen voi oikeasti kääntää voitoksi". Tajusitko edes, että kirjoitit, että väkivalta pitäisi tuoda ihmisten elämään todellisena, eli ihmisiä kohtaan pitäisi olla väkivaltaisia? En ihmettele jos tuo tulkittaisiin uhkaukseksi esim. juurikin niitä valtion virkamiehiä kohtaan joiden valitit olevan tietämättömiä väkivallasta.

Sinäkin tuppaat käyttämään Himasmaista tektin määrän lisäämistä turhilla sanoilla. Esimerkiksi "Usein, poikkeuksetta aina" oisi voitu laittaa pelkästään muotoon "aina" tai "poikkeuksetta". Toikin naurattaa, että Suomessa muka ei ole äärioikeistoa, mutta sitten on äärivasemmisto. Joko kumpikin tai ei kumpaakaan, riippuen mikä kuuluu määritelmän ääri-alle.

Medialta on turha odottaa armoa. Ja sitä on turha syyttää mustamaalaamisesta jos päästää suustaan sammakoita kuten että media pitäisi tehdä todelliseksi ihmisten elämässä ja maahanmuuttajat pitäisi kastoroida.
Sanakirjan mukaan glorifioida tarkoittaa "nostaa kunniaan, ylistää, kunnioittaa". Siis persuja ja äärioikeistoa on glirifioitu? Etkö just sanonut jotain ihan muuta??

"tai poistaa kommentit ihan itse" Ihmettelinkin mikset tätä jo tee. Turhaan sä ylläpitoa vaivaat sellaisella asialla minkä voit hoitaa ihan hyvin itse, eli poistaa asiattomat kommentit omista kirjoituksistasi. Järki hoi.
Jos minua nyt syytetään sen huhun levittämisestä, että sinä olisit seurustellut muslimimiehen kanssa niin pakko kyllä puolustautua, että se oli minun osaltani silkka arvaus. Joka ilmeisesti osui oikeaan kun et sitä ikinä itse kiistänyt.

Vielä sen verran, että olet kyllä niin huono retoriikassa ja loogisessa argumentoinnissa, että minä ainakaan en osaa nähdä sinua vakavasti otettavan puolueen johdossa. Ota selvää ensin nyt edes käyttämiesi termien merkitys.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Niin että kalikka kalahti sen muslimijutun vuoksi? Olen kuullut, että sinusta on nähty muslimihuivipäisiä kuvia blogissasi. Näitä en ole itse nähnyt joten en voi tietää, mutta jos jotain on joskus internettiin laittanut, niin ei missään vaiheessa kannata kiistää sitä, koska kuka vaan voi olla tallentanut sen koneelleen.

Anu Palosaari

Heh heh, olen todellakin taruolento, welcome to my world.
:)
Tähän voi sanoa vaan, että koska sen mitä nettiin laittaa, se ei sieltä ikinä katoa.
Että nythän jokaisella asiasta kiinnostuneella on mahdollisus etsiä nuo kuvat ;)

By the way.
Ihmettelen suvaitsevaisen Suomen meininkiä.
Minulla on oma tulkintani islamista.
Miksi näin ei saisi olla, meillähän on uskonnonvapaus??

Lykkään nyt suvaitsemattomille vielä enemmän vettä myllyyn:
huivia en käytä, mutta mulla on hakaristitatuointi siellä mihin Waffen-SS-miehet tatuoivat veriryhmänsä :) - mutta siitä ei kuvia löydä yhtään mistään :(.
otin tuon tatuoinnin kolme vuotta sitten, ja lisäsin sen viereen Suomen lipun pari vuotta sitten.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Oma tulkinta saa olla, mutta on aina suositeltavaa ottaa selvää asioista kunnolla ennen tuomitsemista. Tosin faktoista ei voi olla omaa tulkintaa. Uskonnonvapaus tarkoittaa vapautta harjoittaa mitä vaan uskontoa ja olla harjoittamatta. Sinä haluat kieltää islamin harjoittamisen Suomessa, joten älä suotta vetoa uskonnonvapauteen.

Itsekin olen kyllä veriryhmän tatuointia harkinnut.

Anu Palosaari

Hyvää viikonloppua kaikille, siirryn nyt opintojeni pariin.
Tavataan jälleen ensi viikolla - ellei sitä ennen tule asiaa;)
Olkaa kilttejä ja kiltisti!

Love
Anu :D

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jossain on tosiaan väitteitä siitä, että olisit ollut joskus muslimi, vai olitko peräti itse kirjoittanut niin. Mutten nyt ihan noin hurjaa väitettä ole kuullut, mistä puhut blogissasi. Mä epäilen, että sä olet ollut tämmönen wannabe-muslimi, kokeillut sitä hieman ja sitten kyllästyttyäsi hylännyt ja ottanut taas jonkun uuden ismin.

Toimituksen poiminnat