Anu Palosaari - Tiukka Lady Mansesta

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 40 min 59 s sitten

Huuhkajille tappio Italiassa – suomalaismaaleja ei nähty

23.3.2019 23:56

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat aloitti EM-karsintataipaleensa tappiolla. Italia vei pisteet voitettuaan Udinessa isännöimänsä ottelun 2-0.

Alku oli Suomelle murheellinen. Puolustus toimi vapaapotkutilanteessa huolimattomasti ja Nicolo Barrella pääsi vaparin jatkotilanteesta tälläämään suomalaispelaajan kautta Italian johtomaalin, kun pelattu oli vain seitsemän minuuttia.

Italian johtomaalin jälkeen pelin luonne tietysti muuttui. Suomi sai otetta ja hallitsi palloa. Muutama vaarallinen suomalaishyökkäyskin nähtiin.

HIFK:lle kauden avausvoitto Pelicansista: "Henkinen maailma se tärkein juttu"

23.3.2019 22:40

HIFK kaatoi lauantaina Pelicansin 3-2-lukemin jääkiekon SM-liigan toisessa puolivälieräottelussa. Kauden ensimmäisellä Pelicans-voitollaan HIFK tasoitti sarjan 1-1:een.

HIFK oli hävinnyt sarjan ensimmäisen ottelun 0-6-lukemin Lahdessa ja hätäisimmät olivat tuomitsemassa HIFK:ta jo lomalle. Lauantaina HIFK paransi tuntuvasti ja näytti kulmahampaansa. Parannus tuli ennen kaikkea henkisellä puolella.

HPK:lle, Kärpille ja Tapparalle jo toinen voitto

23.3.2019 20:04

Jääkiekon Liigan puolivälieräsarjoista kolme on kahden kierroksen jälkeen tilanteessa 2-0. HPK voitti lauantaina TPS:n 5-3, Kärpät Ilveksen 4-0 ja Tappara Lukon 3-2.

Tampereella Ilveksen ja Kärppien ottelussa puhutti eniten Oskar Osalan taklaus. Hän teloi toisessa erässä nuorten maailmanmestarin Oskari Laaksosen ja sai suihkukomennuksen.

Ilves sinnitteli kaksi erää 0-0 -lukemissa. Kolmannessa erässä Ilveksen veto loppui.

Ilves veti Hakametsän pyhättöön 6342 katsojaa. Se oli yli 1000 katsojaa enemmän kuin Tapparalla oli perjantain Lukko-ottelussa.

Vasemmistoliitto asetti ehtonsa hallitusneuvotteluille: ”Aktiivimallin peruminen on kynnyskysymys”

23.3.2019 16:36

Vasemmistoliitto julkisti kärkitavoitteensa ja kynnyskysymyksensä hallitusneuvotteluihin. Puolueen tavoitteena on paikka eriarvoisuuskehityksen pysäyttävässä ja ilmastonmuutosta tehokkaasti hillitsevässä hallituksessa.

Puolue nostaa hallitusneuvotteluiden kynnyskysymyksiksi erityisesti eriarvoistumisen pysäyttämiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen liittyviä asioita. Kynnyksinään puolue mainitsee esimerkiksi perusturvan heikennyksistä pidättäytymisen, epäonnistuneen aktiivimallin purkamisen, sekä ilmastopolitiikan, jonka raamit ovat linjassa 1,5 asteen tavoitteen kanssa.

Kohu Nokia-puhelinten tietoturvasta: ”Mitään yksittäiseen henkilöön yhdistettävää tietoa ei ole mennyt kolmansille osapuolille”

23.3.2019 15:17

Suomalainen matkapuhelinyritys HMD Global on joutunut kohun kouriin. Yhtä tai useampaa Nokia-puhelinta on epäilty tietovuodosta. Tarkemmin puhelimia syytetään siitä, että ne olisivat lähettäneet käyttäjä- ja laitetietoja Kiinaan.

Nyt HMD Global vastaa syytöksiin ja toteaa suhtautuvansa vakavasti asiakkaidensa yksityisyydensuojaan ja tietoturvaan.

”Olemme tutkineet Nokia 7 Plus -tapauksen perusteellisesti, ja voimme vahvistaa, että mitään yksittäiseen henkilöön yhdistettävää tietoa ei ole mennyt kolmansille osapuolille”, yhtiö toteaa tiedotteessaan.

Vasemmistoliitto esittää uutta hoivayrityksiä koskevaa lakia – Li Andersson: ”Kohtuullista odottaa, että rahat käytetään hyvään hoivaan, ei osinkoihin”

23.3.2019 14:59

Vasemmistoliitto esittää, että Suomessa säädetään ensi vaalikaudella laki, jolla voidaan puuttua hoivayritysten kohtuuttomiin voittoihin. 

”Kun kyse on yhteisiin palveluihin tarkoitetuista meiltä kaikilta kerätyistä verovaroista, on vain kohtuullista ja oikein odottaa että rahat käytetään hyvään hoivaan, ei osinkoihin”, puolueen puheenjohtaja Li Andersson sanoi puheessaan puoluevaltuustolle lauantaina. 

Hän nosti puheessaan esiin myös suomalaisen lapsiköyhyyden, jonka tila on Anderssonin mukaan hälyttävä. 

Juha Sipilä tyrmää Antti Rinteen väläyttämät uudet verot: ”Vastuuttomasti ammutaan itse itseämme jalkaan”

23.3.2019 14:35

Keskustan puheenjohtaja, toimitusministeristön pääministeri Juha Sipilä tyrmää sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen väläyttämät uudet verot esimerkiksi lihalle ja maidolle.

Sipilä huomauttaa lauantaina julkaisemassaan kannanotossa, että lapsiperheillä ja pienituloisilla ihmisillä iso osa rahoista menee ruokaan.

”Kyvyt ja ajat ovat ihan toisennäköisessä asennossa kuin 2014” – Puolustusvoimain komentaja kertoi uusista valmiuspataljoonista Ylellä

23.3.2019 12:20

Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin mukaan Suomi on panostanut paljon valmiuden parantamiseen 4-5 viime vuoden ajan erityisesti maavoimissa. 

Hän kertoi Ylen Ykkössamussa lauantaina, että valmiutta ryhdyttiin parantamaan sen jälkeen, kun Venäjä miehitti Krimin vuonna 2014. Lindbergin mukaan Krimin miehitys keväällä vuonna 2014 muutti lännen sotilaspoliittista strategiaa kertaheitolla. 

Hieno suomalaistulos taitoluistelun MM-kisoissa

23.3.2019 12:11

Viveca Lindforsin EM-pronssin lisäksi suomalainen taitoluistelukausi toi toisenkin arvokisaonnistumisen. Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Mathias Versluis päätyivät ensimmäisissä MM-kisoissaan sijalle 16.

Jo pääsy mukaan jäätanssin rytmitanssista mukaan vapaaohjelmaan oli Turkkilan ja Versluisin osalta iloinen yllätys. Ja venymiskykyä löytyi vapaatanssissakin parin parannettua sijoitustaan kahdella pykälällä.

Emeritusprofessorin ulostulo: ”Onnellisessa Suomessa huumeiden käyttö on räjähtänyt taivaisiin, kotiväkivalta on Euroopan huipputasoa”

23.3.2019 11:24

Kasvatustieteen emeritusprofessori Kari Uusikylä kommentoi suorin sanoin tutkimuksia, joiden mukaan suomalaiset ovat maailman onnellisimpia.  Hän viittaa muun muassa YK:n tuoreeseen onnellisuusraporttiin, jonka mukaan Suomi on toistamiseen maailman onnellisin maa.

Uusikylä huomauttaa blogissaan, ettei onnen määrää ei voi mitata numeroilla, varallisuudella eikä elintasolla. 

USA:n laivasto maksoi Super Horneteista alle puolet Suomen kaavailemasta hinnasta: ”Merkittäviä säästöjä veronmaksajille”

23.3.2019 10:39

Yhdysvaltain laivasto vahvisti tällä viikolla 78:n uuden F/A-18 Super Hornet -torjuntahävittäjän tilauksen siviili-ilmailun puolella vaikeuksiin joutuneelta Boeing-yhtiöltä.

Uudet, kolmanteen valmistuserään kuuluvat Super Hornetit ovat osa laivaston hävittäjäkaluston uusimishanketta, johon kuuluu myös 450:n vanhan Super Hornetin päivitys ja lentoajan pidentäminen 6 000:sta 10 000 tuntiin.

Raju ryöpytys Jussi Halla-aholle: ”Suomen historian hävyttömin, härskein ja valheellisin poliittinen mainos”

23.3.2019 10:17

Sinisen tulevaisuuden puoluehallituksen jäsen, puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) erityisavustaja Petteri Leino arvostelee kovin sanoin perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon viikolla julkistettua vaalivideota.

”Kyseessä on Suomen historian hävyttömin, härskein ja valheellisin poliittinen mainos. Jopa SAK:n  mässäilymainos jää tämän jalkoihin”, Leino ryöpyttää Puheenvuoron blogissaan.

Osia erikoissyyttäjä Muellerin raportista julki ehkä jo viikonloppuna: ”Valkoinen talo ei saa vaikuttaa siihen, miten ja mitä julkistetaan”

23.3.2019 09:55

Erikoissyyttäjä Robert Mueller on saanut valmiiksi raporttinsa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaalikampanjan mahdollisista Venäjä-yhteyksistä. 

Raportti luovutettiin perjantaina Yhdysvaltain oikeusministerille William Barrille, joka on ilmoittanut uutistoimistoille, että osia raportista saatetaan julkistaa jo viikonloppuna. 

Amerikkalaismedian tietojen mukaan raportin perusteella ei olla nostamassa uusia syytteitä. 

Näkökulma: Jussi Halla-aho lohkaisi viikon sitaatin

23.3.2019 09:16

Vaalivalvojat paketoivat viikonloppuna menneen viikon poliittiset käänteet videokeskustelussa. Uuden Suomen politiikan toimittaja Ossi Kurki-Suonio ja Talouselämän politiikan toimittaja Minna Karkkola käyvät toisessa viikkokatsauksessa läpi muun muassa kokoomuksen kompurointia, Antti Rinteen lihaveromöläytystä ja puheenjohtajatenttejä.

Videossa esitellään myös viikon sitaatti, joka on tällä kertaa Jussi Halla-ahon (ps) suusta. Juha Sipilä (kesk) puolestaan vastasi oudosti, kun häneltä kysyttiin vaalitavoitteista. Keskusta onkin rämpinyt puoluekannatusmittauksissa.

Ilveksen rynnistys jäi torsoksi – Kärpät nousi sillasta

22.3.2019 22:20

Kärpät aloitti jääkiekon SM-liigan puolivälieräsarjansa odotetusti voitolla. Oulussa pelatun Ilves-sarjan avausottelun yllätys oli, että Ilves johti ensimmäisellä erätauolla 3-1. Lopulta Kärpät voitti Teemu Kivihalmeen jatkoerämaalilla 4-3.

Yhdysvaltojen nuorten ja Suomen miesten maajoukkueessa pelannut Kivihalme oli ottelun avainpelaaja. Toisen erän lopussa hän viimeisteli 2-3 -kavennusmaalin. Nicklas Lasu tasoitti kolmannessa erässä 47 sekuntia ennen loppua Kärppien pelatessa ilman maalivahtia.

Nyt tuli pahaenteinen taantuman merkki: ”Iskee Suomeen vuonna 2020”

22.3.2019 18:17

Yhdysvaltojen eripituisten valtionlainojen korkokäyrä on kääntynyt, eli pitkät korot ovat nyt lyhyitä matalampia.

Globaalin talouskasvun hiipuminen ja osakemarkkinoiden heikko päivä ovat saaneet sijoittajat kahmimaan joukolla Yhdysvaltojen valtion 10-vuotisia joukkovelkakirjoja.

Ministeriltä suorat sanat HS:lle: Hallitus syntyy vasta kesällä – ”Vaalilupaukset pitää vetää vessanpöntöstä alas”

22.3.2019 17:49

Toimitusministeristön elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ennustaa, että seuraavasta hallituksesta päästään vakavasti neuvottelemaan vasta toukokuun europarlamenttivaalien jälkeen.

Lintilä puhuu tulevien hallitusneuvottelujen vaikeudesta sekä Salon Seudun Sanomille että Helsingin Sanomille. Hän ennakoi alun perin SSS:ssä, että ennen hallitusneuvotteluja viedään läpi EU-vaalit, joita ennen ei tehdä mitään ratkaisuja.

Sipilän hallituksen erikoinen virasto-yhtiö tutkitaan – Perustuslain kantelu ”aiheellinen”

22.3.2019 16:48

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) tutkii, mitkä lainmuutokset tarvitaan Business Finlandin julkisten hallintotehtävien selkeyttämiseksi ja sen varmistamiseksi, että yhtiön tehtävät ovat perustuslain mukaisia. Asiasta kertoo Tekniikka&Talous.

80 työpaikkaa meni Suomelta sivu suun – Outo byrokratialukko tuskastuttaa ihmekunnassa, jonka työttömyysprosentti on 3,2%

22.3.2019 16:09

Närpiöläinen roska-autoja ja rekkaperävaunuja valmistava, kovalla kasvu-uralla oleva NTM on viimeisen neljän vuoden aikana perustanut jopa 80 työpaikkaa Suomen rajojen ulkopuolelle. Periaatteessa ne kaikki olisivat voineet syntyä yhtiön mukaan Närpiöön.

Kaupungissa tuskaillaankin, kuinka byrokratia on estänyt tomaatti- ja kurkkuviljelmille tulleiden työntekijöiden siirtymisen muille aloille.

Paha huoli heräsi: ”Suomalaisten veronmaksajien rahoja ei saa mennä Italian pankkien pelastamiseen”

22.3.2019 14:36

Italian pankkien ja Euroopan pankkiunionin tilanne nousi esiin torstaina EU-vaalitentissä, jossa kohtasi yhdeksän eduskuntapuolueiden johtohahmoa. Huoli on, että yhteisvastuuta yritetään kiireesti lisätä EU:ssa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat