Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

Muslimeille omat uintivuorot

Helsingissä on järjestetty jo vuosia, ymmärtääkseni, musliminaisille omia uintivuoroja uimahallissa. Nyt näin suunnitellaan tehtäväksi ainakin esimerkiksi Oulussa. Muslimit perustelevat omia uintivuoroja naisille sillä, että uskonto kieltää naisia olemasta vieraiden miesten kanssa samassa tilassa, saatikka samoja uintivuoroja miesten kanssa.

Musliminaisille ei saa missään nimessä järjestää omia uintivuoroja.

Paras kotoutuminen saavutetaan noudattamalla suomalaisia tapoja. Olen aiemminkin kirjoittanut siitä, että uskonto on pahin kotoutumisen este, koska uskonto muodostaa valtaosan muslimien yhteiskuntajärjestystä ja tapoja.

Nyt uskonnon merkitys kotoutumisessa olisi vaan ymmärrettävä huomioida.

Uimahallivuorot ovat yksi esimerkki tästä. Toinen on paljon puhumani maahanmuuttajamiesten tekemät raiskaukset.

Suomalaisen yhteiskuntajärjestyksen, kielen ja tapojen hyväksyminen ja sisäistäminen tulisi olla yksi maahanpääsyn edellytys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

On pakko yhtyä tähän kohtaan - ei eri vuoroja millään alalla. Jotta tasainen sijoittuminen ja kanta-suomalaisten ja muiden yhteiselo lähtisi käyntiin, en voi erottelua suosittaa.

Teemu Tilaeus

Maassa maan tavalla, eikä vieraassa maassa kuin kotimaassa. On huolestuttavaa, mitä kaikkea monikulttuurisuuden nimissä tehdään. Monikulttuurisuutta puolustavat ja ajavat ne, jotka eivät ole kyseistä käsitettä merkityksineen sisäistäneet. On erittäin todennäköistä, että he eivät ole koko käsitteeseen edes tutustuneet.

Aiheesta kirjoitat ja olet kirjoittanut aiemminkin, kiitos siitä!

Käyttäjän pekkasaarinen kuva
Pekka Saarinen

Täysin samaa mieltä siitä, että suomalaisen yhteiskuntajärjestyksen, kielen ja tapojen hyväksymisen ja sisäistämisen tulisi olla yksi maahanpääsyn edellytys.

Mäkinen kirjoitti asiasta viisaasti: http://patriootti.blogspot.com/2011/12/kun-erottav.... Valitettavasti Mäkinen ei voi kirjoittaa täällä.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

En ota nyt kantaa muuhun Palosaaren väittämään, mutta katson, ettei hyvää rinnakkaiseloa saa vaarantaa esimerkiksi uskonnollisista syistä johtuvilla aineksilla - kuten erilliset eristetyt uintivuorot kuntien ja kaupunkien urheilu- ja virkistyslaitoksissa.

Ei voi edistää mitään se, että uskonnollisista syistä osa kansasta katsoo toisen osan saastaiseksi. Tämä pätee kaikin päin. En hyväksy sitäkään, että juutalaisilla, kristityillä tai hinduillakaan olisi mitään eri vuoroja missään.

Teennäiset rotukäsitykset ovat läheistä sukua uskonnollisille rotukäsityksille. Niille ei saa antaa tilaa, vaan pitää vähän purra hammasta ja istuutua tulisille hiilille - ja ottaa vastaan kulttuuria maassa, jolla on kauan ollut omat vanhat tavat.

Anu Palosaari

"Teennäiset rotukäsitykset ovat läheistä sukua uskonnollisille rotukäsityksille."
Aika hyvä että käytit termiä "rotukäsitys". Liippaa minun nähdäkseni mielenkiintoisesti erääseen kansallissosialismin haaraan 30-luvulta, jota en kannata.
Mielenkiintoista pohdintaa.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Uskonnolla edistetään väkevästi myös rotuennakkoluuloja. Uskonto voi ylläpitää "me" ja "te" - ajattelua ja kaanonisoida sen. Siitä tulee oikein pyhää. Se on erittäin haitallista terveydelle.

Uskonto ei kuitenkaan tee tätä automaattisesti. Onhan paljon uskovia ihmisiä, keillä ei ole suhdetta mihinkään tuollaiseen jaotteluun. Useimmat kristityistä tekevät te ja me - jaottelun yksinkertaisesti Jumalallisten ja jumalattomien välillä. No - sekin on melko haitallista tai ainakin - erottelevaa.

Anis Harran

Roni, toisin kuin esim juutalaisuus ja hindulaisuus, kristinusko ja islam ovat universaaleja uskontoja, joihin ei liity rotuerottelua, vaan ainoastaan käsityksiä oikea- ja vääräoppisuuden asteista. Tämä ei tietenkään tarkoita etteivätkö kristityt ja muslimit voisi yksilöinä tai ryhminä olla rasisteja, ja niin tietysti ikävä kyllä on monissa historian vaiheissa olleetkin.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Ajattelinkin käyttää sanaa rotu tarkoittamaan tässä puhtaasti uskontokuntien välisiä poikkeamia. Okoon Islam yksi rotu. Kristinusko on toinen rotu. Tämä "rotu"ero vaikuttaa myös siinä, että arabit katsovat olevansa jotenkin erilaisia ja eurooppalaiset samoin. Uskonnollisella rotukäsityksellä tarkoitan, että muslimit ja kristityt eivät saa uida samassa altaassa, koska kristityt ovat saastaisia. Kristityt fundamentalistit eivät tahdo muslimeja naapuriinsa, sillä muslimit ovat vääräoppisia. Tällainen jaotteleva ajattelu kuuluu historiaan ja sitä ei pitäisi ainakaan kovasti viljellä - jos ei ole aivan pakko.

Sari Kivijärvi

Häiritsevää kun ihmiset ketkä luulevat tekevänsä hyvää eivät huomaa kuuluvansa itse samaan ryhmään josta poimivat negatiivisuuksia. Jo tämä käsitys, että maahanmuuttajat tekevät eniten raiskauksia pistää tilanteeseen "he" ja "me" kuvan. Ette tee jaottelua raiskarin ja normaalikansalaisen väliin, vaan maahanmuuttajaan ja suomalaiseen. Kuulutte itse myös näihin jaotteleviin ihmisii, mutta vaikeaahan se on huomata vielä kun luulee olevansa älykäs ja oikealla polulla.

Onhan se ihan kiva, että suomalainen valkonen nainen kiinnostuu syvästi musliminaisten uimavuoroista.

Anis Harran

Entä jos ne uskovaiset konsut musliminaisista, jotka haluavat erillisiä uimavuoroja, järjestäisivät itse ryhmällä ja omalla kustannuksellaan tällaisia vuoroja? Pitäisikö se mielestäsi kieltää? Millä perusteella? Tällaisia naisia on vain osa maahanmuuttajista ja muista musliminaisista, mutta heitäkin on eikä valtion tehtävä ole määrätä miten ja kenen kanssa ihmisen pitää uida.

Olisiko sinulla mitään sitä vastaan, että persunaiset järjestäisivät itse itselleen uimavuoroja, joissa ei olisi tuijottelevia maahanmuuttajamiehiä? Miksi heillä ei saisi olla sellaisia vuoroja, jos he pystyvät järjestämään ne häiritsemättä erityisemmin toisia?

Anu Palosaari

"Entä jos ne uskovaiset konsut musliminaisista, jotka haluavat erillisiä uimavuoroja, järjestäisivät itse ryhmällä ja omalla kustannuksellaan tällaisia vuoroja? Pitäisikö se mielestäsi kieltää? "

Ei, jos omalla ajalla, omalla kustannuksella tehdään asioita.
Voin minäkin mennä ja "ostaa " hallin itselleni ja ystävilleni pariksi tunniksi, jos massia löytyy.
Alä viittaa kohdallani persuihin ,en ole mitenkään persujen kannattaja tai ihalilija. En kyllä muunkaan puolueen, paitsi omani.

Anis Harran

"persunaiset--heillä--he"

En esittänyt väitettä, että olisit yksi heistä, vaan käytin tuota ryhmää esimerkkinä. (Siinä tosin tein sen olettamuksen, että persunaisille on muita naisia vastenmielisempää olla uimahallissa tummahipiäisempien miesten seurassa.)

Ihmettelen kyllä miten sait kirjoituksessasi uimahalliasiaankin sotketuksi raiskaukset. Aika halpaa vihjailua.

Anu Palosaari

Kannattaa seurata kirjoitteluani, jos haluaa ymmärtää blogissani esittelemiäni syy-seuraussuhteita paremmin (viittaan argumentointiin naisten uimahallivuorot versus maahanmuuttajien tekemät raiskaukset).
Pitää myös oppia ajattelemaan itse.

Käyttäjän pekkasaarinen kuva
Pekka Saarinen

Onkos kyse omalla kustannuksella ja naisten tahdosta järjestetyistä verhotuista uintivuoroista? Anteeksi syvä epäilyni.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Näkökannat ovat hyviä, mutta entäpä jos segregaatiota perustellaan uskonnonvapaudella?

Tapojen pitäisi nimittäin jäädä kakkoseksi (perustus)laintulkinnassa. Uskonnonvapaus on perustuslain suojaama oikeushyvä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Anu Palosaari

Juuri esimerkiksi Räsänen on ollut huolissaan muslimien uskonnonvapaudesta. Sitä ei todellisuudessa islamissa ole.

Muutoin erittely ei järjen mukaan liity uskonnonvapauteen millään tavalla.

Tuota erittelyä voisi korkeintaan puolustella esimerkiksi yhdistymisen vapaudella, mutta pidemmällä tähtäimellä tästä on seurauksena haittaa meille kaikille.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Nähdäkseni Räsänen ei ole ollut huolissaan muslimien uskonnonvapaudesta, joka saattaa olla islamilaisissa maissa vähäinen.

Jos erittely perustuu uskonnon ja yhdistymisen vapauteen, se pitää ottaa todesta. Haitta on tässä mielessä irrelevantti käsite.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Anu Palosaari

Haitta ei ole irrelevantti käsite, kun puhutaan meidän kaikkien turvallisuudesta.

Räsänen on ollut huolissaan juurikin siitä, että muslimeilla ei ole oman yhteisönsä sisällä uskonnonvapautta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Eikös Räsänen ole ollut huolissaan lähinnä kristittyjen vainoamisesta eikä muslimien uskonnonvapaudesta?

Mikähän erittely ei järjen mukaan liity uskonnonvapauteen millään lailla?

Eli yhdistymisen vapaudella on pitkällä tähtäimellä seurauksena haittaa meille kaikille?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Anu Palosaari

Vastaan vielä tähän, vaikka tämä vaikuttaakin turhan jauhamiselta
Lue tämä http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117081-paivi-rasan...

Turvallisuus on asia, mistä pitää koko ajan pitää huolta, jotta se on kaikille riittävä.
Jos et ymmärrä mitä turvallisuudella tarkoitetaan, lue blogiani taaksepäin.

Kalle Virtanen

Kyllä naisten pitää saada uida keskenään, jos haluavat, oli syy mikä tahansa. Islam on ihan yhtä hyvä syy kuin mikä muu tahansa. Naisten vuoroja on ollut aina, eikä se ole koskaan ollut mikään ongelma.

Anu Palosaari

No Kalle, jokos olet islamiin palannut?
Mutta asiaan: ongelma ei ole naisten vuorot, vaan se mitä siitä pidemmällä aikavälillä seuraa.

Marko Suutari

Kalle

Muutappa Islamilaiseen maahan vaatimaan oikeuksias....heippa!

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Kyse ei ole mistään naisten vuoroista. Eikä edes maahanmuuttajanaisten vuorosta. Kyse on nimenomaan musliminaisten vuoroista.

Muslimimiehethän tunnetusti viihtyvät uimahalleissa ihan vääräuskoistenkin parissa.

Sanoinkuvaamatonta typeryyttä.

Jukka Johansson

Olen aina ihmetellyt kaupungilla sitä, että muslimimiehet kesähelteellä pukeutuvat t-paitaan ja housuihin, mutta naiset ovat mustissa kaavuissa ja huiveissa. Luulisi olevan tukalaa helteellä.

Pöllänen (en muista etunimeä) kirjoitti täällä jokin aika sitten muslimimiehistä, jotka masturboivat kadulla, kun näkivät hunnuttamattoman vaalean naisen. Käsittämätöntä!

Harri Rautiainen

Masturboivathan ne yleisten uimahallien lasten altaassakin.
Viime vuonna viisi sai porttikiellon Itäkeskuksen uimahalliin.

Jukka Johansson

Ihan tosi vai? Tai no, mitäs sitä ihmettelemään, kun uskonnon tärkein asia on seksuaalisuus. Ottaa päähän tuollainen sairaalloinen toisten ihmisten vahtiminen.

Olen iloinen siitä, että lapseni saavat elää vapaasti, mutta kuinka kauan.

Käyttäjän jussipussi kuva
juhani rantala

Osaako muslimit yleensä uida.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Ihminenhän oli alkujansa kala. Muslimit eivät tee tässä poikkeusta.

Jukka Johansson

Nii, me olla affenii. Vai kuinka se menikään?

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Noin se Hietanen tapas sanoa.

Anu Palosaari

Oulussa kuulemma tullaan järjestämään uimaopetusta heille :)
Se on tietty hyvä, kun tietää sen ,että 99 % suomalaisista osaa uida, joten tuo uimataito tulee tarpeeseen musliminaisille kun puhutaan hyvästä kotoutumisesta.

Harri Rautiainen

Opetelkaa uimaan, sanoi Arja Alho.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

On vain yksi AVAIN siihen, että kaksi erilaista kulttuuripiiriä ja etnistä ryhmää tulee hyvin keskenään juttuun: SAMAISTUMINEN.

Miettikääpä kaikki, mikä voi johtaa samaistumiseen ja mikä ei voi koskaan johtaa siihen.

Jarmo Linkosalo

Olennainen ero, pyytävätkö musliminaiset omaa uimahallivuoroa vai määräävätkö he sen? Väkilukuun suhteutettuna musliminaiset eivät määrää yhtään mitään, Braxilaiset fasistit kansainvälisine ökykavereineen tässä takana ovat. Olennainen ero, määräystä vastustetaan ja voiman edessä siihen alistutaan, pyyntöä kuunnellaan ja siitä vahvistutaan.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Myönnettäköön, että mikäli tämä on vihreästä kumpuavaa, on se aikamoinen virhe.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Hyvä kommentti. Mistä näitä braxisteja kunnissa oikein riittää, jotka haluavat tieten tahtoen lisätä näin syrjintää, ja rikkoa kansalaisten samanarvoisuutta, jakelemalla näitä silkalla typeryydellä synnytettyjä erityisvapauksia vähemmistö(i)lle?

Pitäisi jokaisen aikuisen täys´järkisen kunnissa osata ymmärtää se, että tämä on rasismia ja koetaan - aivan oikeutetusti - vääryytenä kansan syvissä riveissä, mikä näin lisää (turhaa) vihaa vähemmistöjä kohtaan yleisesti yhteiskunnassamme.

Jos ei suvaitsevaisuutta vaadita myöskin vähemmistöiltä, siitä seuraa... niin, aivan oikein - vastareaktio! Luonnollisesti.

Tosin kunnan päättäjiä syyttävä sormi tässä, ihan ensimmäisenä, nyt osoittaa, joille yksinkertainen neuvo: RAJOJA on osattava vetää, ja se RAJA ON nimenomaan suvaitsemattomuuden suvaitseminen!

Maassa maan tavalla.

Marko Suutari

Ehdotus:

Rakennetaan Muslimeille omat Uimahallit niin miehille kuin naisille ja koska minustakaan ei ole mukavaa julkisilla uimahalleilla tallustella niin minäkin vaadin itselleni sellaisen, en tarvitse hyppytornia.

Marko Kervinen

Kuten aikaisemmin todettua:
Ongelma on että terroristiideologialle annettu uskonnon
status. mutta ei sientologialle. Miten se nyt
kirjoitetaan.
Uskonnon ststus pois. Ja siten voidaan kieltää
selvästi SUOMELLE vahingollinen järjestö.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Ideana tässä on varmaankin se, että tarjotaan sellaisille ihmisille mahdollisuus käydä uimassa, jotka muuten eivät menisi. Tätä voi vertailla esim tilojen esteettömyyden toteuttamiseen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei voi verrata tilojen esteettömyyden toteuttamiseen, koska esteettömyys ei nimensä mukaisesti (heh heh) estä ketään käyttämästä kyseisiä tiloja. Tilojen varaaminen vain tietylle ryhmälle estää muita käyttämästä kyseistä tilaa. Erityisen tuomittavaa on, jos tuo estäminen tapahtuu entisen taustan perusteella. Sellaistahan eivät saisi tehdä edes yksityiset yritykset, saati sitten verovaroin kustannetut kunnalliset palveluntarjoajat.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Tiloja varataan koko ajan tietyille ryhmille. Ei kunnan/kaupungin urheilusaleihin (esim) voi kaikki suomalaiset mennä aina kun ovet ovat auki vaan eri lajeille/ryhmille jne varataan tiettyjä aikoja joidenkin oikeudenmukaisuuteen pyrkivien lähtökohtien perusteella.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kyllä, mutta etninen tausta ei lain mukaan saa olla tällainen peruste.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

En tiedä tarkalleen millä perusteella siellä sitten EI päästetä ihmisiä uimaan mutta jos vaikka uimahalliin pääsee joka toinen päivä naiset, joka toinen päivä miehet ja yhtenä viikonpäivänä molemmat sukupuolet yhdessä niin ei tämä tarkoita, että kuusi päivää seitsemästä rikotaan lakia syrjimällä toista ihmisryhmää kohtaan vaikka sukupuoli löytyy niistä samoista pykälistä kuin myös vakaumus/uskonto.

Tuollaiset absolutistiset yhdenvertaisuuskäsitykset sitä paitsi estävät tehokkaasti kaikenlaista järkevää päätöksentekoa. Juuri muutama viikko sitten kuulin, että vaikka kylässä haluttaisiin kyläläisten kustantamana ja kyläläisen omistamalle tontille rakentaa ikääntyneille ihmisille oma rivitaloyhteisö niin poikkeamislupaa tälle ei heltiäisi koska jos yhden tontille saisi niin sitten pitäisi myös kaikkien muiden tonteille saada vastaavat luvat...

Anu Palosaari

Ongelmanahan tässä on nimenomaan se, että omien tapojen noudattaminen estää hyvän kotoutumisen, mitä me kaikki, niin kantaväestö kuin maahanmuuttajatkin haluamme.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Siveyskulttuuriin, seksuaalisuuteen jne liittyvät omat "jumit" ovat usein enemmän kuin tapoja (ja yksinkertaisia uskonnollisia valintoja) ja niistä eroon pääseminen ei ole hirveän helppoa eikä aina varmaan edes mahdollista. Lasten osalta tilanne on erilainen mutta silloin voi perustuslakiin peilaten miettiä sitä, että miten sitä oikeutta omaan kulttuuriin/yksityisyyden suojaan jne oikein pitäisi soveltaa käytännöksi?

Mitään subjektiivista oikeutta omiin uimavuoroihin ei ole ja minusta on ihan hyvä, että nämä päätökset voidaan tehdän niin lähellä kuntien/kaupunkien asukkaita kuin mahdollista. Ehkä niistä silloin tulee kohtalaisen toimivia? Mitenkään kategorisesti ei mielestäni voi sanoa, että kaikkien pitäisi toimia just samalla tavalla tai kaikkien erilaisuudet pitää hyväksyä ja ikinä ei saisi painostaa samalla tavalla toimimiseen. Kompromisseja. Keskusteluita. Tja.

Aira Joki

Käsitinkö oikein Anu että poistit kommenttini tästä ketjusta? Mielenkiintoista, se kun oli aivan asiallinen, viittasin siinä ainoastaan itse muualla täällä kertomaasi seksityöläistaustaasi.

Tarkoitus ei ollut loukata vaan osoittaa että ihmiset lähestyvät asioita eri kulmista. On häveliäisyyttä joka johtuu luonteesta tai vaikkapa uskonnosta. Sen uskonnon ei tarvitse edes olla islam.

Ihmettelen muuten mistä tämä uintivuorokeskustelu taas virisi? Täällä on eilisen aikana avattu useita keskusteluja samasta aiheesta. Jos perussuomalaismieliset aikovat "uimavuorovääryyksillä" ratsastaa tuleviin vaaleihin niin lycka till:D

Anu Palosaari

En poistanut sitä itse, vaan ilmeisesti joku muu ilmoitti kommentin asiattomaksi, ja ylläpito poisti sen.
Koska ylläpito poisti sen, voidaan kommenttia pitää asiattomana ja sääntöjen vastaisena.
Alä sinä jokinen tule minua nimittelemään vuosien takaisesta asiasta, jossa et paikalla ollut, etkä olosuhteita, mitkä tilanteisiin ovat vieneet, tiedä.
Näiden(kin) kokemuksien, mitkä eivät ole olleet helppoja, vaan musertavia, valossa voin sanoa ymmärtäväni asioita normaalia elämää eläneita paremmin.
Lisäksi on arveluttavaa tehdä netissä ihmisestä, jota ei ole koskaan edes livenä tavannut, omiin kokemuksiin perustuvia harhaanjohtavia johtopäätöksiä, ja levittää niitä edelleen. Sitä kutsutaan myös kunnianloukkaukseksi, mikä on laissa määritelty rikokseksi.
Ja tiedoksi sinulle, joka et ilmeisesti asiaa tiedä: en ole kristitty, vaan islaminuskoinen itse.
Jos vielä kerrankin nimittelet minua, estän kommentointisi blogissani, ja teen elämäsi hankalaksi nostamalla syytteen. Kukaan täällä usarissa ei halua sitä.

Timo Bergman

Anu Palosaari kirjoitti: "Helsingissä on järjestetty jo vuosia, ymmärtääkseni, musliminaisille omia uintivuoroja uimahallissa."

Uutinen viime tammikuulta: http://yle.fi/alueet/helsinki/2011/01/helsinki_lop...

"Helsinki on päättänyt lopettaa musliminaisten oman uimavuoron Jakomäen uimahallissa, kun se avautuu tänään vuoden kestäneen remontin jälkeen. Vastaisuudessa uimavuoro on tarkoitettu kaikille naisille ja sen ajankohta muuttuu eri viikonpäivään.

––

Jakomäen uimahallissa oli ennen remonttia lauantaiaamupäivisin uimavuoro nimikkeellä "maahanmuuttajien uimavuoro" muslimityttöjen uimakoulun jälkeen. Vuorolla tosin kävi muitakin naisia.

––

– Uimahalli kun ei ollut muutoin lauantaisin yleisölle auki. Nyt kun uimahalli on auki joka päivä, päätimme muuttaa vuoron tiistai-iltoihin ja kaikille naisille tarkoitetuksi."

Onko tuon aikaa sitten lopetetun lisäksi muita musliminaisten uimavuoroja? Ei taida olla, ainakaan varsinaisina aukioloaikoina.

Näin, ja KVG.

Anu Palosaari

Tässä sitten sitä tuoreempaa tietoa
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Lisäksi Ouluun on nyt myös suunnitteilla uimavuorot muslimeille, joista kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Immonen on Oulun kaupunginvaltuustossakin tehnyt kysymyksen.
Lue Immosen blogi.
Ei näitä blogeja kukaan asiallinen henkilö tyhjän päälle kirjoittele, vaan aina perustuen asialliseen tietoon ja uutisointiin.

petteri terho

Onko tämä oikeasti ongelma? Eikö meillä ole erikseen naisten kuntosaleja ja miesten uimavuoroja? tuskimpa uimahallin kassalla kysytään erityisesti uskontokuntaa - tärkeää on luoda mahdollisuus ihmisille, jotka eivät muuten - syystä tai toisesta - voi käydä uimassa. Se ei ole meiltä keneltäkään pois, se siheuttaa joillekin muille iloa, ja sillä ei ole mitään vaikutusta kotoutumisen onnistumiseen.

Tätä keskustelupuuta kuin katsoo, niin valtaosa kommentoijista tuntuu olevan miehiä ja isolla osalla tuntuu olevan todella vahva mielipide tätä asiaa vastaan? miksi ihmeessä?

monikulttuurisuus on osa Suomea. Suomi muuttuu monikulttuurisuuden myötä aivan samalla tavalla kuin me olemme muuttuneet itse vuosisatojen aikana. Tähän liittyy niin hyvää kuin huonoakin ja on tärkeää, että asioista puhutaan, mutta lopputuloksen kannalta olisi parempi, että keskityttäisiin oikeisiin ongelma-asioihin. mahdolliset (maahanmuuttaja) naisten uimavuorot tuskin ovat näitä.

Toimituksen poiminnat