Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

Lapset pois seksityöntekijöiltä!

YK:n yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistus sanoo seuraavaa:

" ...23. artikla. 1. Jokaisella on oikeus työhön, työpaikan vapaaseen valintaan, oikeudenmukaisiin ja tyydyttäviin työehtoihin sekä suojaan työttömyyttä vastaan...

YK vaatii seksityön laillistamista

http://maailma.net/artikkelit/ykjarjestot_seksityo_laillistettava

Suomessa toimitaan törkeästi YK:n asetuksia ja vaateita vastaan, kun Suomi huostaanottaa lapsia seksityöntekijöiltä heidän tekemänsä työn vuoksi. Tällä logiikalla myös esimerkiksi muurareilta voitaisin alkaa ottamaan lapsia mielivaltaisesti pois, tai miltä tahansa muulta ammattikunnalta, johon yksittäinen (nais)sosiaalityöntekijä tuntee vastenmielisyyttä subjektiivisista syistä.

YK:n ihmisokeuksien julistus sanoo myös:

"1. artikla. Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä. 

25. artikla. 1. Jokaisella on oikeus elintasoon, joka on riittävä turvaamaan hänen ja hänen perheensä terveyden ja hyvinvoinnin ravinnon, vaatetuksen, asunnon, lääkintähuollon ja välttämättömän yhteiskunnallisen huollon osalta. Jokaisella on myös oikeus turvaan työttömyyden, sairauden, tapaturman, leskeyden tai vanhuuden sekä muun hänen tahdostaan riippumatta tapahtuneen toimeentulon menetyksen varalta.  

12. artikla. Älköön mielivaltaisesti puututtako kenenkään yksityiselämään, perheeseen, kotiin tai kirjeenvaihtoon älköönkä loukattako kenenkään kunniaa ja mainetta. Jokaisella on oikeus lain suojaan sellaista puuttumista tai loukkausta vastaan. 

2. artikla. Jokainen on oikeutettu kaikkiin tässä julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntyperään tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta. ..

 

Seksityö on työtä siinä missä muukin työ, missä tehdystä työtä vastaanotetaan rahallinen korvaus. Esimerkiksi Saksassa erotiikka- ja seksityöläiset ovat tunnustettu ja laillistettu ammattiala ilman mitään yhteiskunnallista leimaa tai häpeää. Seksi- ja erotiikkatyön hyväksyminen osaksi yhteiskuntaa on yhtä tärkeä virstanpylväs kuin kuin homojen ja lesbojen ihmisoikeuksien tunnustaminen tai naisten äänioikeuden saaminen tai naisten työssäkäynnin salliminen tai niinkin spesifi yksityiskohta, mikä meistä nykyajan ihmisistä tuntuu naurettavalta: naisten yötyön salliminen. Vielä sata vuotta sitten oltiin yksimielisesti sitä mieltä, että yötyön tekeminen veisi naisen haureuden poluille. Samaa pelkäävät nykyisetkin naisten oman järjen ja ajattelun olemassaolon epäilijät: että tietyntyyppisen työn tekeminen huonontaisi naista (vrt. naisen esineellistäminen). Näitä ovat ne, jotka sallisivat naisten itsemäärämisoikeuden kaventamisen ja muun muassa seksityön tekemisen määräämisen laittomaksi tai yhteiskunnassa leimatuksi.

Tänään sain sähköpostia entiseltä seksityön tekijältä, jolta on lapset huostattu hänen tekemänsä työn perusteella:

"Nyt miestä epäillään parituksesta ja meitä
 lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä...Epäily on nyt
syyteharkinnassa ollut n3kk. Huostaanotto laitettiin vireille ja
 käsitellään (pvm editoitu). Rajoituksia satelee koko ajan ja vartioidut
tapaamiset 2h 2kertaa kuussa. Nyt koittaa saada psykiatriseen
 pakkohoitoon (viranomaiset yrittävät pakkohoitoa, Anu Palosaaren huomio), eli n puolen vuoden arvioon ennen kuin lasten tapaamisia
voidaan harkita uudelleen, vaikka psyk ylilääkärin arviossa ei mitään
aihetta todettu. Ei auttanut sekään. Ei myöskään auttanut että lasten
edunvalvoja, asianajajat ja poliisi ei rajoituksille myöskään näe
aihetta. Julkisuuskin hankalaa tilanteessa, jossa seksityö
 arvelluttavaa ja ennakkokäsityksiä on. Sukulaissijoitusta ei
 hyväksytty ihan typeristä syistä. Vanhemmat vielä korkeasti koulutettu ...ei päihde, ls tai mielenterveystaustaa. ..

Ollaa päihteettömiä
ja parisuhde kunnossa. Naimisissa oltu yli 10v. Mikä tätä yhteiskuntaa
vaivaa. Ajattelin, että sinä voisit ymmärtää, ajatuksillasi vaikuttaa
 ja avartaa tilannetta." 

 

Niinpä niin. Suomessa ollaan jäljessä kaikkea yhteiskunnallista sivistystä ja kehitystä -  mitä muun muassa Saksasta löytyy yllin kyllin  -  tästä kertoo kaikenlaiset pakkohoitovaateet ja poliisitutkinnat ihmisille, jotka ovat vaan valinneet tietyn ammatin. Vanhemmat kertovat, että paritus ja seksuaalinen hyväksikäyttö on poliisin mukaan poissuljettu, mutta epäily lastensuojelun taholta on silti edelleen voimassa ja luokiteltu uhkaksi ja lapset pysyvät huostassa. Perättömän lastensuojeluilmoituksen tekijä on poliisitutkinnassa.

Neuvotoliitto on kaatunut parikymmentä vuotta sitten. Silti meillä Suomessa eletään tilanteessa, mitä voisi kai parhaiten kuvata sanalla "suomettuminen" ja jälkineuvostoliittolaisuus. Suomi ei, huolimatta YK:n ihmisoikeuksien julistuksen ratifioinnistaan, suostu vieläkään noudattamaan sitä. Tilanne on kuin kaikkein pimeimmästä ja synkimmästä Afrikan kolkasta, missä naisilla ei ole länsimaissa määrättyjä ja tunnustettuja oikeuksia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (149 kommenttia)

Käyttäjän MinnaUllgren kuva
Minna Ullgren

Hyvä kirjoitus, mikäli s-postin lähettäjän kertomat asiat pitävät kutinsa,eikä työtä tehdä lasten kotona niin huosta on perusteeton. Miten muuten sosiaalityöntekijä sai tietää seksityöstä? Ja miten akateemisesta ammatista tienaa niin paljon vähemmän, että se kannattaa vaihtaa seksityöhön? Jos seksityöläinen toimii toiminimellä, maksaa veronsa ja muut kulunsa yhteiskunnalle, en näe mitään väärää työssä, sitä kannattaa tietysti miettiä, onko lasten kiva kertoa koulussa, että isä/ äiti tienaa meille elannon myymällä seksiä. Jos sekin toimii, niin mikäs siinä.

Anu Palosaari

"Ja miten akateemisesta ammatista tienaa niin paljon vähemmän, että se kannattaa vaihtaa seksityöhön? "
Tiedätkö ollenkaan miten paljon seksi- ja erotiikka-alalla tienaa? ;)

Lapset - on harhaa, että lapsia hävettäisi vanhempien tekemä työ.
Enemmän kyse on yhteiskunnan luomista asenteista, ja siitäkin, miten vanhemman työ lapsille esitellään.

Anu Palosaari

Vastaan vielä ,että itse joudun joku päivä vaihtamaan nykyiset ansioni "akateemisiin ansioihin", ja ansioni alentuvat siis moninkertaisesti, mutta se ei minua haittaa.Teen jokaisen valintani elämässäni tietoisesti ja intohimolla

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Niin tosiaan. Korkeakoulutettuna työttömänä saa ansiosidonnaista työttömyystukea. Onko seksityö tosiaan kannattavampaa bisnestä?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Mielenkiintoinen kommentti. Ettäkö työttömyystuki (tai toimeentulotuki) olisi ihan luonnollinen vastaus työttömyyteen? Minun sukupolveni ihmiset ottavat tätä "köyhäinapua" vastaan vain äärimmäisessä pulassa, silloin kun joko pää, jalat tai kädet ovat toimintakyvyttömiä, mutta teikäläisten sukupolvi tuntuu pitävän yhteiskunnan tukia "ihmisoikeuksina." Sellainen asenne todellakin hämmentää, sillä sosiaalitukijärjestelmä luotiin ihan oikeille avuntarvitsijoille, eikä toimintakykyisille ihmisille jotka pitävät itseään liian hyvinä tekemään alempiarvoista työtä.

Erotiikkatyöstä puhuttaessa, minulla oli eräs tulkkikolleega, joka jäi työttömäksi N-liiton hajottua, ja yksinhuoltajana hänellä oli kaksi lasta elätettävänään, eipä hän ensimmäiseksi ruvennut yhteiskunnan elätiksi, koska ei ollut vanha eikä ruma. Hän rupesi strippariksi ja sai siitä 500 mk illassa, vaikka pudotus tienesteissä oli melkoinen, sillä tulkeille maksettiin noihin aikoihin 2000 mk päivässä, mutta ainakin se stripparin tienesti oli parempaa kuin sossu- ja työttömyystuki. Fiksuhan se valinta oli, vapaat tulkit eivät joka päivä ole työllistettynä, mutta strippari tienaa vaikka joka päivä jos huvittaa.

Tuon kolleegani kunniaksi voi laskea ainakin ennakkoluuttomuuden uudessa ammatinvalinnassaan, mutta myöskin kekseliäisyyden, sillä täytyyhän ihmisen ymmärtää käyttää kaikkia mahdollisia voimavarojaan hyväkseen, olivat ne sitten sisäisiä tai ulkoisia laatuaan.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Huttunen, tiedän ja tunnen naisen joka tienaa seksibisneksessä yli 10 000e/kk et tule tienaamaan sitä edes töissä ollessasi saati ansiosidonnaisella.

Johan Lom

"Nyt miestä epäillään parituksesta ja meitä
lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä..."

Tuossa on ilmoitettu syy lasten huostaanottoon. Onko epäillyille perusteita vai ei, siihen en pysty ottamaan kantaa.

Anu Palosaari

Seksuaalinen hyväksikäyttö on mainittu noin joka kolmannessa huostaanotossa syyksi, mikä ei siis pidä paikkaansa juuri koskaan
Tuolla alempna blogitekstissä mainittiin, jos maltoit lukea loppuun asti, että poliisi oli tullut lopputulokseen ,että paritusta ja hyväksikäyttöä ei ollut tapahtunut.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

"Seksuaalinen hyväksikäyttö on mainittu noin joka kolmannessa huostaanotossa syyksi, mikä ei siis pidä paikkaansa juuri koskaan" Oisko tälle väitteelle joku lähde? Siis sille, ettei ne pidä paikkaansa juuri koskaan. Seksuaalinen hyväksikäyttö perheissä on käsittääkseni kuitenkin melko yleistä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #19

"Seksuaalinen hyväksikäyttö perheissä on käsittääkseni kuitenkin melko yleistä."

!!!!????

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #23

Väänänen, valitettavaa, mutta totta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #19

"Seksuaalinen hyväksikäyttö perheissä on käsittääkseni kuitenkin melko yleistä."

Mihinkä käsityksesi pohjautuu, tutkittuun tietoon vai omiin luuloihin?

Omista kokemuksista en edes viitsi kysyä, koska paljastuessaan ymmärtäisimme mielipiteidesi todellisen syyn.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #48

http://www.stat.fi/til/polrik/2010/04/polrik_2010_... Vuonna 2010 Poliisin tietoon on tullut 1 106 tapausta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Jokainen tulkoon itse johtopäätökseen siitä, onko tämä vähän vai paljon.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #50

Äsken puhuttiin hyväksikäytöstä PERHEISSÄ. Tuossa tuhannessa on mukana kaikki namusedät ja rikastajat.

Emme siis tämän perusteella tiedä kuin ylärajan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #62
Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #70

3432 kiireellisesti sijoitettua v. 2010
http://fi.wikipedia.org/wiki/Huostaanotto
näistä noin kolmannes hyväksikäyttöepäilyn takia [Anu]
1016 tapausta v. 2010 [Saara]

Paljonko jää namusedille ja "rikastajille"[Susanna] ??

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #76

Tilastot kertovat, että asioihin ollaan paneuduttu, ja myös sen, että perheissä on paljon mälsää. Se on aina oire jostakin, pitäisi selvittää myös syitä tähän, eikä vain haarukoida isolla haravalla huostaanotettavia, jotta joku tolkku säilyisi.

Kunnissa on voimavart aika tiukoilla ja vääriäkin ilmiantoja pitää ottaa tosissaan. Avaaja on ehkä avannut silmiämme, mutta emme voi tilastojen perusteella tehdä johtopäätöksiä puoleen taikka toiseen, mikä kiima meillä on toimia tässä asiassa tuomarina?

En minä ainakaan menisi lähinaapureihin tämän avauksen perusteella kyselemään, että onko lapset nähneet sopimatonta toimintaa ja piutääkö kutsua viranomaiset paikalle. Saati kasvaneiden tilastojen perusteella tuomitsemaan yhtään tapausta.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #76

Aika monta, koska epäilyjä huostaanottojen yhteydessä on enemmän kuin tuomioita, emmekä ole nähneet lastensuojelun false positive -tilastoa. Sitä odotellessa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #62

Tuo määrä alkoi nousta vuonna 1990, se oli melko vakaasti noin 200/vuosi 1980-1990.

Jotenkin en usko että se lisäys olisi tullut nimenomaan perheistä, miksi olisi (miten "ilmoitusherkkyys" sopisi siihen teoriaan).

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #95

90-luvun alussa tapahtui paljon sellaista minkä laskuja edelleen maksetaan. Ja arvot muuttuivat oleellisesti, ne kovenivat. Keskusteluihin ilmestyi rapakon takaa omaksuttu sana "luuseri".
Arvojen kovenemiseen ja taloudellisen "onnen" tuijottamisen ohella myös tuloerot kasvoivat. Luokkajako, nyt köyhät vs varakkaat, putkahti ilmoille uudestaan.
Nämä kaikki tuntuvat nimenomaan perheissä tai perheiden rippeissä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #130

Itseasiassa noita syitä olisi mahdollista tutkia - oikeuden päätöksistä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Epäily lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä on riittävä ja pätevä syy.

Poliisin tai muun arviot eivät tässä vaikuta. Jutun tutkinta on kesken. Asiaa ei ratkaista kansanäänestyksellä vaan normaalilla oikeuskäsittelyllä. Valitettavasti siihen voi mennä aikaa. Koska jutussa on kyse myös lapsista, asian käsittely ei ole julkinen.

Anu Palosaari

"Epäily lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä on riittävä ja pätevä syy."
höpö höpö, epäilyjä on siellä sun täällä, ja jokainen voi keksiä naapuristaan "jotain epäilyttävää", mitä sairaampi mieli sen enenmmän, mutta epäilyjen vuoksi ei voida tehdä raskaita toimenpteitä, mitkä eivät mitenkään ole lasten etu ja mistä lapset itse asiassa kärsivät.

Anu Palosaari

Kommentoin vielä; mikä tärkeintä, oikeusvaltiossa pitää ensin tutkia sitten vasta "hutkia".
Eikö vaan.
Valitettavasti sosiaalityöntekijät pitävät tuomiovaltaa, mitä heillä ei lain mukaan ole. Ja tällä hetkellä heistä on vielä 58% epäpäteviä työhönsä (ei alan koulutusta)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Lasten turvallisuuden vuoksi on ehdottoman tärkeää, että jokainen epäily tutkitaan perinpohjaisesti.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #21

Aivan.
Ensin tutkitaan,sitten tehdään tutkinnan vaatimat toimenpiteet, tässä järjestyksessä, ei päinvastoin

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni Vastaus kommenttiin #27

Tietysti jos on tutkittavana, mutta ei ole valmista, pitäisi olla vakuus siitä, että tilannetta seurataan tiiviisti.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #27

Mitä jos siellä oikeasti hyväksikäytetään lapsia niinkun epäillään? Pitääkö niitten lasten sitten tosiaan olla kotonaan koko tutkinnan ajan joka voi olla todella hidas.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #47

Tämä Saaran kysymys on se kaikkein oleellisin.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #57

Kyllä se vastakkainenkin tilanne on hyvin kaamea. Eli jos lapset huostattu väärin perustein.

Se, mitä äiti yllä kertoo, viittaa oikeusmurhan alkuun.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #63

Susanna,
kumpi vaihtoehto on kaameampi?

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #67

Mielestäni kaameinta viranomaistoimintaa on tehdä moka ja sen jälkeen peitellä sitä. Hyväksikäyttöepäilykään ei välttämättä ole kiireellisen huostaanoton paikka. Riippuu asianhaaroista.

Väkivaltaa usein aliarvioidaan, moraalia vartioidaan liikaakin.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #73

Väkivallan mahdollisuuden vähättely on mielestäni huolestuttavampaa kuin sen määrän tai vaikutuksien aliarviointi.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #63

Mutta mistä tiedämme että tuo äidin kertomat asiat on totta? Voisiko olla että ehkä himpun verran kaunistellaan omaksi eduksi?

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #69

Mistä tiedät, että se ei ole totta?

Totta kai asia on näillä tiedoin epäselvä. Niin on myös silloin, kun viranomainen peittelee mokaansa.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #75

Mistä me tiedämme ettäon moka?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #75

Huostaanotto ei vahingoita lapsia mitenkään. Hyväksikäyttö vahingoittaa. Lapset eivät ole vanhempien omaisuutta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #86

"Huostaanotto ei vahingoita lapsia mitenkään. Hyväksikäyttö vahingoittaa. Lapset eivät ole vanhempien omaisuutta."

Siis mitä, aiheeton huostaanotto perusteettoman hyväksikäyttöepäilyn takiako ei vahingoita lasta ja koko perhettä? Sehän leimaa koko perheen loppuiäksi ja saattaa aiheutta valtavat elinikäiset traumat koko perheelle!

Ja vielä vähemmän lapset ovat kasvottoman koneiston omaisuutta!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #93

Huostaanotto tarkoittaa sitä, että lapset ovat turvasssa psyykkisesti terveiden vanhempien kanssa. Kauheaa!

Aki Häkkilä Vastaus kommenttiin #106

Lasten ja vanhempien välinen tunneside lienee sinulle tuntematon?

Edwin Blumeaux Vastaus kommenttiin #57

Teidän pitäisi nyt pystyä valitsemaan haluatteko elää oikeusvaltiossa vai valtiossa, jossa oletukset ja epäilyt riittävät toimenpiteisiin, joiden jälkiseuraukset vahingoittavat varmasti lasta sekä vanhempia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21

Lasten turvallisuuden takia tutkijoiden tulee olla asiantuntevia, eikä höyrypäitä ja kiihkoilijoita.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #141

Kuinka suuren prosentin tutkijoista tiedät olevan höyrypäitä ja kiihkoilijoita?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #152

Lillukanvarsipolitiikkaa ja pilkunviilausta, en sortuisi siihen. Täällä mainostettu pikkutytön kuolema on osoitus siitä, että huostaanottajissa on tuota sanottua vikaa, PROSENTIT SAAT ITSE LASKEA.

Käyttäjän MinnaUllgren kuva
Minna Ullgren

Anu, mahtavaa, että sinulta saa palautetta ja seurailet, mitä lukijasi kirjoittavat! En tiedä seksityön tienestejä, ei ole kokemusta alalta, mutta uskoisin että perusmaisterin, alasta riippuen, tienestillä pärjää ihan kohtuullisesti. Enemmän toivoisin vastauksia siihen, että jos seksityöläinen maksaa veronsa, eläkemaksunsa sun muut viulut, niin paljonko jää käteen. Seksityö ja moni muu bisnes on ikävä kyllä useimmiten on harmaata taloutta, ja jos jokainen verotta omaa pestiänsä hoitelisi, niin rahassa tässä kylvettäisi. Tottahan toivon, että yhteiskunta ja me yksilöt kehittyisimme siihen suuntaan, että seksityöläinen voi ja saa tehdä työtään ilman että joku osoittelee sormella, että hyi ja yök ( ja muuta ala-arvoista)

Anu Palosaari

Aiotkos Minna alkaa alalle, kun tienestejä kyselet? ;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvinvointiyhteiskunta johtaa tähän väistämättä, koska holhottavat ovat virkamiesten työtä. Kun virkamiehiä on paljon, pitää olla holhottaviakin paljon, silloin pitää kaivaa kaikki tapaukset tutkintaan, ja niitähän kateelliset naapurit virkaportaisiin kiikuttavat kilvan.

Johan Lom

Niin, kyllä kieltämättä erilaiset epäilyt ja niitä tutkivat viranomaiset ovat lisääntyneet viimeisten parin vuosikymmenen aikana.

Esimerkiksi, jos joku sattuu kuolemaan kotiinsa, mikä aiemmin oli pääsääntöinen kuolinpaikka, ei paikalle tule ensin ambulanssi, vaan poliisi.

90-luvulla Ruotsissa tyttäreni kisaili sohvan nojalla ja putosi siitä lyöden päänsä lämpöpatteriin niin, että veri alkoi suihkuta. Hyppäsimme välittömästi autoon ja ajoimme lähimpään terveyskeskukseen Landskronaan. Sen sijaan, että pitkän byrokraattisen saapumisilmoitusmenettelyn ja siihen liittyvien rutiinitarkastusten (punnitus, pituuden mittaus, y.m.) jälkeen olisimme päässeet ensiapua antaville lääkäreille, meidät kutsuttiinkin kuulusteluun, jossa yritettiin selvästikin rivien välistä saada selville oliko kyseessä ollut jonkinlainen pahoinpitely. Eräässsä vaiheessa minua pyydettiin jopa poistumaan huoneesta, jotta he voisivat keskustella 6-vuotiaan tyttäreni kanssa kahdestaan.
Veri sen kuin valui ...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Onko täällä unohdettu se tapaus missä pieni lapsi kuoli kotiin vanhempien toimesta, kun sosiaaliviranomaiset palauttivat lapsen kotiin. Koko media jauhaa siitä, että pitäisi puuttua enemmän, mutta ei ole resursseja ja samaan aikaan täällä sanotaan, että pitäisi holhota ja puuttua vähemmän. Liian vähän puuttuminen johtaa raakoihin kertomuksiin.

Susanna Kinnunen

Ja väärä puuttuminen on raaka kertomus an sich.

Ongelma on prosessin hitaus.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #65

Prosessin hitaus on merkittävä ongelma. Siitä olemme samaa mieltä. Resursseja vähentämällä ongelmat kasvavat. Nyt täällä kuitenkin esitetään, että itse resurssit olisivat ongelma. Kyberneettinen systeemi?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mistä sä Anu olet aina niin varma näiden sinuun yhteyttä ottavien ihmisten syyttömyydestä? Riittääkö sinulle vain näiden henkilöiden oma sana, vai onko sulla jotain poliisitutkinta-aineistoa käytettävissäsi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Taru, ovatko sinuun mahdollisesti yhteyttä ottavat ihmiset pääsääntöisesti epäkelpoja ja rikollisia. Minuun ottaa yleensä ystävät tai minuun luottavat henkilöt yhteyttä ja niin uskon Anun kohdallakin olevan.

Jouni Haimi

Näissä huostaaotto jutissa kuitenkin on sellainen pointti että juki tulee aina vain toisen osapuolen kanta eli noiden epäonistuneiden vanhempien kanta ja kun toista osapuota ei voida kulla niin tietty vääristymä tulee vältämättä.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #38

Nimitteletkö vanhempia epäonnistuneiksi?

Huostaanotto ei todellakaan ole aina oikeudenmukainen tapahtuma, vaan sattuman oikkujen ohjaama pakkotoimi, jonka rattaisiin voi joutua onnistunutkin vanhempi.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #68

Noin voi ajatella mutta kun vastapainona on myös ne lapsiperheet jotka eivät missään muodossa joudu mihinkäänlastensuojelun toimenpiteeseen jasitten on näitäjotka ovat lastensuojelun kanssa tekemisissä.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #71

"...jotka eivät missään muodossa joudu mihinkäänlastensuojelun toimenpiteeseen jasitten on näitäjotka ovat lastensuojelun kanssa tekemisissä."

Valitettavan moni oikea väkivaltatapaus jää tutkimatta ja lapsi huostaamatta tällaisten höphöpöhuostien viedessä resurssit

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #133

Mikä on tosiseikka joka osoittaisi että tässä tapauksessa kyseessä on "höpöhuosta"?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Onko siitä siis jotain näyttöä, että seksityöläisiltä on huostaanotettu lapsia nimenomaan pelkästään sen työn takia, eikä esim. muiden seikkojen? Mutta tietenkin rehellisillä veroa maksavilla seksityöläisillä pitäisi olla oikeus lisääntyä ihan niinkuin muillakin kansalaisilla, kunhan työ ei vaikuta mitenkään lapsiin. Että sitä ei esim. suoriteta kotona.

Kirjeenvaihdon tapausta emme tiedä. Oliko siellä ihan laillinen toiminimi erotiikkatyöntekijänä? On tärkeää että lastensuojelu on aktiivinen ja ennemmin vaikka "turhia" huostaanottoja kuin, että lapset kuolevat kotiin vanhempien toimesta.

Anu Palosaari

"...kunhan työ ei vaikuta mitenkään lapsiin. "
Myönnän, että en voi vastustaa kiusausta halkoa hiuksia, mutta voidaanko olla 100 % varmoja ettei esim. opettajan tai poliisin työ vaikuta kotona oleviin lapsiin tai kotielämään yleensäkään??
Ettei vaan olla joskus esim. väsyneitä stressaavasta työstä? Ja niin edelleen...
:D

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- "ennemmin vaikka "turhia" huostaanottoja"

Hyvää yötä Saara Huttunen!

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Viiden lapsen isä ja seitsemän lapsen isoisä haluaa ottaa riskin, että lapset kuolevat kotiin vanhempien käsittelyssä, ettei vaan tehtäisi turhia huostaanottoja. Aika mielenkiintoista Alsio.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Turha yrittää jeesustella, minulla on lapsia ja lapsillani on lapsia, mutta siitä huolimatta en menisi penkomaan turhaan toisten koteihin. Yleistäminen ei ole minun lajini, joten se esimerkki jossa murha tapahtui, oli virannomaisten moka. Asia oli heillä käsissä, mutta he eivät toimineet ammattimaisesti.

Anun kanssa samaa mieltä, että tapaukset tutkitaan ja niin edespäin, mutta yllyttäminen jopa turhiin huostaanottoihin varmuuden saamiseksi on pölvästien hommaa.

Asiat asioina, mutta liioittelu pois ja turha hölpölö.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #33

Ponttini oli se, että ei sitä koskaan tiedä milloin se on turhaa ja milloin tarpeellista. Siksipä jokianen epäily ja ilmoitus pitäisi ottaa vakavasti ja tutkia perinpohjaisesti ja pitää lapset jossain muualla kuin kotona tutkinnan ajan. Ettei kellekkään käy niinkuin 8 vuotiaalle Eerikalle. Se tapaus oli viranomaisten moka, he eivät ottaneet tilannetta riittävän vakavasti. He eivät puuttuneet riittävästi. Ja nyt haluat että muissakaan tapauksissa ei puututtaisi riittävästi ettei vaan vahingossakaan puututtaisi liikaa?

Edwin Blumeaux Vastaus kommenttiin #51

Suomi näyttää olevan edelleen maa, jossa monen mielestä ihmisten oikeuksia voidaan polkea siitä syystä, että yksi miljoonasta on sille hyvä perustelu.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #83

Pidät siis lapsia omaisuutena?

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola Vastaus kommenttiin #51

Saara, jos naapurisi ilmiantaisi sinut pankkiryöstöstä, pitäisikö sinut laittaa tutkintavankeuteen, ettet vaan pääsisi tekemään lisää vahinkoa ennen kuin asia on tutkittu perinpohjin? Minun mielestäni oikeusvaltiossa ei toimita niin.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #144

Pankkiryöstöepäily ja lasten hyväksikäyttöepäily eivät ole rinnasteisia.

Käyttäjän MinnaUllgren kuva
Minna Ullgren

Anu, eipäs ole seksityöläiseksi referenssejä mulla. Jos lukaiset kirjoitukseni uudemman kerran, niin ymmärrät pointtini. Yrittäjyys on mun mielestä tosi jees, mutta toivoisin että myös seksialan yrittäjät hoitavat yhteiskunnalliset vastuunsa ja sitä myöten saavat yhteiskunnallisen statuksen. Hmm.. toisaalta, eiku perseet riviin, ni kyllä minä piiskkaan :D

Anu Palosaari

Minna, kyllähän minä tuon pointtisi ymmärsin, mutta on aika tahditonta tulla täällä julkisesti kyselemään minun verojen maksujani, etenkin kun ilmoitan julkisesti mikä toimenkuvani on.
En nimittäin kehtaisi ilmoittaa sitä julkisesti jos en veroja ja muita pakollisia maksuja maksaisi.
minulla on toiminimi jonka kautta toimin, enkä ole tavallista yrittäjää kummempi yrittäjä (noh, en myy seksiä, vaikka sekin on minusta vaan bisnes muun joukossa)

Käyttäjän MinnaUllgren kuva
Minna Ullgren

Saara. on asiatonta verrata seksityöläisten lapsia omien vanhempien käden kautta murhattuihin lapsiin.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ööhhmm tietääkseni en sellaista tehnytkään. Ilmaisin vain, että sosiaalityöntekijöiden laiminlyönti johtaa tapauksiin, kuten se uutinen tässä alkutalvesta, missä sosiaaliviranomaisten kotiin palauttama lapsi kuoli vanhempien toimesta. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128849655272...

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Miten sinä tiedät, että tuossa alkutalven järkyttävässä murhassa oli tapahtunut laiminlyönti sosiaalityöntekijöiden puolelta? Eikö asian tutkinta ole vielä kesken?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #31

Jutuissa kerrottiin, että lapsesta oli tehty valituksia sosiaaliviranomaisille ja juttua oli tutkittu, mutta hänet oli palautettu isänsä luokse. Tässä vaiheessa tutkintaa on jo aika ilmiselvää, että sosiaaliviranomaisten toimesta laiminöyönti tapahtui.

"Ennen tytön kuolemaa niin hänen äitinsä, naapurit kuin koulukin olivat olleet yhteydessä lastensuojeluun ja huomanneet merkkejä kaltoinkohtelusta". "He olivat kaikki yhteydessä sosiaaliviranomaisiin, mutta tytöstä tehdyt useat lastensuojeluilmoitukset johtivat tuolloin korkeintaan neuvotteluihin isän kanssa." "uutaman kuukauden sijoitusjakson jälkeen lastensuojeluviranomaiset päättivät palauttaa hänet isälleen". "8-vuotiaan Eerikan kuolemaan johtanut väkivalta yltyi äärimmäiseksi keväällä 2012, kun sosiaaliviranomaiset palauttivat hänet isälleen."

"Maanantaina 3. syyskuuta poliisi päätti aloittaa esitutkinnan Helsingin lastensuojelun toiminnasta. Tämän lisäksi valvontavirasto Valvira aikoo selvittää Helsingin lastensuojelun toimintaa tapauksessa.[23] Helsingin sosiaalijohtajan Paavo Voutilaisen mukaan lastensuojelun toimien tutkiminen on perusteltua."
http://fi.wikipedia.org/wiki/8-vuotiaan_Eerikan_surma

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #54

No sinulla on yhtä paljon tietoa ja varsin yksipuolista sellaista lastensuojelun toimista Eerikan tapauksessa kuin nyt Palosaarella tässä blogin tapauksessa. Lastensuojelua kun sitoo lakipykälät tavalla, jota tavan tallaaja ei aina ymmärrä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #54

"Tässä vaiheessa tutkintaa on jo aika ilmiselvää, että sosiaaliviranomaisten toimesta laiminöyönti tapahtui."

Aivan, viranomaiset olivat saaneet lukuisia ilmoituksia eri tahoilta Erikan tapauksessa, mutta eivät toimineet ja julkisuudessa on herätetty vahva epäily että tämän toimimattomuuden takana olisi Erikan isän oma äiti, joka on itse korkeassa asemassa sosiaalitoimessa tai lastensuojelussa.

Nyt esillä olevassa tapauksessa mikään ei takaa, ettei kyseessä ole taas kerran viranomaisen virhe. Mutta sen takaa maamme viranomaistoiminta, ettei ketään saada kummassakaan tapauksessa tilille, ei vaikka virhe olisi kuinka iso tahansa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Seksityöläinen ei ole psyykkisesti terve, lapsia on suojeltava.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Seksityöläisen psyykkisesti sairaaksi tuomitseva ei ole psykkisesti terve, tämänkaltaisen henkilön lapsia on suojeltava.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Jos miestä epäillään vaimonsa parittamisesta ja molempia lastensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä, niin mitä helkuttia siinä pitää jeesustella "vääryyksistä"?

Asia on tutkittava, ja tutkinnan ajan lapset eivät voi olla missään tapauksessa vanhempiensa huostassa. Niin vakavasta asiasta tässä on kysymys.

Täällä on uikutettu väsyksiin asti pedofiliasta. Nyt kun käsittelyssä on pedofiliaepäily, niin uikutetaan epäiltyjen aikuisten oikeuksista, kokonaan sivuuttaen lasten suojelun tarve siinä tapauksessa jos epäily osoittautuu aiheelliseksi!

Juttu on kesken. Anun ei pitäisi julkaista tämmöistä. Nimenomaan ei näiden lasten takia.

Thomas L

Mistä sait käsityksen, että juttu olisi kesken? Poliisin mukaan kaikki on kunnossa, ainoastaan lastensuojelulla on moraalisia ongelmia.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Juttu on syyteharkinnassa. Se tarkoittaa, että se on kesken.
Lue blogiteksti.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #34

Antii, juttu voi olla syyteharkinnassa myös sos.tt:n vaatimuksesta, mutta silti poliisi on tutkinut jutun ja esittänyt kantansa

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #37

Miestä epäillään parituksesta. Se on poliisiasia.

Käyttäjän SuviLevnen kuva
Suvi Levänen Vastaus kommenttiin #41

Parituksen uhria ja lapsia tulisi tuossa tilanteessa suojella, eikö?

Thomas L Vastaus kommenttiin #34

Pedofiilipuheet ovat silti asiattomia. Poliisin mukaan seksuaalinen hyväksikäyttöepäily tulee aina, jos lapsilla pn mahdollisuus nähdä jotain erotiikkaan liittyvää. Toisin sanoen, erotiikka-alalla työskentelevällä ei saa olla lapsia. Yritin etsiä tuota hyväksikäyttökohtaa finlexistä, mutta en löytänyt. Olisko poliisin oma sovellus laista, en tiedä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #40
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #40

Ja kuinkahan moni lapsi näkee oman isänsä ja äitinsä erottiset leikit ja onko se myös pedofiliaa? Minutkin olisi pitänyt aikoinaan huostaanottaa, kun näin muutamia kertoja kun faija "TYÖSTI" äitiä.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #45

Tiukempaan suuntaan ollaan menossa. USA:ssa esimerkiksi on joissain osavaltioissa lailla kielletty se, että lapsi näkee aikuisen alastoman vartalon. Suomessahan kaikki istuisivat linnassa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #45

Miestä epäillään parituksesta.
Miestä ja vaimoa epäillään lastensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Lapsia ei epäillä mistään rikollisesta.
Ari Alsiolla epäillään rautalangan olevan hakusassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #55

Älähän nyt, puutuin asiaan lisää turhia tapauksia tutkintaan siltä varalta että kaikki tulisi kuntoon ja varmasti, eikä kukaan kuolisi.

Olisiko hätävarjelun liioittelusta kyse?

Minulla on rautalankaa tarpeeksi vääntämään asiasta, joten antaapa tulla turhuuden puolesta lapsia vastaan perusteltuja kommentteja. Jos laki on sellainen että lapsi ei saa nähdä erotiikka on kyse pikemmikin vainoharhaisuudesta, kuin todellisuudesta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #59

Viittaan kommenttiin #47.

Katsotko tässä aikuisten edun tärkeämmäksi kuin lasten edun? Onko hätävarjelun liioittelu se pahin vaihtoehto? Hei haloo, ajattele hetki, Ari!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #64

Kuka on aikuisten eduista puhunut? Kokonaisuutta ajattelen, en edes tätä tapausta, vaan kaikki tapauksia jossa osa on turhia ja osa asiapohjalla. Kaikkien turhien toimintojen eliminonti on pointtini, eli ammattiatitoiset asialle, jotka toimivat ammattimaisesti.

Nyt ko tapaus on poliisin osalta käsitelty, mutta yksi osapuoli jaksaa vääntää, joten missäköhän on vika? Poliisin löysyydessä vai virkamiesten epävarmuudessa?

Lapsi sinänsä ei kärsi huostaanotossa olkoon vaikka turha, mutta perhe kärsii ja se voi jatkossa olla vaikeuksien aiheuttaja, vaikkapa lasten murrosiässä.

Perhe on herkkä yhteisö ja jos sinne menee ulkopuolinen on kyseessä oltava edes siteeksi asiaa, eli turhia huostaanottoja ei voi puolustella sillä, että varmistetaan lasten oikeus omaan elämään.

En ole ottanut ko tapaukseen kantaa olen ollut vain Saara Huttusen seulontaan tyytymätön, eli mielummin asiaa, kuin kourakaupalla epävarmoja huhujen ja kateellisten naapureiden pilapuheiden perässä juosten.

Elämä opettaa joskus hyväksymään asioita ilman intohimoja. Minulla ei ole kiimaa tuohtua asiassa, joten otan perustelut vastaan jos sellaisia esitetään, mutta perusteluksi ei riitä yksi virkakoneistion virhe jossa kuoli lapsi heidän tuhmuuttaan.

Kuka sanoo avauksen perusteella kumpi puoli on oikeassa, en minä ainakaan, mutta en lähde myöskään avauksen perusteella puolustamaan virkakoneiston turhia toimia lapsen pelastukseksi.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #72

Ari:

Aikuisen edusta on puhunut se entinen seksityöläinen jonka postia Anu siteeraa.

Sen mukaan
- nyt miestä epäillään parituksesta
- molempie epäillään lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä
- juttu on syyteharkinnassa (3 kk) - eli auki

Olettakaamme, että nämä ovat faktoja, samoin se, että lapset ovat lastensuojelulain nojalla huostaanotettu.

Kyseiseen perheeseen on mennyt poliisi, kahdesta eri syystä. Nähdäkseni asiaa on ollut enemmän kuin siteeksi. Nähdäkseni Saara Huttunen kiivailee oikean asian, eli lasten turvallisuuden puolesta. Olen vakaasti päättänyt sinutella häntä tästä lähtien.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #72

Ja mitähän tiedät näistä asioista? MIkä huostaanotto on turha?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #59

ai lapsia vastaan...tietäsitpä, mitä vanhemmat lapsilleen tekevät?

Anne Pylkkönen Vastaus kommenttiin #96

Tiedän aivan varmasti että laittomia, turhia ja erittäin traumaattisia lasten huostaanottoja tehdään Suomessa.

Onko Roposen mielestä bisneksen ehdoilla pyörivä alaikäisten laitoskeskeinen huostateollisuus muka jotenkin eettisesti kestävällä pohjalla?

Ja mitähän Roponen tietää siitä mitä kaikkea lapsille sijoituslaitoksissa ja -kodeissa tehdäänkään?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #40

Kukaan ei varsinaisesti sanonut kirjeenvaihdossa ollutta pariskuntaa pedofiileiksi, vaan nimenomaan puolustivat sitä, etteivät lapset olisi kotona jutun ollessa kesken. Koska kukaan meistä ei tiedä asioiden todellista alitaa.

Periaatteessa erotiikka-ala ja lapset voi kuulua samaan yhtälöön, kunhan seksipalveluita ei tarjota samassa asunnossa, missä lapset asuvat eikä siihen käytettäviä välineitä esimerkiksi säilytetä kotona lasten nähtävillä.

Kyseessä ei ole poliisin oma sovellus laista vaan yleinen käytäntö siitä, että lapset eivät ole hyväksikäytetystä epäiltyjen luona asumassa kun tutkinta on edelleen kesken.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #56

Palosaari pitää lapsia omaisuutena.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #81

Anu Palosaaren näkemykset heijastavat nykyään varsin yleistä kantaa.
En lähtisi osoittamaan sormella. Mieluummin etsisin täältä ne, jotka aidosti puolustavat heikointa osapuolta, eli lasta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #98

"Mieluummin etsisin täältä ne, jotka aidosti puolustavat heikointa osapuolta, eli lasta."

Ainakin itsestäni tuntuu että kaikki ketjuun kirjoittavat ovat aidosti puolustamassa lapsia, vain siinä ollaan eri mietlä keneltä lapsia pitäisi suojella, vanhemmiltaan vai viranomaisilta!

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #104

Viranomaisten demonisointi on kiinnostava ilmiö sekin.

Käyttäjän MinnaUllgren kuva
Minna Ullgren

Saara, pahoittelen että en ymmärtänyt asiaasi, mutta minun mielestäni mentiin asiasta sivuun, nyt ei puhuttu huostaanotoista yleisesti, vaan seksityöläisten lasten huostaanotoista ja niiden perusteista.

Anu, en ole kiinnostunut sinun brutto/ netto tuloistasi ja myönnän että on tahditonta moisia edes kysyä. Sinä varmasti hoidat asiasi ja nostan hattua, että että otat asiat esiin omalla nimelläsi. Olet kirjoitustesi perusateella fiksu ihminen ja halusinkin tietää, että kuinka moni ylistää seksityön ihanuutta ja huikeita tienestejä mikäli hoitavat yrittäjän lakisääteiset maksut.

Anu Palosaari

Kuinka moni yrittäjä "ylistää" tulojensa suuruutta?
no aika harva, mutta ne tietysti voivat sen mainita, jotka osaavat alansa ja yrittäjyyden. :)
Aika moni jotka toimivat yrittäjänä, heistä ei tosiasiassa ole hommaan, ja moni lopettaakin ja etsii palkanmaksajan itselleen.
Parempi niin kuin kitkuttaa ja miettiä mistä huomenissa leipä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

En liene ainut joka tässä on vähän mennyt sivuun alkuperäisestä blogin aiheesta. Minä olen kuitenkin kokoajan sanonut, että erotiikkatyöläisillä on oikeus lisääntyä siinä missä muillakin kansalaisilla, kunhan työ on laillista (toiminimi, maksetaan verot jne.), seksipalveluja ei myydä samassa asunnossa missä lapset asuu.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Me olemme samaa mieltä siitä, jotta lapset eivät ole vanhempien omaisuutta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #92

"Me olemme samaa mieltä siitä, jotta lapset eivät ole vanhempien omaisuutta."

Psykiatri pitää lapsia omaisuutena?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Näin on. Esimerkiksi monet joutuvat esimerkiksi USA:ssa salaamaan lesboutensa, koska pelkäävät sen johtavan lasten huostaanottoon.

Ruotsissa eräs bloggaaja puolusti seksityötä, ja pelkstään tämän blogin perusteella feministit esittivät hänelle uhkauksia lasten huostaanotosta.

Naisten seksuaalisuuden kontrolli ei ole tapahtunut niinkään poliisin ja oikeuslaitoksen kautta, vaan seksuaalisesti kapinoivat naiset ovat olleet sosiaalitoimen ja teveydenhoidon kontrollissa. 1900-luvulla liian monen miehen kanssa maanneet naiset joutuivat realistisesti pelkäämään sitä, että heidät sijoitettiin johonkin suljettuun terveydenhoidon laitokseen. Usein tällainen laitokseen sulkeminen oli elinikäinen tuomio.

Helsingin Sanomat raportoi juuri tapauksesta, jossa nainen oli pitänyt seksiblogia, jossa hän oli kehoittanut naisia vapautumaan seksuaalisesti. Tämän seurauksena hänet oli irtisanottu lastenhoitajan työstään.

Tällä naisten seksuaalisuuden kontrolloimisella terveydenhoidon ja sosiaalitoimen kautta on pitkät perintee, se on sisäänrakennettuna julkiseen sektoriin ja julkisen sektorin naisten ajatteluun. Näin monien miesten kanssa makaavia naisia, ja aiemmin erityisti myös lesbonaisia on pidetty kurissa sairaaksi ja epäkelvoksi vanhemmaksi leimaamalla.

Kyseessä on tietenkin perusokeuksien törkeä loukkaus, mutta yleensä perus- ja ihmisoikeuksista huolestuneet ihmiset eivät halua näihin perusoikeuksien loukkauksiin puuttua.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mielestäni myös gigoloisän lapset tulisi huostaan otttaa välittömästi.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Sain sen käsityksen, että isän epäillään parittaneen vaimoaan.
Lisäksi molempia epäillään lastensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Juttu näyttäisi olevan nyt syyteharkinnassa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ahola on pihalla.

Kyse oli lasten oikeuksista, mikä ei ole sama, kuin vanhempien mielivalta.

Lastensuojeluviranomaiset puolustavat lasten oikeuksia. Siksi rikolliset vanhemmat heitä vihaavat.

Äiti ei aina ole madonna.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Lastensuojeluviranomaiset puolustavat lasten oikeuksia. Siksi rikolliset vanhemmat heitä vihaavat."

Myös vanhemmat puolustavat lastensa oikeuksia. Siksi laittomasti toimivat viranomaiset heitä vihaavatkin!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #105

Viranoimaisella ei ole omia intressejä.

Kelvottomat vanhemmat pelkäävät tekojensa seurauksia.

Huostaanotto on aina lapsen etu.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #111

"Viranoimaisella ei ole omia intressejä."

Viranomaisten intressit omaan mielivaltaansa tietävät kaikki viranomaisten kanssa tekemisiin joutuneet, siinä ei edes perustuslailliset oikeudet paina mitään!

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #119

Myytti viranomaisten "salaliitosta" tai "hämäristä bisneksistä"

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #123

"Myytti viranomaisten "salaliitosta" tai "hämäristä bisneksistä""

Ei viranomaisten mielivalta mikään myytti ole, itsellänikin on maamme ylimmän laillisuusvalvojan oikeusasiamiehen lainvastainen päätös, johon ei korjausta saa mitenkään.

Käyttäjän MinnaUllgren kuva
Minna Ullgren

Anu, kiitos palautteesta, mutta sinun lisäksesi toivoisin framille myös muita alasi ammattilaisia, jota ovat tyytyväisiä ammattiinsa, hoitavat lakisääteiset (vanhaa huttua, 150 aktista menojen jälkeen saattaa jäädä käteen 70). Kun psyyke ja fysiikka toimii, niin mikäpäs siinä. Hyvä on, että yhteiskunta muuttuisi siinä määrin, että alasta voi keskustella järkevästi, sitä voi suositella myös omalle tytölle, äidille ja muille naispuolisille sukulaisille. Olis hyvä, jos alalle saatais kunnon edunvalvontajärjestö Ruotsin malliin, sairauspäivärahoineeen, eläkkeineen jne.

Anu Palosaari

"150 e aktista..."
LOL.
Kuuleppa, minna. Jos minä myisin seksiä, ottaisin siitä about 400-500 e /tunti.
Eli se on paljon se, normaalistihan seksistä todellakin maksetaan 50-150 e

Muiden veronmaksukäyttäytymisestä en voi sanoa, kun kokonaiskuvaa siitä ei ole, eikä tämä blogi mitenkään edes koske sitä.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Minusta varsin hyvä puheenvuoro - seksialan työntekijä voi olla aivan yhtä hyvä vanhempi kuin opettajakin. Tuohon esittämääsi tapaukseen on vaikea ottaa kantaa, kun on vain toisen osapuolen näkemys asiasta ja tosiaan hyväksikäyttö syyteharkinnassa.

Elias Määttänen

Aikuisten vapaaehtoinen maksullinen on tuhansien ihmisten valintana, mahdollisuutena työllistää itse itsensä, työnä ja harrastuksena - eri puolilla maailmaa, myös Suomessa ja Ruotsissa. Tuhannet ihmiset myyvät seksiä maailmassa, heitä ei ole väärydellä, viekkaudella eikä kavaluudella houkuteltu, huijattu, vietelty tekemään seksin myyntityötä, he eivät ole törkeästä parittajasta ja ihmiskauppiaasta nähneet vilaustakaan, eikä heitä ole väkivaltaa käyttämällä tai sen uhan alaisena pakotettu ja painostettu tekemään seksinmyynti työtä.

Seksipalveluiden osto ja myynti on siveydellisesti soveliasta toimintaa ja laillista työtä suuressa osassa EU-maita, Tanskassa, Espanjassa, Italiassa, Portugalissa, Luxenburgissa jne. Hollannissa. Esim. Saksassa, Itävallassa, Kreikassa on bordellit legalisoitu. Suuntaus EU:ssa on kohti aikuisten vapaaehtoisen seksityön laillistamista sekä seksipalvelujen kaupan ja ihmiskaupan luokittelemista jo lähtökohtaisesti eri asioiksi. Aikuisilla kansalaisilla on oikeus tehdä keskenään mitä he haluavat, kunhan he eivät vahingoita muita ihmisiä (liite 5). Euroopan ulkopuolella mm. Uusi Seelanti dekriminalisoi seksipalvelujen kaupan vuonna 2003; lain uudelleenarvionti 2008 osoittaa että laki toimii ja on saavuttanut sille asetetut tavoitteet. (liite 6). Kanadan Ontariossa kumottiin 2010 lait, jotka kieltävät bordellit, parittajat ja asiakkaiden hankinnan, koska ne ovat perustuslain vastaisia (liite 7). Australiassa bordellit ovat laillisia jne.

Monet kansainväliset ihmisoikeussopimukset ja -suositukset suosittelevat seksityön dekriminalisoimista tai laillistamista. YK:n työjärjestö ILO suositteli seksityöntekijöiden kohtelemista mieluummin ammatinharjoittajina kuin uhreina jo 1988. (liite 1). YK:n aids-komissio vaati aikuisten vapaaehtoisen seksikaupan laillistamista koko maailmassa elokuussa 2012. (liite 2). Euroopa Neuvosto suositelee aikuisten vapaaehtoisen seksityön erottamista ihmiskaupasta ja hyväksymistä mahdollisuutena määrätä itse elämästään ja työstään. (liite 3). Euroopan unionin tuomioistuimen tuomion Asia C-268/99 perusteluista voidaan todeta, että itsenäisesti harjoitettua prostituutiota voidaan pitää EY:n perustamissopimuksen E 47 artiklassa määriteltynä itsenäisenä ammattina ja maksua vastaan suoritettuna palveluna ja että että itsenäisesti harjoitettu prostituutio kuuluu itsenäisesti harjoitetun taloudellisen toiminnan alaan. (liite 4).

Tieteen uudet tuulet ovat todistaneet, että maksullinen seksi ei ole sen kummempi, epänormaalimpi, haitallisempi eikä vahingollisempi ilmiö kuin esim. homoseksuaalisuus tai masturbaatio. Asiallinen uusi tutkimustieto on osoittanut, että maksullinen seksi ei kammottavalla, vastenmielisellä tavalla näivetä, haurastuta, särje, riko ihmistä "Itsensä" hukanneeksi ihmisraunioksi yhtään enempää kuin seksi samaa sukupuolta olevan kanssa tai sooloseksi itsensä kanssa. Uusi tieto Suomesta ja maailmalta, kuten esim. Anna Kontula/Punainen Eksodus http://tampub.uta.fi/handle/10024/67897 http://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/67897/..., Petra Östergren/Porr, horor och feminism http://www.bokrecension.se/9127113949, Susan Dodillet/Är sex arbete http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=91850... jne, tiukasti osoittaa, että mielikuva maksullisesta seksistä nykyajan orjakauppana, ajatus maksullista seksistä, että joku seksiorja on kytketty ketjuihin ja häntä ruoskitaan ja myytti, että seksinmyyjillä ei olisi omaa päätösvaltaa jne, ovat vanhentuteita ja paikkaansapitämättömiä. (liite 8). Konkreettista kenttää tuntevat Seksialan- ja muut asiantuntijajärjestöt vaativat ja suosittelevat dekriminalisaatiota ja laillistamista (liite 9).

Liitteet viittaavat kirjoitukseni http://eliasm.puheenvuoro.uusisuomi.fi/126755-maks... lopussa olevaan liitelistaan.

Sen sijaan, että ehdotetaan uusia kriminalisointeja, meidän pitäisi siirtyä 2000-luvulle myös maksulliseen seksiin liityvässä lainsäädännössä. Olisi aika tuulettaa vanhentuneita paikkaansapitämättömiä juutalaiskristillisiä uskomuksia, mielikuvia maksullisesta seksistä. Ottaa se viimeinen askel uskonnollisen moraalisen ikeen alta vapautumisesta myös maksullisessa seksissä. Ottaa se viimeinen askel ihmisoikeusajatteluun myös maksullisessa seksissä, sama askel, joka on jo otettu pornon, aviorikoksen, esiaviollisen ja au-seksin, homoseksuaalisuuden, masturbaation, abortin jne kohdalla. Ottaa ensin kaksi askelta taaksepäin irtolaislain kumoamisen jälkeisen aikaan ja sitten askel kokonaan uuteen suuntaan eteenpäin. Harkita uudelleen kapeaa uskonnollista ja abolitionistista näkökulmaa maksulliseen seksiin ja tarkastella sitä muistakin lähetysmiskulmista ja huomattavasti laajemmasta perspektiivistä. Selkiyttää ja päivittää sekä myyjän että ostajan tilanne ja maksulliseen seksiin liittyvä lainsäädäntö kokonaan uudelta pohjalta jo pelkästään kansalaisten oikeusturvan kannalta. Aivan kuten Petra Östergren kirjoittaa artikkelissaan, Farlig hetsjakt på sexköpare!: "silloin kun kahden aikuisen ihmisen välisiä vapaaehtoisia toimia ruvetaan häpeäleimaamaan ja kriminalisoimaan, täytyy ottaa askel taaksepäin ja harkita uudelleen niitä kieroonkasvaneita mekanismeja, jotka tekevät tälläisen kriminalisoinnin mahdolliseksi." http://www.petraostergren.com/News.aspx?r_id=9351

Maksullista seksiä on historian aikana yritetty kitkeä tulella, vitsaraipoilla, pakkotyölaitokseen eristämällä ja uudelleenkasvatuksella, koskaan siinä onnistumatta, koskaan se ei ole jäänyt menneeseen maailmaan vaan on ollut tulevaisuutta. Syy on siinä, että maksullinen seksi on määritelty liian kapeasta näkökulmasta; kuin vanhan tarinan sokea, joka tunnustelemalla pelkästään norsun kärsää, on tulkinnut norsun olemuksen käärmeeksi. Suomen lainsäädännössä on edelleen maksullisen seksin kokoinen sokea piste. Lainsäädäntö on edelleen sokea ja kuuro konkreettiselle todellisuudelle ja lähtee virheellisesti siitä, että vapaaehtoista maksullista seksiä ei ole ja että kaikki maksullinen seksi on pelkästään sosiaalinen ym. ongelma, jota pitää vähentää ja poistaa. Tämä on johtanut nykyiseen lainsäädännölliseen vääristymään, joka ei vastaa todellisuutta. Monet varsinaiset ongelmat eivät johdukaan seksin myymisestä sinänsä, vaan nykyisestä "hyvää tarkoittavasta" moraalisesta lainsäädännöstä, joka on johtanut seksialan puolilaittomaan tilanteeseen, seksin myyjien ja ostajien heikkoon yhteiskunnalliseen ja oikeudelliseen asemaan ja stigamatisoitumiseen. Irtolaislain dekriminalisointi pitää viedä loppuun saakka, poistaa mahdolliset epäselvyydet siviilain puolella. Sitten lainsäädännöstä pitäisi purkaa kaikki kohdat, jotka kriminalisoivat aikuisten vapaaehtoista maksullista seksiä. Kriminalisointien ja moralisoinnin sijasta oikeusministeriön työryhmien pitäisi pohtia, mikä Suomessa olisi paras mahdollinen muoto ja paikka seksin myynnille kaikkien osapuolten kannalta. Miten seksityö pitäisi yhteiskunnassa pyrkiä järjestämään että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän ongelmia, haitaa ja häiriötä kenellekään. Miten edistetään parhaiten sekä seksinmyyjien että ostajien ihmis- ja perusoikeuksia ja vähennetään turvallisuus- ja terveysriskejä. Rikosoikeus on tarkoitettu äärimmäiseksi keinoksi. Täyskiellosta on enemmän haittaa kun hyötyä, sitä ei pitäisi käyttää pelkästään syntilistana moraalisen kannan julkituomiseen.

Saksassa tehtiin näin ja vielä vähän enemmän. 2002 alusta alkaen on ollut voimassa seksuaalipalvelujen ostamisen ja myymisen laillistava laki. Saksassa feministit ajoivat lakia yhdessä seksityöntekijöiden kanssa kampanjalla ”Lohn für Hausarbeit". Lain yksi tarkoitus on antaa positiivinen signaali, että seksin myynti ja osto on nykyaikana moralistisesti hyväksyttävää. Onko prostituutio epäsiveellistä vai ei, oli keskeinen kysymys kun saksan lakia säädettiin. Laki säädettiin muuttuneisiin siveys käsityksiin ja sillä haluttiin antaa signaali, että rahan ottaminen seksistä ei kuulu enää epäsiveellisenä pidettyihin asioihin Saksassa. Lakia pidetäänkin liberaalin yhteiskunnan ilmauksena nykyajan muuttuneista ihmisoikeus- sukupuolimoraalikäsityksistä. Saksalaiset juhlivat uutta lakiaan suurena edistysaskelena tiellä kohti tasa-arvoa ja vapaampaa suhtautumista seksuaalisuuden muuttuneeseen rooliin nyky-yhteiskunnassa. Saksassa katsotaankin Ruotsin tapaa lähestyä "maailman kolmanneksi vanhinta ammattia" (lastenhoidon ja ruuanlaiton jälkeen) abolitionistisena tasa-arvokysymyksenä todellisuudelle vieraana ja tekopyhänä. Myös mielipidemittaukset eivät pidä maksullista seksiä enää epäsiveellisinä ja suurin osa saksalaisista katsoo, että maksullista seksiä ei pidä kieltää lailla.

Saksassa Nuoret Vihreät vaativat 2010 hyväksytyssä ohjelmassaan vapaaehtoisen seksityön maailmanlaajuista laillistamista http://www.gruene-jugend.de/beschluesse/gleichbere... Eri puolueiden nuorisojärjestöt muuallakin maailmassa ovat puhuneet laillistamisen ja vapauttamisen puolesta. Suomessa keskustanuorten Helsingin piirin puheenjohtaja ehdotti 12.11.2012, että Suomessa voitaisiin ottaa käyttöön itävaltalainen tapa, joka sallii yksityiset ja luvanvaraiset bordellit. http://santalainenalena.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1... Vasemmistonuoret vastustavat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin ehdotusta seksinoston täyskiellosta, kannattavat seksityöntekijöiden osuuskuntapohjaisia yhteistyöyrityksiä, vaativat seksityöntekijöiden aseman ja autonomian parantamista ja että ulkomaalaislaista on poistettava epäily seksin myynnistä käännytysperusteena. http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/285271... Monien puolueiden nuorisojärjestöissä Ruotsissa on vaadittu seksinostolain kumoamista, sen sijaan että sitä väkisin yritetään myydä muihin maihin. Mm. Ruotsin Moderaattien nuorisjärjestön Kronobergin läänin puheenjohtaja Rola Brentlin 10.04.2006 http://www.expressen.se/1.340273, Keskustanuoret http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/11/pinsamt-... ja Liberaalinuoret http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/08/det-ar-s... vaativat keväällä 2009 seksinostolain poistamista.

Kun liityimme EU:n, se aukaisi myös tien suuren maailman mannermaiseen liberaalimpaan seksuaali- ja siveyspolitiikkaan. Mallia ei aina tarvitse ottaa Ruotsista eikä Ruotsin virheitä tarvitse aina toistaa kun tarjolla on muitakin vaihtoehtoja. Suomen ei tarvitsi ottaa mallia myöskään suoraan Saksasta tai Itävallasta, ne eivät välttämättä suoraan sovellu suomalaiseen pirtaan, vaan Suomi voisi toimia omalla tavallaan ja ottaa parhaat puolet eri maiden lainsäädännöstä. Tarkemmin tästä http://eliasm.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59487-7-syy... kohdasta lopuksi.

On turha edes keskustella onko vapaa-ehtoista maksullista seksikauppaa vai ei ole, on tiukasti itsestäänselvyys että sitä on. Sen pitää olla lainsäädännön lähtökohta. Lainsäädännöllä pitää turvata maksullista seksiä harjoittavien ihmisten ihmisoikeudet, niiden ihmisten ihmisoikeudet, jotka ovat juuri tällä hetkellä keskuudesamme, jotka myyvät ja ostavat seksipalveluita juuri nyt ja niiden jotka sitä tekevät tulevaisuudessa.

Pitkällä tähtäimellä minä henkilökohtaisesti en hetkeäkään usko seksin myynnin ja oston kieltokieltolakien pysyvyyteen missään maassa. Jos tällä hetkellä vallassa oleva politikkopolvi sellaisia esim. Suomeen paniikissa säätää, se tullaan purkamaan ennemmin tai myöhemmin ihmisoikeuksien vastaisena. Näin tulee käymään myös Ruotsissa. Viimeistään siinä vaiheessa kun lain säätäneet nykyiset politikot on aika vienyt lepohon, nukkumaan nurmien ja tuhkauurnan kannen alla. Ikävää näissä kieltolaissa on vain se, että juuri tällä hetkellä elävät ihmiset joutuvat niistä kärsimään, jos niitä paniikissa säädetään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Psykiatrina, ja ateistina olen edelleen sitä mieltä, että nainen, joka itseään myy, ei ole psyykkisesti terve.

Elias Määttänen

Minä taas olen samaa mieltä kuin esim. Anna Kontula eli, että mitä jos puhuttaisiin vaan seksin myynnistä näin 2000-luvulla, "Itsensä myynti" kuluu vanhoihin raamatun haureuskäsityksiin ja keskiajan noitauskomuksiin.

Mitä jos puhuttaisiin seksinmynnistä ja itsemääräämisoikeudesta?

Keskiajalla katolinen kirkko yritti kitkeä ikivanhoihin kansantaruihin perustuvia luonnonuskontoja leimaamalla ne pakanuudeksi ja harhaopeiksi. Pyhän Augustinuksen opetuksen pohjalta, että kirkko voi pakottaa harhaoppiset kirkon jäseniksi, Paavi Gregorius IX loi 1231 paavillisen inkvisitiolaitoksen kerettiläisten tuomitsemiseksi. Shamaanin henki oli hänen rummussaan, rumpu tuhottiin ja shamaani ruoskittiin, vangittiin tai teloitettiin pelotukseksi muille julkisissa katumus- ja rangaistusnäytöksissä. Muita helposti syytteen saaneita olivat esim. homoseksuaalit ja juutalaiset. Keskiaika oli noitavainojen esiaste, jolloin luotiin malli myöhemmille noituusoikeudenkäynneille ja vainoille.

Suuret eurooppalaiset noitavainot roihusivatkin noin 1400-1700 luvuilla, kun myöhäiskeskiajan lopussa kehitettiin uudenlainen noitateoria. Vuonna 1486 tai 1487 painettiin inkvisiittorien, Jacob Sprenger ja Heinrich Kramer, kirjoittama pahamaineinen kirja, Malleus maleficarum, saksaksi der Hexenhammer, Noitavasara, jossa noituus ja musta magia selitettiin osaksi kerettiläistä harhaoppia, jota vastaan inkvisitio taisteli. Noitavasaran liitteenä oli Paavi Innocentius VIII bulla, Summis desiderantes affectibus, jossa noituus määriteltiin saatananpalvonnaksi ja hyväksyttiin noitien polttaminen. Noitavasarassa kuvattiin uskomusta, jonka mukaan noidat kokoontuivat lentäen irstailemaan paholaisen kanssa noitasapatiksi kutsuttuihin orgioihin Kyöpelinvuorelle. Juhlissa vahvistettiin noitien ja paholaisen liitto. Kirkonmiehet varoittelivat kansaa pahoista noidista, jotka olivat hankineet taikavoimansa sielunsa autuutta vastaan tehdyillä sopimuksilla pahojen henkien, jopa itse Paholaisen kanssa. Aikalaisten ajatusten mukaan paholainen saattoi käännyttää palvelijoikseen ja liittolaisikseen erityisesti naisia. Naisten kykyjä noituuteen pelättiin huomattavasti enemmän kuin miesten; Antiikin ajoita lähtien nimenomaan naisilla ajateltiin olevan luontainen kyky astua sisään henkien maailmaan ja käyttää mustaa magiaa, ennustaa ja hallita yliluonnollisia voimia. Noitasyytösten kohteeksi joutumiseen ei välttämättä tarvittu kuin ehkäisytietous ja taito kerätä ja käsitellä ehkäisyyn liityviä rohdoskasveja. Mooseksen ja Paavalin ajoista asti oli elänyt myös vahvana käsitys, että naisen seksuaalisuus on mm. haureuteen liittyvien syntien ja kuukautisten takia likaista ja saastaista, ja immenkalvonsa rikkonutta naista pidettiin jotenkin pilaantuneena ja alttiina Saatanan houkutuksille. Kaikesta tästä taikauskon sopasta syntyi lopulta uskomus, että naisnoidat saivat yliluonnolliset kykynsä ja taikavoimansa korvaukseksi sielunsa myymisestä Paholaiselle, kauppa vahvistettiin noitasapatissa irstaissa orgioissa noidan ja itsensä Sarvipään yhdynnällä. Noitaoikeudenkäynneissä tuomittiin teloitettavaksi noin 50 000 ihmistä, viimeinen noitien kuolemantuomio Euroopassa pantiin tiettävästi toimeen Puolassa vuonna 1793, kun kaksi naista poltettiin roviolla tuomittuina naapurin karjan noitumisesta.

Anna Kontula pohtii blogissaan http://annakontula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/113816... että legenda noitasapatissa yhdynnällä sinetyidyistä noitien sielukaupasta Saatanan kanssa osaltaan selittää, miksi sielukauppa on jäänyt elämään nimenomaan prostituutio puheessa, miksi nimenomaan seksin myymistä pidetään "itsensä" myymisenä, miksi juuri prostituutio kaikista maailman pelätyistä ja paheksutuista teoista on sielukauppaa, miksi jotkut uskovat prostituution aiheuttavan harjoittajalleen niin vakavia psyykkisiä vaurioita, että seksin myynti on rinnasteinen sielunsa hukkaamiseen. 2000-luvulla harva tietoisesti haluaa sanoa, että naisen ”itse” on hänen vaginansa. Silti samat ihmiset saattavat huomaamattaan väittää, että seksin myynti on itsen myymistä, vaikka ansiotulojen hankkiminen muiden inhimillisten toimintojen avulla ei sitä ole. Kieli muuttuu, mutta ei koskaan vapaudu historiastaan. Puhe itsensä myymisestä kantaa edelleen mukanaan huonosti tiedostettua mutta silti tehokasta leimaa sellaista ihmisryhmää kohtaan, jolla on varsin heikot mahdollisuudet puolustaa itseään. Anna Kontula kysyy bloginsa lopussa "Mitäpä, jos ryhtyisimme soveltamaan seksityöntekijöihin samoja huomaavaisuussääntöjä kuin ihmisiin yleensäkin? Siis jos keskustelun aiheena eivät ole noidat, neitsytmagia tai sielujen markkinakurssit, puhuisimme yksinkertaisesti vain seksin myynnistä"

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #91
Elias Määttänen Vastaus kommenttiin #99

Ostatko sukusolun hedelmöityshoitoklinikalta?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #108
Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Psykiatrina, ja ateistina olen edelleen sitä mieltä, että nainen, joka itseään myy, ei ole psyykkisesti terve."

Tämä oli ketjun ehdottomasti hauskin viesti ainakin tähän asti. Joitakin tuttujani työskentelee terveydenhoitoalalla ja he yleisesti ovat sitä mieltä että psykiatrit hoitavat vain omaa mielenterveyttään. Muiden alojen lääkärit naureskelevat heille kuulemma yleisesti ja avoimesti, eivätkä pidä heitä edes oikeina lääkäreinä!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #109

Edelleenkin olen sitä mieltä, että huora ei ole psyykkisesti terve. Ilmeisesti olet eri mieltä?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #117

"Edelleenkin olen sitä mieltä, että huora ei ole psyykkisesti terve. Ilmeisesti olet eri mieltä?"

Kyllä olen ehdottomasti eri mieltä!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Psykiatrina, ja ateistina olen edelleen sitä mieltä, että nainen, joka itseään myy, ei ole psyykkisesti terve."

Mutta nainen joka siivoaa räkäliksalla aseman vessoja on psykiatrin mielestä psyykkisesti terve?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #114
Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #116

"Halveksit siivoojia?"

Korkeasti koulutettuna pitäisi osata vastata kysymykseen muutenkin kuin vastakysymyksellä!

Minä en halveksi siivoojia, vaan halusin vain tietää että jos psykiatri ei pidä seksityöläistä terveena, niin näkeekö hän räkäliksalla painavan siivoojan terveenä?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Huostaanotto, eli terveessä ympäristössä eläminen, ei vahingoita ketään mitenkään.

Vanhempi, joka pitää lapsia omaisuutenaan, on häriintynyt.

Susanna Kinnunen

Lapsen erottaminen vakihoitajistaan aiheuttaa lapselle merkittävää stressiä silloinkin, kun suhde hoitajiin ei ole edes täysin reilassa.

Kukaan ei ole puhunut omaisuudesta paitsi sinä.

Aki Häkkilä Vastaus kommenttiin #115

Hyvä, että otit puheeksi. Alan ammattilaisena löytänet parhaiten relevantteja tutkimusjulkaisuja. Onkin kiinnostavaa nähdä, miten alan ammattilaiset ovat tutkineet sijoituksen vaikutuksia ja miten eritellään epäiltyjen tapahtumien ja sijoituksen psyykkiset vaikutukset.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Kinnunen, merkittävää stressiä aiheuttaa myös isän parituspuuhat ja lasten seksuaalinen hyväksikäyttö, joita tässä nyt tutkitaan. Kukaan meistä ei tiedä asioiden oikeaa laitaa, joten parasta on, että lapset on tutkinnan ajan jossain muualla. Valitettava tilanne on lapsille, mutta ennemmin tosiaan väärä hälytys kuin hyväksikäyttöä kotona.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Huostaanotto, eli terveessä ympäristössä eläminen, ei vahingoita ketään mitenkään."

Psykiatri on siis sitä mieltä ettei lapsen huostaanotto ja vieminen outoon ja vieraaseen ympäristöön, täysin tuntemattomien ihmisten luokse samalla epäillen vanhempia hyväksikäytöstä, vahingoita lasta ollenkaan

"Vanhempi, joka pitää lapsia omaisuutenaan, on häriintynyt."

Mutta niin on viranomainenkin joka pitää lasta omaisuutenaan!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Miten huostaanotto voisi vahingoittaa ketään per se?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #113

"Miten huostaanotto voisi vahingoittaa ketään per se?"

Käsittämätön kysymys ja väite psykiatrilta.

Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #122

Se tarkoittaa ilmeisesti per se:ttä.
Siitä puhe mistä puute lekurilla.
:D

Käyttäjän SuviLevnen kuva
Suvi Levänen Vastaus kommenttiin #113
Anu Palosaari Vastaus kommenttiin #127

Ok, eli Hesassa mennään aika villin lännen meinigillä :)
Tiedoksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #127

Psykiatri joka pitää lapsia omaisuutena, seksityöntekijöitä psyykkisesti sairaana ja lasten viemistä pois vanhemmiltaan ja kasvuympäristöstään terveenä, ei itse kyllä vaikuta kovinkaan terveeltä.

Jos kyseessä on HUS:in apulaisylilääkäri, pitäisi virasta poistaa samantien!

Käyttäjän AmiPodschivalow kuva
Ami Podschivalow

Anu. Laitappa tänne tämä huostaanottopäätös kokonaisuudessa, tietysti nimet peitettynä. Nyt me tiedetään vain toisen osapuolen näkemys ja vain toisen näkemyksen perusteella on vaikea saada kokonaiskuvaa kyseisestä tapauksesta. Sossuja aina haukutaan lastensuojelussa vääristä päätöksistä, mutta kun kysyt haukkujilta että näyttää huostaanottopäätöksen niin siinä vaiheessa kadotaan keskustelusta.

Peter Hallberg

Tällaisen kirjoittelun voisi jättää väliin. Kenelläkään tänne kirjoittavalla ei voi olla riittävää tietoa tapauksen tosiseikoista. On siis visusti pidättäydyttävä vahvoista mielipiteistä tässä yksittäistapauksessa.

Asioihin voidaan ottaa kantaa ainoastaan yleisellä tasolla.

Sosiaaliviranomaiset tekevät näissä asioissa äärimmäisellä tavalla ihmisten yksityisyyteen kajoavia äärimmäisen vaikeita päätöksiä. Jos huostaanotto on turha, on lapselle ja perheelle aiheutettu kärsimys suuri. Jos taas huostaanotossa viivytellään, voi käydä niin kuin sille pikkutytölle, jota systemaattisesti kidutettiin.

Onneksi huostaanottopäätöksiä ei tehdä nettiäänestyksellä.

Käyttäjän MinnaUllgren kuva
Minna Ullgren

Anu, tosiaan lipsahdin eilen asian ulkopuolelle, jäin roikkumaan vanhempien korkeaan koulutukseen vs. tämänhetkinen työ. Summa summarum: kun lapset tulevat hoidettua hyvin, ei vanhempien tekemällä ansiotyöllä ole väliä. Seksityöntekijä ei automaattisesti ole huono vanhempi, vaikka hyppii kukkahattutädin tai -sedän varpaille.

Jean Monto

Ongelman ydin ei liene itse seksityössä vaan lastensuojelumme piiriin syntyneestä kollektiivisesta psykoosista. Paranoidisesta sellaisesta. Tilanne on pahentunut ja lapanen lähtenyt käsistä viime vuosien aikana paljastuneiden pienten lasten vanhempiensa taholta kohdistetun ra´an väkivallan toimesta jolloin paineita on siirtynyt lastensuojelun harteille enemmän kuin se voi kantaa. Nyt kaikki hiukankin keskinkertaisuudesta poikkeava katsotaan uhaksi lapsen terveydelle, hyvinvoinnille tai kehitykselle. Pian lapset viedään mm. gooteilta, kommareilta, transsuilta, nudisteilta ja jopa keskimittaa pidemmiltä kiinteistövälittäjiltä koska kotioloissa heidän jälkikasvunsa voi oppia kusemaan silmään.

Toisin oli ennen nuoruuteni Suomessa. Silloin ilotytöt olivat ”maan alla” ja varovaisempia. Piti vältellä pillupoliisia ja pitää matalaa profiilia. Muistan erään tapauksen lapsuudestani tai oikeammin varhaisnuoruudestani. Oli vuosi 1984 tai jotain. Tutustuin samaa ikäryhmääni edustavaan Lauraan ( nimi muutettu ) jonka äiti tarjosi maksukykyisille herrasmiehille ns. päiväkahviseuraa. Asia selvisi minulle vasta myöhemmin koska Laura ja hänen äitinsä osasivat salata sen hyvin. Muistan ihailleeni usein kuinka Lauran äidillä oli aina kauniit vaatteet, kampaus, meikki ja hieno asunto. Hänellä oli myös arvoauto. Iso ja kiiltävä. Lauralla oli kalliita leluja ja hän matkusteli usein äitinsä kanssa ( mukana oli toisinaan myös eräs setä jota kutsuttiin Pekaksi ) kaukomaille ruskettumaan. Virallisesti äiti oli muka lentoemäntä. Hänellä oli jopa univormu joka oli ostettu joltakin Interflugin palveluksessa olleelta naiselta. Todellisuudessa hän oli ollut matkaopas mutta huomannut että miehet olivat halukkaat maksamaan hänen huomiostaan. Aluksi hän oli harrastanut maksullisen rakkauden markkinoilla mutta tulojen kasvaessa ja vakituisen sekä tarpeeksi varakkaan asiakaskunnan muodostuttua tarpeeksi suureksi heittäytynyt sitten täysin aistilliseksi naiseksi. Hän vaikutti nauttivan työstään jossa sai asiakkaittensa ehdottoman huomion osakseen ja sai tehdä hyvää. Hänen ammattinsa luonne paljastui minulle noin vuoden kuluttua siitä kun olin tutustunut tähän yh- perheeseen. Tuumasin kerran Lauralle kun katsoimme TV;tä että minustakin olisi kiva jos meidän mutsi olisi lentoemäntä ja kävisi usein matkoilla tuoden mukavia tuliaisia. ”Ei mutsi mikään lentoemäntä ole!” Laura tuhahti. ” P****a se myy.” Laura avautui hiukan lisää kun olin luvannut pitää kaiken kuulemani visusti omana tietona. Kautta kiven ja kannon! Niin minä pidinkin. Sitten vuonna 1993 kun aloitin aikuisviihteen vähittäismyynnin asiat tulivat saunassa puheeksi. Lauran äiti paljasti ”kaksoiselämänsä” selkääni karhealla pesusienellä hangaten. Teeskentelin tietysti tietämätöntä ja jopa yllättynyttä - mitä muutakaan olisin tuossa tilanteessa voinut? Lopuksi toteaisin vielä että Laurakin sai äitinsä ammatin järjestelyllä hyvän alun omalle elämälleen. Hyvän tutkinnon ja toimen Liechtenstainilaisessa yhtiössä. Lol!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Eiköhän ole parasta että ns.lastensuojelusta ei täällä puhu ne jotka siitä mitään ei tiedä.On myönnetty että suomessa tehdään vääriä,turhia ja laittomia huostia.Nämä ilmiannot joita kuka tahansa mielisairas,kateellinen,suuttunut yksilö voi tehtailla ,on tutkittava. Te jotka ette ole lastensuojelun toimintatavoista ja huostakulttuurista mitään tietäviä,pysykää lestissänne.Ilmiannot vievät aikaa oikeasta työstä ja DDR: läinen malli,jossa ensin hutkitaan ja sitten "tutkitaan"on vakava oikeusturvarikos/ihmisoikeusrikos perheille suomessa.Tuomioita toiminnasta on tullut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta ja huomautuksia myös YK:n taholta.Edelleen suomi jättää niitä noudattamatta.

"että erotiikkatyöläisillä on oikeus lisääntyä siinä missä muillakin kansalaisilla, kunhan työ on laillista (toiminimi, maksetaan verot jne" Es. tässäkin mielenkiintoinen asennevammainen ilmaisu,eli on oikeus lisääntyä siinä missä muillakin ihmisillä...Siis hetkinen.Tuliko kirjoittajalle armollinen olo,eli luvallasi saavat toisetkin ihmiset tehdä lapsia.Jopa seksityöläiset.Entäpä vammaiset,yksinäiset,köyhät...Mikä oikeuttaisi heidät saamaan lapsia.

"Psykiatri",naisvihaako vaiko äiti kopmleksi.Nainen ja h..Kumpaan fantasiasi kohdistuvat.Täällä nämä tuomarit ja pyövelit ovat varmoja ns.lastensuojelun toiminnan oikeutuksesta vaikka eivät sitä aivan suoraan sano.Kun on kyse seksityöläisten lapsista ovat asennevammat nähtävissä ja kytevät takaraivossa. Jos kyse olisi akateemisesta pariskunnasta joka asustaa pikku tiilitaloaan,kahden auton ja keskitulojensa kanssa,velkavankeudessa ,ei epäilyt ja jo nähtävissä olevat mielikuvituksen tuotokset olisi niin vallitsevia.Eihän näissä lastensuojelun "raporeissakaan" monesti ole kuin taivas rajana,jos sekään. Mutta niinhän sitä sanotaan, että itsestään se piru lain lukee...

Suomessa huostaanotettuja lapsia on otettu mitä erilaisempien syiden vuoksi kotoaan.Näinä huostahulluuden alk.1990- .... aikoina ovat "syyt" epäilyihin vaihdelleet sitä mukaa mikä milloinkin on ollut muotia.Muutamia vuosia sitten pahoinpitelyt oli kova sana,oli myös pedofilia,sitten rynnisti englannista insesti,sitten tuli perheväkivalta jne,jne.Unohtamatta kaikkien ihannoimaa syytä ,alkoholia.Sitä mukaa huostat lisääntyivät ja tietysti myös siksi ,koska perheille kuuluvat palvelut alasajettiin ja lain muutoksen myötä(2008) huostaanotosta tuli huostakertoimen johdosta ainoa rahansaantikeino valtiolta kunnille.
Huostattujen lasten määrä kunnassa korottaa rahamäärää.Eli mitä useampi lapsi on huostattu,sen enemmän rahaa tulee.Ja älkäämme unohtako 700 milj.rahapottia (ellei enemmän jo nyt) millä veronmaksajat toimintaa tukevat vuosittain.Siitä kakusta osingot tietysti ulkomaille myös.

Näitä huostaaottoja on sen verran "tutkittu" että loppupeleissä suurimpia "syitä" huostiin ovat vanhempien köyhyys(ei laillinen syy),koulunkäynti ongelmat(mitä lienevät) ja kaikenmoista muuta mukavaa pikkuista sälää.Psykiatrit tekevät lausuntoja näkemättä jne,jne.
Syinä on myös puuttuva vanhemmuus,muut syyt(eli tulkitkoon kuka miten haluaa,sitä se myös tarkoittaa)vanhempien "väärät" mielipiteet ovat myöskin käypää tavaraa. Ja myös lapsen sairaus,jolloin päästään kunnan kieltäytyesssä antamasta hoitoa joka lapselle kuuluu,hoidollisen huostaanoton kautta käsiksi lapseen ja erottamaan tämä perheestään.Sekä tietysti koulunkäynnistä johtuvat "ongelmat",kuten es.se että lapsi ei saa hänelle kuuluvia tukitoimia,koska niitä ei haluta järjestää,vaikka ne lapselle lain mukaan kuuluvat.

Myös tahdonvastaiset huostaanotot ovat käytössä(liittyy myös siihen jos vanhemmat tahi lapsi kieltätyy kotoaan lähtemästä,jolloin viedään väkisin). Eli te täällä jotka kirjoitatte voitte itse olla koska tahansa lastensuojelun asiakkaina,vaikkapa joku teihin "vihastuisi" tai kaunainen naapuri haluaa kostaa.Kaikki kelpaa,nimettömänä vaan tehtailemaan ilmoituksia.Ne kun on kaikki hutkittava ja tutkittava.
Kannattaa katsoa ettei ole pipo vinossa lapsilla kun aamulla kouluun lähtee,voipi olla merkki ongelmista kotona..
Ja hyi,kannatatteko seksityötä,oikein rehellisenä työnä,no hyi,hyi.
Ettei vaan olisi vääriä mielipiteitä....

Miten voidaan liittää pienen tytön MURHA tähän vertailuvälineeksi ja sen
perusteella arvioida sosiaalityöntekijöiden ammattipätevyyttä.Jos näin olisi ,ei heihin luottaisi enää kukaan.Lastensuojelun alennustila on totta tämänpäivän suomessa ja se on tunnustettu että räikeitä virheitä ja vääriä huostia on tehty ja tehdään.Eli mistään pikkujutuista ei ole kyse,jos lapsi viedään kotoaan ja elinkautinen tulee "virheestä" jonka korjaamiseen menee vuosikausia(johtuen suuresta valitusten määristä)ja lapsi on erotettu perheestään,tutusta ympäristöstään,isovanhemmistaan,ystävistään jne.ikuisesti.Traumat jäävät myös elämään.

Lisälaskua tulee myös vanhempien sairauslomista,työkyvyttömyydestä,itsemurhat lisääntyvät(lapset,nuoret,vanhemmat).Leima mikä ihmisiin löydään ei katoa koskaan,75v.arkistoissa.Ja vaikka jossain elämän vaiheessa tulisi sairautta tms.kaivetaan esiin "historia" ja aletaan kaivaa syitä kotioloista.
Pienet lapset tuntevat eniten syyllisyyttä taustastaan,siis nämä jotka ovat lastensuojelun rattaissa olleet.Kun nyt näitä luokiteltuja perhemalleja ja kartoituksia(30 000 lasta,ilman vanhempien tietämättä)käytetään yhdessä huolenvyöhykkeistöjen ynm. mutu-tuntumaan perustuvien "työvälineiden" kanssa,ei jälki ole totisesti se kaikkein parhain.Eikä se, että jahdataan ihmisten lapsia hakuammunta systeemillä, apua tarvitsevien kustannuksella, voi olla järkevää.Usein käy niin että apua tarvitsevat eivät sitä saa,ja juurikin ne avun tarvitsijat jäävät ulkopuolelle.Miten paljon vaikuttaa oikean avun antamisen vaikeus,ja se että perehtyäkin pitäisi.

Asennevammaisuus ei ole poissuljettua myöskään/varsinkaan sosiaalityössä.Tutustukaa ihmeessä alan koulutuksen sisältöihin,ja siihen mikä kuva perheistä ja ihmisistä annetaan(aivan uskomattomia vertauksia),huostaanotto käsikirja oli yhdessä vaiheessa kova sana.
On valitettavaa että lastensuojelusta on tullut huostabisnestä ja perheillä ei ole enää arvoa tuottamattomana yksikkönä.Ainoastaan lapsilla on arvo,rahanarvo.

Ruotsissa on julkisesti pyydetty anteeksi(rahallisen korvauksen kera) näiltä lapsilta ,joita on aikanaan viety huostattaviksi kodeistaan.Eli tunnustettu virheelliset toimintatavat ja väärät huostaamiset(vapauden riistot)Tähän pitäisi päästä myös meillä.

Anu Palosaari

Kiitos, Ilona, jälleen hyvästä ja asiantuntevasta kommentistasi. :)
"Kannattaa katsoa ettei ole pipo vinossa lapsilla kun aamulla kouluun lähtee,voipi olla merkki ongelmista kotona."
Tuossapa se olleellisin onkin perheille tiedoksi :)

Toimituksen poiminnat