Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

American outfit

 

Suomalaisten aivopesu "rasismilla" pääsee taas uudelle tasolle, kun Yle esittää ohjelmansa "Kurkistuksia suomalaiseen rasismiin".

"Kolmiosaisessa historiasarjassa luodaan kuvaa suomalaisen rasismin historiasta ja pohditaan nykyisen rasismikeskustelun perusteita. Lisäksi kerrotaan miten rasistinen puhe ja asenteet ovat kuuluneet Yleisradion ohjelmissa ja pohditaan rasisimin tulevaisuutta."

Rasismin tulevaisuutta? Johan nyt. Aunilan toimittamassa dokumentissa tarkastellaan suomalaisen rasismin juuria aina 30-luvun Saksasta ja 90-luvun skinien hyökkäyksiin.

Sitä vaan, että miksi nämä muutamien ihmisten teot pitää nimetä dokumentissa "suomalaisten rasismiksi". Ei skinien hyökkäyksiin osallistunut koko kansa, ja toisaalta esimerkiksi Yle Teemalla vähän aikaa sitten nähty suomalaisista SS-miehistä kertonut dokumentti paljasti, kuinka häviävän pieni osa suomalaisista samaistui natsisaksan ideologiaan ja kuinka suurin osa suomalaisista uskoi ettei Kolmas valtakunta ole kovin pitkäikäinen - natsi-ideologiaan uskovia pidettiin silloin "höyrähtäneinä". Tämä ja muutamat muut lähteet paljastavat myös, että kautta historian on Suomessa tiedetty todeksi se, että Suomessa ei ääriryhmien ideologia yksinkertaisesti saa kannatusta. Miksi asiasta siis tänä päivänä suu vaahdossa vauhkotaan?

Eri asia on sitten koko rasismin määrite. Minusta arkipäivän "rasismi" eri ihmisryhmien välillä jakoa tekevänä on normaalia. Ihmisille on luontaista pitää itselle ensin vieraaseen asiaan, oli se sitten vieras kieli, kulttuuri tai erivärinen ihminen, vähän väliä. Toki lähempää tuttavuutta se ei estä, niin halutessa. Mutta nyt rasismin käsite on alkanut laajentua myös tällaiseen normaaliin tutustumisriittiin.

Itse tulen Suomessa kohdelluksi ensisijaisesti ulkomaalaisena. Kaupoissa minulle puhutaan helposti englantia tai venäjää. Viimeksi maahanmuuttajan näköinen mies lähestyi minua italiaa puhumalla. Viime kesänä joukko lähi-itäisiä miehiä huuteli minulle kadulla suomeksi, että "amerikan huora, tuu tänne saat (sukuelintä, sensuroitu)". He luulivat minua eglanninkieliseksi, joten uskalsivat yrittää "tehdä tuttavuutta", toki arkipäivän rasismilla höystettynä, suomeksi - eivät tajunneet että olen suomalainen omassa maassani ja ymmärrän suomea. No ei vähä mitään. Se on sitä arkipäivän rasismia se.

Ja sitten on nämä suomalaiset rasistimummot. Minullekin ne on aina jankuttaneet, että "älä sinä tyttö kulje noin korkeissa koroissa". Sen kun kuulee noin miljoonannen kerran elämässään parinkymmenen vuoden aikana, alkaa kela jumittamaan päässä. Jo nenän asennosta näkee, että nyt ei mummo tykkää kun tyttärellä on sexy outfit.

Enpä ihmettele, että Abu Hannakin lähti täältä.

Vaikka eihän tuo vakavaa ole. Suomalaiset mummot on sellaisia, vähän äkäisiä. Se on niillä geeneissä.

 

http://yle.fi/radio1/tiede/historiasarjoja/kurkistuksia_suomalaiseen_ras...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No onpas hassua, kun kuitenkin olet ihan tavallisen näköinen suomalainen.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Ohjelma ei näemmä sivua aikaisempia rasismin vaiheita, kuten veljessotaa. Koskaan ei kuule puhuttavan mielipiderasismista, jota kuitenkin harjoitetaan ahkerasti sivistyneissäkin maissa.

Jean Monto

Täytyypä katsoa. Tämä on varmaan Kokoomuksen ja RKP;n masinoima proggis. Kokoomus haluaa että Suomikin on ”maailmanvaltio” eli se tarvitsee tähän titteliin oikeuttavat tunnusmerkit. Lauman pitkäaikaistyöttömiä, turhautuneita nuoria ja nyt kun ensimmäiset slummitkin on saatu alkuun ja somaliasta mustaihoinen vähemmistö pitää myös saada ”rasismia” vaikka väkisin. Emme ole rasisteja vaan roturealisteja. Mustat ovat mukavia ihmisiä kunhan asuvat ensisijaisesti Afrikassa oman kulttuurinsa ja kehitysasteensa mukaisesti. Haluamme Somalit takaisin Afrikan sarveen kunhan ovat ensin vaikka pakkotyöllä korvanneet yhteiskunnalle aiheutuneet menetykset. Omalle katolleni mahtuisi nytkin muutama Somali lumilapiota ja kolaa heiluttamaan. Keväällä olisi runsaasti puutarhan siistimistä ja pikku remonttia. Voisin myös ottaa jonkun tukityöllistetyn entisen aliupseerin. Pehtooriksi. Annan kaverille ( saa olla nainenkin ) ruoskan. Työvoimaa vaikka täytyy vahtia. En halua että tupakkeihini ja viinapulloihini kosketaan. No huumoria, huumoria vaikka ei silleen etteikö totta toinenkin puoli. Aasinsiltana aiheeseen; oman kokemukseni ja havaintojeni mukaan suomalaiset eivät ole ”rasisteja”, todellisia rasisteja ( jos heitä voisi jotenkin mitata ) on mm. Venäjällä, Australiassa, Argentiinassa ja Afrikassa eri heimojen välillä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Alan kokoajan enemmän uskoa, että Jean Monto on nimenomaan Anun oma feikkitunnus. Aina samaa mieltä, kirjoittaa pitkiä kommentteja joita vain Palosaari suosittelee, nimi ja kuva ilmiselvä feikki.

Naurattaa vähäsen miten toiset kehtaa. Jos "Monto" haluaa puolustuatua ja kiistää feikkiytensä, siihen on helppo ratkaisu: nettihenkkarit-tunnus. (Tai kuva passista, tietenkin osa sensuroituna.)

Käyttäjän TimoKRisnen kuva
Timo Rsnn

Rasismivouhotuksesta on jo tullut aikamoinen riesa.Ihan niinkuin yhteiskunnassa ja ihmisillä ei olisi muitakin ongelmia kuin rasismi.Kaiken huipuksi sitä luodaan haalimalla maahan "kansanryhmiä".Ulkomaalainen on ulkomaalainen eikä mikään kansanryhmä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

"Sitä vaan, että miksi nämä muutamien ihmisten teot pitää nimetä dokumentissa "suomalaisten rasismiksi". " Siksi, koska ne olivat kuitenkin suomalaisten, Suomen kansalaisten tekemiä. Ei me voida mennä sillekkään linjalle, että kaikki mikä ei kuulu mun ideologiaan Suomesta ja suomalaisista ei saa mennä suomalainen-määritelmän sisälle.

Eli siis arkipäivän rasismia ei ole jos tummaihoisia haukutaan, mutta arkipäivän rasismia on se, jos sinua haukutaan? Mutta sitten kuitenkaan Suomessa ei rasismia oikeasti ole??
Muuten, mitähän rasisistista on korkokengistä huomauttelussa?

Toimituksen poiminnat