Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

Yksipäinen hirviö

Jyväskylässä kirjastosalissa puukotettiin eilen järjestysmiestä Äärioikeisto Suomessa-kirjan julkaisutapahtumassa.

Suomessa on demokratian tyhjiö.

Hallituksessa istuu yksipäinen hirviö, joka ajattelee, käyttäytyy ja tekee päätöksiä yhdestä rumasta suusta. On unohdettu, että meillä on naisia, lapsia, perheitä, nuoria, miehiä, vanhuksia, työttömiä, sairaita, syrjäytyviä, syrjäytyneitä, syrjittyjä, vajaakuntoisia, kuntoutuvia, yrittäjiä, palkansaajia, pätkätyöläisiä, yksineläviä, unohdettuja, opiskelijoita, pahoinvoivia, perheellisiä, yksinhuoltajia, yksinäisiä, erityislapsia, vammaisia, sopeutumattomia, köyhiä, vararikossa olevia, toivonsa menettäneitä ja niin edelleen, moneen junaan ja monenlaisista lähtökohdista peräisin olevia ihmisiä, joiden hyvinvointi tarvitsee lisää monimuotoisia päätöksiä, vaihtoehtoisia näköaloja ja suvaitsevaisuutta yhteiskuntaelämään ja politiikan tekoon nykyisen yksipuolisen, vaihtoehdottoman, näköalattoman politiikan sijaan.

Yksipäisen hirviön suusta kumpuaa nyky-Suomen yksinkertainen pahoinvointipolitiikka - melkein kuin 30-luvun "Endlösung", lopullinen ratkaisu, fasistisen rahaeliitin suusta  - mikä on rampauttanut monia, liian pysyvästi.

80-luvulla muotisana oli erilaisuuden ja monimuotoisuuden hyväksyminen. En jaksa jauhaa enää 90-luvun lamasta, mikä söi mahdollisuudet hyvinvointiin. Ei se niin mennyt.

90-luvulla meidät valloitti kova finanssipolitiikka, mikä tapahtui Euroopan yhdentymisen laajenemisen myötä. Lama oli pelkkä tekosyy - mikä kerrotiin kansalle - mutta ei sitä, että nyt poliitikot halusivat laskea kaikki 80-luvun nousukauden varaan ja "tyhjentää pajatson" - itselleen. Alkoi harvojen ja valittujen juhla, mikä jatkuu aina vaan. Ja kansalle kerrotaan yhä, että maailma tarvitsee teidän panostanne, mutta varaa antaa tästä panoksesta takaisin ei ole  - kansan uhraus on suuri, mutta ei koskaan riittävä.  Ja että maailma tarvitsee näitä uhrauksia. Se on valhe.

Rahaa on, sitä vaikka painetaan lisää jos se loppuu kesken  - niille, joilla 80-luvun juhlat jatkuu vaan. Samalla nämä harvat hajottavat maailmaa turhilla ja tuskaisilla sodilla. Sotateollsuus on maailman suurinta pohjabisnestä, millä saadaan lisää bisnestä kun kansat hajottavat itsensä sotien seurauksena ympäri maailman. Myytti turhasta maahanmuutosta ja "maahanmuuttokritiikistä" pohjoisella pallonpuoliskolla on valmis. Ja siitä päästäänkin sitten jyväskyläläiseen kirjastosaliin vuonna 2013.

"Vastakkainasettelun aika ei ole ohi". Näinhän on sanottu. Kenen suusta, ehkä jotkut muistavat. Mutta oleellista ei ole kenen suusta se on tullut, vaan se, että näin on sanottu.

Vastakkainasettelua ne harvat ja valitut juuri tähän aikaan kaipaavat, kun tiedostavat massat alkavat herätä ja vaatia uhriaan takaisin. Nyt vastakkainasettelu on valmis Suomessa vuonna 2013.

Se tietää lisää vastakkainasettelua tulevaisuudessa, ja lisää turhaa vihaa, pelkoa, väkivaltaa. Ihmiskunnan historia. Väkivallan historia.

Tämän tyrehdyttää vain demokratia ja ihmismassojen kuuntelu ja suvaitsevaisuuden lisääminen politiikassa ja päätöksenteossa  -  ei hallinta. Ei vastakkainasettelulle - ei väkivallalle.

Saapa nähdä, onko ihmiskunta tähän valmis. Tai Suomi vuonna 2013.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2013/01/3...

Päin seinää.

"This ends through war."

Valitettavasti näen 80-luvun lopun eri kuvakulmasta ja miten tuo sama kuvio toistuu nyt. 90-luvun alussa me hyppäsimme "pelastusveneeseen" (valuutan kellutus), kun taas suuretkin rytisi ("Soros kaatoi britit").

Tällä kerralla hulluutta ei pysäytä mikään. Maolainen Barroso, sosialistinen euroryhmän uusi pj., Ranskan presidentti Hollande jne. ovat valmiita tekemään Neuvostoliitto 2.0:n.

Tällä arvalla tuskin voittaa mitään.

Anu Palosaari

No se hulluus on lähtöisin aina toisen maailmansodan loppumisvaiheesta, eikä sitä todellakaan pysäytä mikään.

Anu Palosaari

Minun tarkoitukseni ei ole tällä kirjoittelulla tuoda esiin taloustieteellisiä näkökulmia, ja tuohan on varmasti se yleisesti hyväksytty näkökulma, Henri, vaan haluan tuoda vaihtoehtoisen näkökulman selittämään nykytilannetta myös laajemmista näkökulmista - vaikkapa nyt sopimaan tähän jyväskylä-keissin.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Mitä Sauli Niinistö teki valtionvarainministerinä? Kaikkensa lisätäkseen kurjuutta ja syrjäytymistä?

Ja nyt Presidentti Niinistöä pidetään esimerkillisenä "yhteisen hyvän" airueena? Vaikka tämä "palkka-ale" -aloitetta juuri käytetään kaikkein pientituloisimpien ihmisten palkankorotustoiveiden lyttäämiseksi?

-Rauhaa

Jean Monto

Presidentti Niinistö on taitava PR- mies tai sitten hänellä on siihen erinomaisesti suuntautuneet taustavoimat. Niinistö oli ja on kansainvälisen suurpääoman renki Suomessa. Sitä hän ei ole koskaan kieltänytkään. Jos Suomen kansan etu on suurpääoman edun vastaista – Niinistö suojelee jälkimmäistä. Sitä joka mm. maksoi hänen kampanjansa viulut ja orkesterissa maksajahan määrää tahdin. Lisäksi suurpääoman tiedotuskoneisto alkoi jo luoda upeaa Niinistö kuvaa vuosia ennen kampanjaa. Ehdollistettiin kansaa Niinistön taakse jopa valtauskonnon voimalla.

Mitä syytä on pitää enää Presidenttiä edes Niinistöä ( ja maksaa samalla entisten eläkkeitä ) jos koko viralla ei ole enää mitään tarkoitusta? Kyllä sitä Suomea voisi edustaa ulkomaanmatkoilla joku edullisempikin mies tai nainen. Onhan meillä vaikka näitä MISSEJÄ. Miss Suomi voisi matkustella suomalaisella biokerosiinilla tankatulla suihkujetillä ja viihdyttää kotimaassaan ulkomaan vieraita aina tarpeen mukaan. Saisi Suomikin varmasti enemmän "palstatilaa" ulkomailla kuin nykyisen protokollan avulla.

Mitä tulee 90 luvun "lamaan" käytetään tuosta talouselämämme laskusuhdanteesta väärää nimeä. Kyseessä oli taantuma vaikkakin huomattava. Lama kuten 1929 – 1932 pahimpana aikana supisti maailmantaloutta jopa 2/3 tuon ajan normaalista. Kaupoista loppui monet tarpeet, poltto- ja raaka-aineista oli pula. Vaikka en olekaan uuspunikki täytyy tunnustaa että Karl Marx ja Engels osasivat analysoida maailmantalouden ja politiikan ydinkuviot erittäin hyvin. Myös sen että tarvitsemme taantumaa ( vaikka vain keinotekoista ) jotta pääomat voivat sujahtaa entistä pienemmän kansanosan leveisiin ja synnillisen syviin taskuihin. Ovelimmat, sitkeimmät ja ahneimmat suurkapitalistit voittavat ja tyhmemmät heikommille jääneet häviävät. Kunnon taantuma pitää myös työväen nöyränä.

Mitä sitten tulee Jyväshyvän tapahtumiin kirjoittaisin seuraavaa. On ollut mielenkiintoista seurata tapahtumien uutisointia. Edes tutkiva poliisi ei vielä täysin tiedä tarkkaan mitä kirjastossa tapahtui ennen ja jälkeen väitetyn puukottelu välikohtauksen. Tästä huolimatta tiedotusvälineet osasivat kertoa tapahtumista jo EILEN ja ministeri RÄSÄNEN kauhistella.

Nyt etsitään syyllistä tähän kaikkeen. Syynähän oli tietysti äärioikeisto. Äärioikeiston on aina oltava syyllinen. Se on päivän trendi. Natsi- Saksassa juutalainen oli syyllinen kaikkeen ja nyky- Suomessa äärioikeisto ( jota harva on itse nähnyt mutta kaikki sen tuntevat ) alkaa olla samanlainen syypää. Aivan kaikkeen! Sitä mikä tai mitä tämä mainittu "äärioikeisto" Jyväskylässä edusti tai yhteyttä väitettyyn puukotukseen ei tiedetty. Emme edes varmalla tiedä kuka puukotti ja ketä? Kaikki perustuu vain huhuihin joita etupäässä uuspunikit olivat kiireessä kehitelleet. Syy oli joidenkin patrioottien.

Keitä ovat patriootit? Mitä he edustavat? Oliko paikalla olleet "patriootteja" vai oliko se vastapuolen tulkinta näistä. Oliko heillä selässään lappu " Heil! Me ollaan patriootteja." tai ilmoittivatko he kuuluvasti " Me edustamme äärioikeistoa!" Miten he liittyvät tähän veitsioopperaan alkunäytökseen? Olisin kiinnostunut tietämään. Kirjoitettiin myös "puukotuksesta" vaikka poliisi tutkinee asiaa vain jonkin asteen järjestyksenvalvojan pahoinpitelynä ja vasta mahdollisena sellaisena. Ehdollistettiin sanoin ja huhuin keskiluokkaa jotta salaperäisen äärioikeiston niskaan sataisi lisää paskaa.

En ole äärioikeistolainen mutta vakuutan ettei heitä voi ainakaan syyttää seuraavista vallitsevista epäkohdista.
- Kansalaisten syrjäyttäminen
- Homekoulut
- Ikääntyneiden, sairaiden ja vammaisten heitteillejättö
- Työttömien nöyryyttäminen
- Elintasopakolaisuus maahamme
- Ympäristöongelmat ( mukaan lukien eräs naapuristoni juoruakka! )
- Afrosuomalainen kulttuuri

Toimituksen poiminnat